Komsija ima HG520s ruter i telekom net. Ja hvatam preko pc-a i laptopa njegov net. Stavljena je i sifra WPA2-Personal i tako sljaka vec 5-6 meseci. Pre neki dan usho sam u ruter i promenio sifru medjutim net nece! Preko pc-a se konektujem na HG520s (wifi) ali nemam net, mogu da pristupim ruteru preko browsera. Takodje kad pokusam da se konektuje preko laptopa na ruter prvo mi trazi sifru a zatim trazi neku sifru NETWORK SECURITY KEY MISMATCH, e sad ja ne znam sta je to??? Citao sam po netu svasta ali nisam ukapirao. Pitanje za vas:
- zbog cega nemam net kada se konektuje na hg520s? Wlan u opcijama je ukljucen, sifru znam, sve ostale opcije su na default???
- da li postoji mogucnost da se fizicki na ruteru iskljuci wlan, znam da moze kod ovih novijih rutera ali nisam video to na ovim hg520s?
- Sta mu dodje ove network security key mismatch?
Restartovao sam i ruter na default podesavanja preko browsera ali nista ne pomaze...
Nista te nisam ukapirao! Pa ja sam menjao sifru! Samo je sad problem sto kad se konektujem na njega nemam net...
Ne kapiram vas uopste za to nadlanu.com i open.telekom.rs... sta da radim sa tim? Jel trebam negde da ubacim kad pristupim ruteru?
:: Umesto nadlanu.com treba open.telekom.r :: :: da se podesi na Basic -> WA :: :: Na HG520S nema fizički prekidač, već se to isključuje kroz Basic -> Wireles :: :: Ako je promenio WPA2 passphrase to je taj ključ koji ti traži :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Ne, menjaju samo oni kojima je korisničko ime za pristup internetu u formatu xxxx@nadlanu.com
Pozdrav!
Vlada
:: Isto imam HG520s ali u WAN Settings kod mene piše xdsl.isp.telekom.yu i to šljaka bez problema, na koju foru pojma neznam. :: :: Da li može da se desi da ću i ja morati da menjam u open.telekom.rs :: :: ___________________________________ :: :: Master Splinter. :: ::
Upadni u podešavanja rutera sa admin i ztonpk. Idi u Basic - WAN Setting i u Login information imaš Username. Ako ti posle @ piše nadlanu.com ti umesto toga promeni u open.telekom.rs i idi na submit.
:: Nista te nisam ukapirao! Pa ja sam menjao sifru! Samo je sad problem sto kad se konektujem na njega nemam net.. :: :: Ne kapiram vas uopste za to nadlanu.com i open.telekom.rs... sta da radim sa tim? Jel trebam negde da ubacim kad pristupim ruteru :: :: :: :: Umesto nadlanu.com treba open.telekom.r :: :: :: :: da se podesi na Basic -> WA :: :: :: :: Na HG520S nema fizički prekidač, već se to isključuje kroz Basic -> Wireles :: :: :: :: Ako je promenio WPA2 passphrase to je taj ključ koji ti traži :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: ::
Kakvo korisnicko ime? Ma ljudi njemu tamo radi net ali meni nece preko wlana, ne postoji nikako korisnicko ime...
:: Ne, menjaju samo oni kojima je korisničko ime za pristup internetu u formatu xxxx@nadlanu.co :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: Isto imam HG520s ali u WAN Settings kod mene piše xdsl.isp.telekom.yu i to šljaka bez problema, na koju foru pojma neznam. :: :: :: :: Da li može da se desi da ću i ja morati da menjam u open.telekom.rs :: :: :: :: ___________________________________ :: :: :: :: Master Splinter. :: :: :: ::
Ako možeš, pogledaj šta piše za korisničko ime kada izabereš Basic -> WAN
Ako imaš da se korisničko ime završava sa nadlanu.com, umesto toga stavi open.telekom.rs
Ima li komšija internet?
Pozdrav!
