Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Internet Shareing - Pomoc!
STRANA 1 OD 1
markozutic Internet Shareing - Pomoc! 02.01.2011. 17:50 T32327

status: user
broj poruka: 1463
e ovako konacno sam uspeo da uparim preko PAN-a Laptop ( win7pro x64bit) i desktop (win xp 32bit) i lan tj pan funkcionise lepo tj , malo je sporo jer ide preko bluetootha ali radi
e sad kako da sherujem internet , koji u desktop dolazi preko UTP-a u mreznu karticu, na laptop? via bluetooth?
ima li nekog resenja za to? Hvala

Intel i3 330M 2.13GHz
HM55 Chipset
3072MB (3GB) DDR3 1066MHz
320GB 7200rpm
15.6 LED HD BrightView (1366 x 768)
ATI Mobility Radeon HD5730 1GB GDDR3 (DirectX 11) Switchable / Intel GMA HD
JBL Stereo Speakers
W7Pro
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic Ako te razumem, tebi treba iz modema u desk, a onda iz deska u lap za to treba cross-over lan kabl 02.01.2011. 18:00 #278783

broj poruka: 1889
I nisam siguran da li morash neka podeshavanja da postavish (mislim da mora nekako da se share-uje konekcija u podeshavanjima).

Ali mislim da ti je lakshe i praktichnije da kupish router sa minimum dva lan port, i njega ubodesh u modem, a u njega lap i desk.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

vladarko On ih je `povezao` preko bluetooth adaptera 02.01.2011. 18:10 #278789

broj poruka: 4228
da kažem: bežično. Sada bi da omogući laptopu koji nema internet da ga dobija od desktopa koji je povezan sa netom preko lan-a.

Ja nisam baš to radio, ali bih probao neki bridge connections. Da, to bih uradio na XP-u, ne znam kako se to radi na Win7.

@bstaletic U pravu si, to je i lakše i praktičnije - manje struje troši, ako ništa drugo!

Pozdrav!

Vlada

bstaletic Au, bre Marko malo bolje objeshnjavaj shta ti treba, do prethodnog posta te nisam razumeo 02.01.2011. 18:28 #278802

broj poruka: 1889
Nisam siguran da cesh moci to da izvedesh (da je uopshte moguce), jer nisam siguran da plavi zub podrzhava protokole koji su potrebni da bi preko njega dobijao internat.

A shto se tiche routera, osim shto troshi manje, ne morash da ukljuchish oba da bi laptop imao internet. A moj kojim sam potpuno zadovoljan koshta oko 2100 dinara. U pitanju je TP-Link 340g koji ima i wireless odashiljach, pa ne bi morao da se maltretirash sa kablovima.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

markozutic re 02.01.2011. 19:32 #278812

broj poruka: 1463
jasna su meni ta sva druga resenja, ali ja sam kod kuce evo samo par dana za praznike, i posle opet nisam, student .D
pa mi ne treba ruter, zato sam hteo da vidim dal je moguce to izvesti nekako na osnovu onoga sto imam trenutno, ako nemoze, kupicu utp kabl, imam jos jednu mreznu karticu za komp pa cu ih spojiti kablom...
Ali ako moze preko bluetooth-a javite ako ima neko resenje, prakticnije je .D

Intel i3 330M 2.13GHz
HM55 Chipset
3072MB (3GB) DDR3 1066MHz
320GB 7200rpm
15.6 LED HD BrightView (1366 x 768)
ATI Mobility Radeon HD5730 1GB GDDR3 (DirectX 11) Switchable / Intel GMA HD
JBL Stereo Speakers
W7Pro

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs