Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Telekom Wifi?
STRANA 1 OD 1
Mikishon89 Telekom Wifi? 07.01.2011. 18:55 T32469

status: user
broj poruka: 2416
Dali moram da imam IPTV da bih imao Wifi ili mogu dobiti samo sa ADSL ruterom bez IPTV?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bush ne moras da imas iptv 07.01.2011. 19:06 #280392

broj poruka: 268

ne moras da imas IPTV, samo moras da naglasis da hoces ruter sa wifi, ja sam u novembru zakljucio ugovor za adsl 1mb flat na godinu dana sa telekomom, bila je akcija ako zakljucis ugovor na godinu dana tri meseca placas 1 din ili ako zakljucis ugovor na dve godine sest meseci placas 1 din,kada sam zakljucivao ugovor naglasio sam da hocu ruter sa wifi ili u suprotnom necu potpisati ugovor, naravno dobio sam ruter sa wifi

pozdrav

vladarko Pametno. 07.01.2011. 19:09 #280394

broj poruka: 4228
Naglasi da te isključivo zanima bežična varijanta rutera. Ne brini, gledaju oni u tebi potencijalnog IPTV korisnika/potrošača. Naravno, možda trenutno nema uslova, ali...

Pozdrav!

Vlada

Mikishon89 Re: 07.01.2011. 19:11 #280395

A dali mogu da odnesem stari ruter bez wifi ja a da mi oni daju nov sa wifijem?

Bush hm 07.01.2011. 19:20 #280396

broj poruka: 268

ja sam licno presao sa beotela na telekom, tako da nisam imao takvu situaciju,

mislim da bi mogao, npr odneses stari, raskines ugovor i prilikom zakljucivanja novog ugovora trazis bezicni, mislim da je najbolje da poneses opremu i porazgovaras sa osobom koja zakljucuje uovore za adsl, mozda hoce da ti izadju u susret ali mozda u tom trenutku nemaju bezicne varijante rutera,

nadam se da ce ti odgovoriti jos neko, ko je bio u slicnoj situaciji kao ti

poz

Mikishon89 Re: 07.01.2011. 19:23 #280398

ok hvala

vladarko Uh, pa to je druga priča. 07.01.2011. 19:55 #280401

Ako vratiš taj ruter i raskineš postojeći ugovor, to ne znači da ćeš automatski sklopiti novi ugovor i dobiti wifi ruter. To je idealna situacija, čak i nemoguća, rekao bih, pošto je Telekom u pitanju. Veća verovatnoća je da će ti deinstalirati postojeći ADSL port u centrali i dopisati tvoje ime na listu čekanja, ako takva postoji. Onda, možda, i posle izvesnog broja meseci i dobiješ taj wifi.

Ovo je horor varijanta.

Pozdrav!

Vlada

Mikishon89 Re: 07.01.2011. 20:04 #280403

jbg to je vec komplikovano

vladarko Re: Re: 07.01.2011. 20:17 #280409

Ne samo što je komplikovano, nego može i da se desi. Znam čoveka koji je, na primer, bio kod Verata, otišao i vratio opremu, nije tražio MIK (migracioni kod), hteo da pređe kod Telekonja i čekao par meseci. Da je imao MIK završio bi verovatno sve istog dana.

Mislim da je bilo sličnih tema na PC Berzi, probaj da potražiš, možda pročitaš još neka iskustva.

Pozdrav!

Vlada

:: jbg to je vec komplikovan
::
Mikishon89 Re: 07.01.2011. 20:28 #280415

najbolje da odem licno,ovako mozemo samo da nagadjamo do preksutra...

offline71 re 07.01.2011. 22:20 #280466

broj poruka: 462
Promenu brzine možeš i preko neta da uradiš samo ti treba ona šifra korisnika sa telefonskog računa.A bez MIK-a ni u ludilu nemoj da radiš,samo ćeš ostati bez porta,a onda sve novo nanovo,a znaš kako su brzi.

nikolajev Re 07.01.2011. 22:25 #280471

broj poruka: 284
Ako ti treba bezična konekcija kupi neki bezicni ruter. TP Link ima dobre i jeftine rutere, Telekomov bezicni i onako nije ni za sta, domet mu je jako slab.
Pozdrav
vladarko Re: Re 08.01.2011. 10:21 #280551

Zavisi koji Telekomov ruter. Telekonj je postao omiljen nekima zbog prvih serija HG520x rutera kojima nije štitio bežičnu mrežu, pa su se nečije komšije usrećile.