Vlada
:: Nista te nisam ukapirao! Pa ja sam menjao sifru! Samo je sad problem sto kad se konektujem na njega nemam net.. :: :: Ne kapiram vas uopste za to nadlanu.com i open.telekom.rs... sta da radim sa tim? Jel trebam negde da ubacim kad pristupim ruteru :: :: :: :: Umesto nadlanu.com treba open.telekom.r :: :: :: :: da se podesi na Basic -> WA :: :: :: :: Na HG520S nema fizički prekidač, već se to isključuje kroz Basic -> Wireles :: :: :: :: Ako je promenio WPA2 passphrase to je taj ključ koji ti traži :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: ::
:: Upadni u podešavanja rutera sa admin i ztonpk. Idi u Basic - WAN Setting i u Login information imaš Username. Ako ti posle @ piše nadlanu.com ti umesto toga promeni u open.telekom.rs i idi na submit :: :: ___________________________________ :: :: Master Splinter. :: :: :: Nista te nisam ukapirao! Pa ja sam menjao sifru! Samo je sad problem sto kad se konektujem na njega nemam net.. :: :: :: :: Ne kapiram vas uopste za to nadlanu.com i open.telekom.rs... sta da radim sa tim? Jel trebam negde da ubacim kad pristupim ruteru :: :: :: :: :: :: :: Umesto nadlanu.com treba open.telekom.r :: :: :: :: :: :: da se podesi na Basic -> WA :: :: :: :: :: :: Na HG520S nema fizički prekidač, već se to isključuje kroz Basic -> Wireles :: :: :: :: :: :: Ako je promenio WPA2 passphrase to je taj ključ koji ti traži :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: Vlad :: :: :: :: :: ::
...ili `pozajmljujes`?Ako covek ne zna da koristis,mozda je provalio za to,video da je promenjen password,resetovao ruter na fabricka podesavanja i promenio password za pristup ruteru.Takodje je stavio security key(ili password) bez koga ne mozes da se kacis na wirelles.I fizicki ne moze da se iskljuci wirellesna HG520s,samo preko rutera.
1. Ja taj net pozajmljujem samo kad koristim laptop 2. Komsija nema dve blage veze oko toga, tako da on nista nije cackao 3. Kad hocu da se konektuje na HG520S trazi mi sfiru, ja lepo ukucam tu sifru koju sam stavio i konektujem se, ali NEMAM NET! Mogu da pristupim ruteru preko browsera 192.168.1.1. 4. Komsija msm da ima internet, ali on se kaci preko LANA. 5. Uradio sam taj reboot currnet settings isto sve... 6. Wireless stoji na ENABLE... 7. NIGDE NEMA DA PISE NADLANU.com I KORISNICKO IME! Sve sam pretrazio...
U ruteru promeni Authentication Type iz WPA2 u WEP-64bit pa probaj.
:: 1. Ja taj net pozajmljujem samo kad koristim lapto :: 2. Komsija nema dve blage veze oko toga, tako da on nista nije cacka :: 3. Kad hocu da se konektuje na HG520S trazi mi sfiru, ja lepo ukucam tu sifru koju sam stavio i konektujem se, ali NEMAM NET! Mogu da pristupim ruteru preko browsera 192.168.1.1 :: 4. Komsija msm da ima internet, ali on se kaci preko LANA :: 5. Uradio sam taj reboot currnet settings isto sve.. :: 6. Wireless stoji na ENABLE... :: 7. NIGDE NEMA DA PISE NADLANU.com I KORISNICKO IME! Sve sam pretrazio.. :: ::
Sad sam zeznuo stvari tako da i meni na PC-u trazi prvo sifru (koju znam) pa network securiy key mismatch koji ne znam... sta da radim?
1. Pokusavao sam i sa WEP 64-bit isto 2. Ukljucen SSD, Wifi ukljucen (sad sam pokusao da ga iskljucim pa ukljucim, ali sad vidim HG520S ali trazi onu sifru)
Gde da nadjem ovu sifru network security key mismatch i gde je to PVC, sta znaci pvc0 i wlan u istom vlanu-u?
