Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Internet, bežični, lokacija zrenjaninski put
STRANA 1 OD 1
kefalo81 Internet, bežični, lokacija zrenjaninski put 04.02.2011. 16:52 T33373

status: user
broj poruka: 775

Pokraj groblja zbeg.
Znači stric kome smo prvo sklopili komp a onda riješili problem instalacije sad treba net.
Obzirom da sutra idem kod njega treba da imam neki ifno šta bi mu moglo proći.
On uslova za telefon pa prema tome ni adsl nema, samo bežični dolazi.
Nudili su mu kolege sa posla neku varijatnu za 1700 din a tu je uključen bežični telefon i 100 minuta razgovara kao i neki mislim 64kbs internet.
Ja sam mu rekao da je to malo.
Koji provajder je pouzdan za bežični net, i da li svaki daje opremu ili se mora kupiti nešto.
Da li kod takvog bežičnog interneta, skajp dolazi kao mogućnost ili da na to zaboravi.

Eto nadam se da će neko imati valjanih informacija, a najviše me brine pokrivnenost signalom na toj lokaciji

Unapred se zahvaljujem.

pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tsp303725 Vektor 04.02.2011. 16:55 #291895

broj poruka: 79

CERI

Mozda prodje kablovska televizija Vektor pa od njih uzmi net.Raspitaj se malo.Ja sam iz centra Borce i koristim njihove usluge i za sada je ok za ponudjenu cenu!!!
zeko Ovako 04.02.2011. 17:13 #291902

broj poruka: 60
Ja bih rekao da je to Orion telekom koji su mu nudili i za 1700din mesecno ima pretplatu za telefon i internet 756kb/s.Nije neki internet ali sta znam kako kome treba.
Pogledaj na njihovom sajtu imas Wi-fi bezicni pristup internetu od 8400din pa navise u zavisnosti od paketa pa ih pozovi i pitaj...Ili preko Vektora sto kaze tsp303725.
Pozzz

toothless samo nemoj 04.02.2011. 18:06 #291948

broj poruka: 3241
MADNET da uzimas,bezi od njih k`o djavo od krsta!Ja sam se sa njima patio tri godine i do dan danas mi nisu poslali raskid ugovora!Ne znam kakav je onaj Veratnet connect,idi na njihov sajt pa vidi.Dobijes samo uredjaj sa dve male antenice i ustekas ga u strujui u komp,nema eksterne antene,kablova,zajebancija...

Putting the laughter back into manslaughter

vladarko Re: Ovako 04.02.2011. 23:45 #292068

broj poruka: 4228
Tako je, Kefalo81, mislim da si malo dobio pomešane informacije. 64 Kbps je oko 700-800 dinara, uključeno je u cenu pretplate, a za 1700 dindži dobija se 768 Kbps. Naravno, to je ovaj paket koji Dugouhi navodi.

Pozdrav!

Vlada

:: Ja bih rekao da je to Orion telekom koji su mu nudili i za 1700din mesecno ima pretplatu za telefon i internet 756kb/s.Nije neki internet ali sta znam kako kome treba
:: Pogledaj na njihovom sajtu imas Wi-fi bezicni pristup internetu od 8400din pa navise u zavisnosti od paketa pa ih pozovi i pitaj...Ili preko Vektora sto kaze tsp303725
:: Pozz
::
dzonihsv re: 05.02.2011. 00:08 #292076

broj poruka: 331

Pošto živim na toj strani Dunava i imam iskustva sa većinom provajdera odavde, poređaću ti ih po kvalitetu. Mahom daju opremu na revers ako potpišeš ugovor na 2 godine, ili ugovor na godinu dana + jeftinija oprema ili bez ugovora, oprema 10-15k dinara (tako se kreće i u Netiksu). Pod `opremom` podrazumevam neku antenu, i neko Ubiquiti rešenje (bullet, nanostation, eventualno kombinacija ta 2 - Ubiquiti AirGrid). Niti jedan od WiFi provajdera na području Beograda ne blokira Skajp, tako da se oko toga ne moraš brinuti. Veći je problem optička vidljivost, međutim, otprilike znam gde ti se stric nalazi i kakav je tip kuća pa ću se tim navoditi. U Borči, centru 4 je najbliža bazna stanica KBCnet provajdera (trenutno njega koristim i mogu reći da sam zadovoljan). Postoji MadNet još, nisu nešto preterano dobri što se tiče kvaliteta veze, ali ako nemaš drugih opcija, super su. Optikom, ima par baznih po Zrenjanincu, ali njih verovatno nećete moći videti. MaksNet, to bi bila dobra opcija. Ali moraćete da pucate u pravcu Zemuna, da nađete neku rupu među drvoredima pri obali Dunava. SkyNet, ali su oni mahom orijentisani u Krnjači i valjaju (plus sam čuo da gase sve bazne, mada ništa 100%).

U principu, najbolje na ovoj strani je:

1. KBCnet
2. MadNet
3. Optikom

Orion za WiFi (ne CDMA) bolje i da ne zoveš. Masa ljudi se prijavila još pre mesec-dva, ostavila podatke i niko od tad ih nije zvao u vezi priključenja na mrežu. Verat Connect je u stvari WiMAX na 3.5GHz. Prvo i prvo, preskupi paketi, drugo, neće ti dati uređaj ako nisi na mapi pokrivenosti (a tvoj stric nije). Odma` bataljuješ online igre zbog prevelikog pinga, Skype ne znam kako radi, ali verovatno ne preterano dobro zbog sporog odziva. Radijus je svakako najbolja opcija jer je proverena solucija u tom kraju (centar 4, centar 5), ali mislim da mu je to krajnja granica, da ne silazi ka Zbegu.

Sajtove ovih provajdera veoma lako možeš izguglati, vidi pokrivenost, promocije, povoljnosti i odluči se. Takođe veoma bitna stvar - kvalitet internet konekcije će ti zavisiti od bazne stanice. Ako na nekoj ima 30-50 korisnika, biće čupavo. Ako ima 10-20, problema neće biti. Evo ti moj speedtest/pingtest rezultat, ako te zanima - http://bit.ly/hMTOGc.

Baciću pogled na ovu temu još par puta, pa ako te nešto konkretno zanima... pitaj.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs