Naime komsija koji je preko puta mene je dobio ADSL i u dogovoru sa njim ja sam dao pola para za vecu brzinu da uzme ali imam problem da se nakacim na njegov ruter!!
Ja imam AP TP LINK 501g i grid antenu 24-ku onu veliku sa kojim sam imao bezicni net bez problema!! Sad on ima bezicni ruter i vidi mrezu u drugoj sobi sa laptopom ali ja kad okrenem ka njemu antenu nevidim nista!!
Moze li ko da mi pusti kako da podesim mij AP da bi video njegov signal!! Inace sa telefonom HTC vidim signal na putu izmedju nase dve kuce ali ne i kod mene u dvoristu!!
NAPOMENA DO NJEGA IMAM VAZDUSNOM LINIJOM OKO 50m!!!
ali broj zidova i od cega su pravljeni jeste. Bilo bi pozeljno da izmestite taj ruter sto blize tebi, negde na prozor neki koji gleda ka tebi ili da uzmes drugi adsl ruter sa SMA konektorima pa da izbacis antenu napolje. Ili da na ovaj adsl ruter mrezom nakacis jos jedan wireless ruter koji ce sluziti za tebe i izbacite ga napolje...
Ruter je na prozoru ima samo jedno malo drvence koje je suvo izmedju nas , sa telefonom hvatam signal na pola puta do moje kuce mislim da mi AP nije podesen , ako ima neko neka pusti samo podesavanje za isti (AP TP LINK 501G)!!!
Nemoguce bi bilo da HTC hvata signal a GRID ANTENA sa AP-om nevidi nista a samo 15m je dalje od mesta gde je HTC!!!!
Taj access point treba da se podesi, ali ja ne znam kako. Znam da sam podešavao dva AP-501 da bežično komuniciraju jedan sa drugim, ali ne znam kako da ga podesiš da komunicira bežično sa tim ruterom.
Ako te ne bude moglo da se namesti, jednostavnije bi bilo da dokupiš TP Link USB ili PCA adapter kojim možeš da povežeš tu antenu koju imaš i dobiješ odličan signal.
Samo da proverim još nešto, pa da ti dam neki hint, ako uspem da nađem.
da te ohrabrim, bas taj 501 sam i ja uzeo i nisam uspeo da ga nateram da radi kao client, cimao sam i ortake koji malo bolje poznaju mreze, da bi na kraju zakljucili da je nemoguce podesiti ga, client mod jednostavno odbija da radi. na kraju sam ga zamenio za 543 koji je proradio cim sam ubo kabl, bez apsolutno ikakvih podesavanja
kad je AP mod, on valjda samo signal na nakacene uredjaje, pa trebas da ga, ko sto kaze vladarko, prebacis da bude klijent.. al vidis pretece me covek koji je imao problem... ima i fora da se podesava kao `bridge point-to-point`. iskretno da ti kazem, nisam ovo nikad koristio, ali to u principu ima da vuce signal sa drugog AP (u tvom slucaju od komsije), i da ga salje dalje.. probaj to, de znam...
Bridge sam ja probao, ali sam probao da uparim 2 AP-501 uređaja i to fino radi. Za Bridge bi morao da podešava i komšijin ruter, ali zašto da ne ako je to rešenje?
Pozdrav!
Vlada
:: kad je AP mod, on valjda samo signal na nakacene uredjaje, pa trebas da ga, ko sto kaze vladarko, prebacis da bude klijent.. al vidis pretece me covek koji je imao problem.. :: ima i fora da se podesava kao `bridge point-to-point`. iskretno da ti kazem, nisam ovo nikad koristio, ali to u principu ima da vuce signal sa drugog AP (u tvom slucaju od komsije), i da ga salje dalje.. probaj to, de znam.. :: :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
e pa vec to cisto sumnjam da ce da moze, posto ko god da mu je provajder, ne verujem da ce da mu da tolko besan ruter da ima toliko podesavanja.. daju neki sa wlanom i teraj.. ali ako je zaboo tako neki do jaja, onda neka proba.. al onda komsiji nece da radi wlan ako oce telefonom da vata.. treba se igrati tim pa provaliti..