:: deluje kao da je neko cackao port mapping, pa wi fi ne zavrsava na PVC-u gde je internet .- :: Pogledaj da li je pvc0 i wlan u istom VLAN-u. :: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ :: 8====D ~ ~ ~ LEPI SALE - - - > http://ll.rs/Yuop :: ::
Pa iskljuci SSID,zato ti i trazi network security key.Ali ako je to ukljuceno(nije po defaultu),verovatno je komsija provalio da mu se neko kaci.Ako ni to ne pomogne,zovi 9813 i prijavi komsiju da mu ne radi ADSL:). ___________________________________ ERIN GO BRAGH
:: Sad sam zeznuo stvari tako da i meni na PC-u trazi prvo sifru (koju znam) pa network securiy key mismatch koji ne znam... sta da radim :: :: 1. Pokusavao sam i sa WEP 64-bit ist :: 2. Ukljucen SSD, Wifi ukljucen (sad sam pokusao da ga iskljucim pa ukljucim, ali sad vidim HG520S ali trazi onu sifru :: :: Gde da nadjem ovu sifru network security key mismatch i gde je to PVC, sta znaci pvc0 i wlan u istom vlanu-u? :: :: :: :: deluje kao da je neko cackao port mapping, pa wi fi ne zavrsava na PVC-u gde je internet .- :: :: Pogledaj da li je pvc0 i wlan u istom VLAN-u. :: :: :: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ :: :: 8====D ~ ~ ~ LEPI SALE - - - > http://ll.rs/Yuop :: :: :: ::
Pazi, ja imam HG520i i kod mene je to na Advanced -> Port Mapping. Da nisi hteo da radiš neku port forwarding ili slično, za torrente?
Pozdrav!
Vlada
:: Sad sam zeznuo stvari tako da i meni na PC-u trazi prvo sifru (koju znam) pa network securiy key mismatch koji ne znam... sta da radim :: :: 1. Pokusavao sam i sa WEP 64-bit ist :: 2. Ukljucen SSD, Wifi ukljucen (sad sam pokusao da ga iskljucim pa ukljucim, ali sad vidim HG520S ali trazi onu sifru :: :: Gde da nadjem ovu sifru network security key mismatch i gde je to PVC, sta znaci pvc0 i wlan u istom vlanu-u? :: :: :: :: deluje kao da je neko cackao port mapping, pa wi fi ne zavrsava na PVC-u gde je internet .- :: :: Pogledaj da li je pvc0 i wlan u istom VLAN-u. :: :: :: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ :: :: 8====D ~ ~ ~ LEPI SALE - - - > http://ll.rs/Yuop :: :: :: ::
Nista nisam dirao oko PORT mapping-a , samo sto sam dirao to je oko WLAN konekcije, menjao sam sifru... Sad je frka sto ne mogu da pristupim ruteru ni sa pc-a zato sto sam pokusao da disejblujem wlan pa da ga ukljucim, ali ja i dalje vidim HG520S samo sto mi trazi taj j*** networ security key koji ja ne znam.
Komsija nije chachako sigurno!
Kelt: Pa ti mi tek sad kazes da SSID treba da bude iskljucen, kad sam zeznuo stvari... Mada ja sam restartovao ruter na default podesavanja...
