Posto sam u prilici da probam Orion CDMA, a vec imam i Telekom 3G evo nekih uporedjivanja.
Brzine - download - Orion max 758kbps - MTS i preko 2Mbps kad je dobar prijem - upload - Orion - 256k - MTS preko 300k sa dobrim prijemom
Ogranicenja Orion bez ogranicenja, MTS u zavisnosti od paketa
Ono sto je veoma razlicitio je udobnost surfovanja. Orion prosto klizi dok ne natrcite na nesto gde je prepuno velikih slika koje traze brzinu. Kod MTS-a kao da cekate na neko buferovanje, pa vam onda istrese gomilu. Orion daje realan IP, kod MTS je privatni opseg i svi izlazimo sa itom IP.
Orion moze da se uzme za 10000 din pretplate za godinu dana (833 mesecno) - plus normalno PDV.
MTS moze da se ubaci u smart phone i korsti u istom. MTS pokriva Srbiju, Orion delove Beograda i Novog Sada za sada.
Lose je vreme da prosetam ovaj Orion unaokolo da vidim kako se ponasa kada se krece.
To su dve razlicite tehnologije prenosa podataka. HSDPA i CDMA su koncepcijski 2 potpuno odvojene kategorije. Telekom ima CDMA takodje, brzina 128kbps. Isto bi bilo da poredis WiFi i DECT.
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor
Aj sad prodaj m... za bubrege. Ne nisam imao pojma da su razlicite tehnologije, ti ces da me naucis.
Samo sam napisao moje misljenje bez ulaska u tehnologiju. Krajnjem korisniku i nije bitno na koji nacin je to doslo do njega - preko goluba pismonose ili fibera. Telekomovih 128kbps su stvarno babe... koje guras medju zabe (ili obratno)... Te brzine su bile aktuelne 1995 kada sam se bavio tim poslom (33600 za korisnika je bilo keva...)
Te tehnologije nisu za poredjenje, tj znas onda o cemu pricam. Ovo je dijalog, a ne vredjanje. Hajde onda da uporedimo LED i crt monitor? Korisniku nije bitno kako to radi, vec da ima sliku. Svrha foruma moze biti edukativnog karaktera, a ne samo marketing.
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor
Ja sam iz radoznalosti probao nekoliko dana telenorov internet i poceo sam da se nerviram koliko je to sporo ( imam adsl 1mb ), razumem da to neko koristi za putovanja ali stvarno ne mogu da shvatim da to neko koristi kao kucni internet
Јелте, сервисупс, зашто можемо да заборавимо на торенте ако смо код Ориона? Баш ме занима. Док сам скидао Торентеа - глупа рука закона оба дела нисам имао потешкоћа.
:: :: Hvala, interesantno je cuti ovako nesto, :: :: Ja sam iz radoznalosti probao nekoliko dana telenorov internet i poceo sam da se nerviram koliko je to sporo ( imam adsl 1mb ), razumem da to neko koristi za putovanja ali stvarno ne mogu da shvatim da to neko koristi kao kucni interne :: :: Po
Mozda bi mogao da shvatis kada bi razumeo da nismo svi u tehickoj mogucnosti za neki bolji Internet.
Svojevremeno sam imao i Telenor, ne kazem da je bio brz i idealan, ali radio je posao za MSN, PCBerzu, Facebook, sitan download i upload, kao i za ostale sajtove..
Orion sam takodje probao, jer sam kod njih na ADSL-u, na Vracaru radi solidno, nista posebno, ali da, bolje od Telenora za nekih 20%.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.