Kreni od pocetka donesi lap kod sebe i probaj. Drugo ja imam wlan i pici 300 metara bez problema kad odnesem lap kod komsije a ruter stoji na stolu. Znaci kod tebe je problem imas da kupis usb lan za desetak eura i pici. Ja hvatam ikbcnet koji je udaljen toliko da ga jedva vidim sa prozora. Proveri parametre u TP Linku ili ga resetuj pa izpocetka. Srecno
sto kaze dkocic, uzmi usb adapter tipa 721 ili 421, okaci taj grid na njega i resio si problem. njega vezes usb kablom od 5m za komp, a kabl od antene skrati koliko god mozes, svaki metar antenskog kabla ubija par decibela.
Ja sam uspeo da postavim na CLIENT MOD ali nece SSID da prihvati verovatno , inace dobio je ruter od telekoma i kad ga hvatam na HTC u pise nesto g501 ili tako nesto nisam sad blizu na poslu sam!! Inace ja sam ga instalirao kod njega i sve je podeseno po DEFOLTU na ruteru ima li ko sta o tome!!
... ako sam dobro pročitao, rekao si da sa telefonom imaš signal na pola puta, a ne u kući. e, pa to je problem. tačno je da tvoja antena može da dobaci nekoliko kilometara, ali je pitanje koliko njegov ruter dobacuje. Nije dovoljno samo da ti imaš jaku antenu, mora i on da ima jaku antenu.
Džaba što ti dobacuješ do njega, ako on ne dobacuje do tebe. Koliko sam ja shvatio, njegov signal uopšte ne stiže do tvoje antene.
Kako misliš: neće da prihvati? Ti ukucaš, ali nema interneta? Jesi li podesio ostale parametre za enkricpciju: WEP, WPA ili slično?
Bolje da probamo sve ovo dok si kod kuće, sad sa posla je slab domet... :-)
Opet ti kažem da ako ne uspe odustaneš od zezanja i dokupiš neki USB wireless, eto i konkretnih rešenja od dkocica i mixa, gore.
Manje zezanja je da
Pozdrav!
Vlada
:: Ja sam uspeo da postavim na CLIENT MOD ali nece SSID da prihvati verovatno , inace dobio je ruter od telekoma i kad ga hvatam na HTC u pise nesto g501 ili tako nesto nisam sad blizu na poslu sam!! Inace ja sam ga instalirao kod njega i sve je podeseno po DEFOLTU na ruteru ima li ko sta o tome! :: :: ::
Opet bi sa jednim USB-om rešio problem i u tom slučaju
17.01.2011. 12:49
status: user broj poruka: 4228
AP i antenu postavi kod komšije, a kod sebe uključi USB adapter i surfuj.
Da li uopšte uspeš da se priključiš tim HTC-om preko komšijinog rutera na internet? Ako možeš, iste te parametre zaštite moraš da ukucaš u AP i postaviš ga u klijent mod. E, sad, ako nemaš signala ni tada - USB.
Kad dodjes kuci sve razvezi pa Himen (Jovo) nanovo to mora da radi. Nije problem u razdaljini nego u SSID to moras da prilagodis mrezi koju ti vidis , ako si imao bezicni net do sada imas neki signal u okolini moras da izaberes taj Telekomov to tije ranije radilo samo ti treba sifra da te prihvati TP link.
Kad sam sve raskacio i ponovo pokusao da pristupim AP-u nije hteo da pristupi , sad resetujem ga i upisem 192.168.1.1 i nece , ima li sanse nekako da mu pristupim , inace problem je bio u SSID omanuo sam jedno slovo!!
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.