Ruteru sam pristupao sa Telekom / telekom Sad je najveci problem kako da nadjem Network security key i da pristupim ruteru, msm da sam zeznuo stvar a taman sam imao lepo net na laptopu... :: Pazi, ja imam HG520i i kod mene je to na Advanced -> Port Mapping. Da nisi hteo da radiš neku port forwarding ili slično, za torrente :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: Sad sam zeznuo stvari tako da i meni na PC-u trazi prvo sifru (koju znam) pa network securiy key mismatch koji ne znam... sta da radim :: :: :: :: 1. Pokusavao sam i sa WEP 64-bit ist :: :: 2. Ukljucen SSD, Wifi ukljucen (sad sam pokusao da ga iskljucim pa ukljucim, ali sad vidim HG520S ali trazi onu sifru :: :: :: :: Gde da nadjem ovu sifru network security key mismatch i gde je to PVC, sta znaci pvc0 i wlan u istom vlanu-u? :: :: :: :: :: :: :: deluje kao da je neko cackao port mapping, pa wi fi ne zavrsava na PVC-u gde je internet .- :: :: :: Pogledaj da li je pvc0 i wlan u istom VLAN-u. :: :: :: :: :: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ :: :: :: 8====D ~ ~ ~ LEPI SALE - - - > http://ll.rs/Yuop :: :: :: :: :: ::
Ako možeš, Panta019 ti je već napisao: korisničko ime admin, pass: ztonpk.
Možda si samo isključio SSID Braodcast, ne znam, to je kod mene isključeno, služi da sakrije ime mreže koja postoji, XP je ne primećuje, Win7 ga vidi kao Hidden Network ili WLAN.
Mislim da je najbolje da se prošetaš do komšije i upitaš ga za zdravlje.
Ux, znaci nema nista od toga, gde da idem kod njega, sta da mu kazem... Pokusao sam sa telefonom da se nakacim ali tel vise ne vidi HG520S. Mogao sam do danas da se konektujem i da pristupim ruteru a sada ne mogu ni to...
:: Pokusaj da se zakacis preko nekog telefona koji ima WI FI, pa vidi da li ti tako radi net :: :: S1000R :: ::
Re: Re: Ja mislim da to nema nikakve veze sa ruterom
25.01.2011. 21:44
status: user broj poruka: 4228
Jesi li danas nešto menjao?
Pozdrav!
Vlada
:: Ux, znaci nema nista od toga, gde da idem kod njega, sta da mu kazem... :: Pokusao sam sa telefonom da se nakacim ali tel vise ne vidi HG520S. :: Mogao sam do danas da se konektujem i da pristupim ruteru a sada ne mogu ni to... :: :: :: :: Pokusaj da se zakacis preko nekog telefona koji ima WI FI, pa vidi da li ti tako radi net :: :: :: :: S1000R :: :: :: ::
Re: Re: Re: Ja mislim da to nema nikakve veze sa ruterom
25.01.2011. 21:51
status: user broj poruka: 2836
Pre neki dan sam bio promeni lozinku. Sa novom lozinkom nisam mogao da se konektujem, tj nije imao net, pa sam ja vratio na staru i to je tako sljakalo. E sad posto su se moji nameracili na laptop i cepaju tudji net, ja sam preko pc-a se konektovao (ponovo) i ubacio novu lozinku i ukljucio mac filter na allow (ubacio moju mac adresu). Od tad net ne radi. Mogu da se konketujem , pristupir ruteru ali net nikako. Vratim ja podesavanja da default ista prica. Iskljucim enkripciju isto nece. Pokusam da se konektujem na hg preko laptopa trazi prvo sifru, pa onaj networt security key. I onda sam preko pc-a menjao sifre, ukljucivao iskljuciovao mac filter. Sve ja to lepo vratim na default i stavim sifru ali nece! Onda sam pokusao da WLAN disable i tu se skroz zeznula stvar. Diskonektovalo me sa WLANA, i od tad mi i na pc-u trazi network security key. Ja i dalje vidim preko pc-a, laptopa i moba hg520s ali ne mogu da se konektujem...
:: Jesi li danas nešto menjao :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: Ux, znaci nema nista od toga, gde da idem kod njega, sta da mu kazem... :: :: Pokusao sam sa telefonom da se nakacim ali tel vise ne vidi HG520S. :: :: Mogao sam do danas da se konektujem i da pristupim ruteru a sada ne mogu ni to... :: :: :: :: :: :: :: Pokusaj da se zakacis preko nekog telefona koji ima WI FI, pa vidi da li ti tako radi net :: :: :: :: :: :: S1000R :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.