Meni se jednom desilo da sam bio kod nekih prijatelja da zaštitim bežičnu mrežu: uđem u podešavanja Telekomovog rutera, postavim enkripciju, izađem restartujem ruter - ovaj opet se konektuje na staru mrežu i nije zaštićen.

Šta se desilo: komšijin HG520c je bio bliži i laptop je koristio sve vreme njegov signal. Kada sam `zaštitio` komšijin ruter laptop ponovo vidi prvi najbliži nezaštićeni! Naravno, skinem `zaštitu` sa komšijinog rutera, zaštitim onaj koji i treba.

Sve zavisi od rutera: meni je u stanu u krugu od 5-6 metara sa preprekama od 1 ili 2 zida signal svuda odličan, u najgorem slučaju vrlo dobar, sa brzinom uvek od 54 Mbps. Kada instaliram sistem na laptop, ponekad i na desktop, računare važno mi je da mi prvo proradi wireless ili mu dodam USB wireless dok sve ne podesim.

Rešenje postoji i sa dodavanjem nekog bežičnog rutera (TP Link WR-340g je najbolji izbor za većinu nezahtevnih korisnika), ali time se dobija još jedan uređaj, još kablova, još jedna utičnica manje. Kome sve to ne smeta i ko to može da izvede - naravno, tu je i trošak nabavke uređaja koji košta od 2.000 RSD pa do kol`ko `oćeš. Sve to ima smisla ako već postoji nekakav ADSL ruter - na primer HuaWei MT882 i slični. Postojanje modema već zahteva drugačiju investiciju - ADSL ruter, što je i najbolja prilika da se pazari neki bežični model.

Pozdrav!

Vlada

:: Ako ti treba bezična konekcija kupi neki bezicni ruter. TP Link ima dobre i jeftine rutere, Telekomov bezicni i onako nije ni za sta, domet mu je jako slab
:: Pozdra
slavoljub6 Ako mozes 11.02.2011. 08:21 #293991

broj poruka: 39

napisi nesto o konfiguraciji huawei mt882 i tp link rutera (tp-wr641g) jer imam nekih problema sa povezivanjem. MT882 ima ip adresu za lan prikljucak 192.168.1.1 i adresu za usb prikljucak 192.168.1.2. Kada se direktno sa njega poveze pc kablom (bilo kojim) sve radi, ali
Kada se poveze mt882 lan port na tp-wr641g wan ne funkcionise.
bunjevac RE 11.02.2011. 09:51 #293998

broj poruka: 578

Možeš sve da završiš u roku od dva dana.Ako ti je istekao ugovor od godinu dana odeš u telekom i kažeš da je tebi neohodan wifi ruter ,raskineš stari ugovor i odmah potpišeš novi ugovor.Oni samo jave da ti se sačuva port.Kažeš da ako ti neizađu u susret menjaš provajdera.
oreshac Re: Ako mozes 11.02.2011. 09:59 #294000

broj poruka: 485
Promeni adresu rutera na 192.168.2.1, jer i on ruter po difoltu ima adresu 192.168.1.1 pa zbog toga dolazi do problema

1.Sve povezi i onda ukucaj u browser 192.168.1.1
2.Pojavice se podesavanja za taj tvoj tp-wr641g
2.U podesavanjima pronadji ip adresu i promeni je

:: napisi nesto o konfiguraciji huawei mt882 i tp link rutera (tp-wr641g) jer imam nekih problema sa povezivanjem. MT882 ima ip adresu za lan prikljucak 192.168.1.1 i adresu za usb prikljucak 192.168.1.2. Kada se direktno sa njega poveze pc kablom (bilo kojim) sve radi, ali
:: Kada se poveze mt882 lan port na tp-wr641g wan ne funkcionise.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs