pa nisu mi bas kristalno jasne neke stvari Elem svratio sam do njihove poslovnice i za divno cudo devojke za salterom su dosta dobro potkuvane i sa tehnicke strane (pored lepog izgleda) naspram T(L)elekomove ekipe ali mi bas nisu uspele objasniti kako to funkcionise koliko sam shavatio pricu neidu preko postojecih tel. centrala ni sa telefonijom ni sa D&H uslugom ,spominju bezicno kacenje ali nisam mogao da ih razumem cega dali telefona ili i D&H ili i jedno i drugo preko jednog te istog uredjaja , usput spominju i opticki kabel ,tako da nisam nacisto sta i kako se u praksi ito zvodi
e da moja lokacija nije pokrivena navodno ali ce biti uskoro ,i nazvace me kad bude mogucnosti ,trala.la.... e sad ako se kaci bezicno da li su ista pravila kao i kod WiFi-a mislim na opticku vidljivost ,razdaljinu itd ili je u pitanju neka druga tehnologija koja podleze nekim drugim pravilima
koliko sam shvatio uz prikljucak daju i telefon pa me interesuje da li je to obican bezicni ili neka druga vrsta ?
mislim ono nije mi bas jasno kako se to u praksi izvodi a koliko vidim odgovara mi i jedna i druga usluga
Skoro su D@H prebacili na opticki kabl, ranije je i on funkcionisao kao klasican ADSL, s` tim sto je imao duplo veci upload i nesto povoljnije pakete. Sada, kada je prebacen na opticki kabl, mogucnosti su mnogo vece, tj. brzina interneta je dosta povecana, a cena je ostala ista. Ja na primer koristim D@H 6144/1024 MB/s po ceni od 1161 din. mesecno.
Sto se tice fixne telefonije, nisam siguran kako to funckionise, ni meni nije bas najjasnije. Na njihovom sajtu se ne spominje nista o tome kako funkcionise.
i inace bas sam ceka bas tvoj odgovor jer nije mi bilo jasno gde to ima 6/1 za 1160 dingerosa koje si ti spominjao u nekoj temi od pre mesec dana dok nisam svratio do njih i cuo pricu nalik tvojoj iz te teme
Za telefoniju tj.prijem se koristi ruter koji je u kuci a dobija signal sa bazne stanice koja se nalazi na zgradi ili nekom brdu koje je u blizini, naravno bitna je vidljivost(zato je i kupljena CDMA licenca ako se secas).Preko ovoga ti ide i internet:ako placas samo telefonsku pretplatu onda je 64kb/s ukljuceno u cenu a ako hoces brzi i trenutno jedini uz doplatu onda je 756kb/s i oko 1000din vise. Sto se tice D@H ne koristim ali znam da je ponuda slicna kao na ADSL.Ne koriste se kablovi za prenos (ne iznajmljuje se od Tele... i zato je i jeftiniji a ponuda odlicna).Cuo sam da radi odlicno samo je bitno da li su pokrili podrucje u kom zivis.Prijem ovog interneta ti je koliko znam preko rutera. Ove dve stvari nisu povezane iako vrlo slicne.Nadam se da sam ti malo pomogao. Pozzz
Od vas do baznih stanica ide bežično. Bazne stanice mogu optikom, mogu i one bežično ili klasičnim kablom da se povežu, ali, negde mora biti centrala na koju se sve bazne stanice povezuju, a ta stanica, mora imati link ka telekomu - jedinom pravom telefonskom operateru u Serbistanu. Optikom su povećali brzinu do svoje centrale, a nadalje imaju ili zakup od Telekoma ili neku svoju liniju ka napolju, pre ovo prvo.... I to je to. Kombinacija bežičnog i žičnog spojnog puta...
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Funkcionise besprekorno. Pici download 650 KB/s, upload oko 100 KB/s, bolje od ovoga ne moze. Stabilna veza, ne puca, a dzabe je :: :: :: :: :: :: slazem se ali cisto da cujem i vas glas :: :: :: :: usput inace kako to funkcionise ,znaci ja bi uzeo i fiksni i D&H bas zbog upload :: ::
@dkocic: Skidam preko torrenta uglavnom, lepo se vidi koliko ide download.
A kako mislis da imas takvu brzinu kad je tebi paket slabiji? Boze...
@Ish: Ne postoji cini mi se taj paket u javnoj ponudi, a i uopste ne postoji cenovnik D@H na njihovom sajtu. Moras da pozoves korisnicki servis (308-18-18) i da se raspitas u vezi ovoga.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: @dkocic :: Skidam preko torrenta uglavnom, lepo se vidi koliko ide download :: :: A kako mislis da imas takvu brzinu kad je tebi paket slabiji? Boze.. :: :: @Ish :: Ne postoji cini mi se taj paket u javnoj ponudi, a i uopste ne postoji cenovnik D@H na njihovom sajtu. Moras da pozoves korisnicki servis (308-18-18) i da se raspitas u vezi ovoga :: :: ::
:: Gracias, samo mi kazi da li je D@H jeftiniji za iste brzine od standardne ADSL ponude kod njih?, mislim da ne zovem za dz :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: @dkocic :: :: Skidam preko torrenta uglavnom, lepo se vidi koliko ide download :: :: :: :: A kako mislis da imas takvu brzinu kad je tebi paket slabiji? Boze.. :: :: :: :: @Ish :: :: Ne postoji cini mi se taj paket u javnoj ponudi, a i uopste ne postoji cenovnik D@H na njihovom sajtu. Moras da pozoves korisnicki servis (308-18-18) i da se raspitas u vezi ovoga :: :: :: :: :: ::
Nego, da ti dam jedan savet. Budi veoma ljubazan ako ti se javi osoba zenskog pola. Sto ljubazniji budes, bolje ces proci. Veruj mi, pali 100%
:: E pa nazdravlje `matori` : :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Da. Jeftiniji, cak i brzi, pogotovo upload ::
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.