Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Da li je IPTV kriv za veliko ADSL usporenje ?
STRANA 1 OD 1
Shomiman Da li je IPTV kriv za veliko ADSL usporenje ? 31.12.2010. 02:05 T32277

status: user
broj poruka: 1187
`Korisnik sam Beotel ADSL 512/64 u Zajecaru. Ovaj probem imaju i drugi korisnici Beotela a neki od njih i nekoliko dana pre mene (kada je krenuo IPTV). Forum Beotela je poceo da se puni sa nasim kuknjavama. Kod mene je od juce brzina vecim delom dana i deo noci osetno manja. Desava se da i juce i danas posle podneva brzina padne na nekih 37kb/s i do 19h uvece dodje do ispod 20kb/s.

Na Beotelovom forumu jedan lik je napisao da je njegov izvor u Lelekomu njemu rekao da Lelekom ima velikih problema sa IPTV i da preveliki protok ide na njega a za ADSL sta ostane a to je vrlo malo.

Voleo bih da znam da li i korisnici drugih ADSL provajdera imaju ovaj problem sa downloadom ili samo Beotel ?`

`Otrgnuto` iz jedne od najnovijih tema, `Saga o forumskom skakavcu i posrnulom telekonju!`

`There`s someone in my head, but it`s not me!`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Xenitron :Dx 31.12.2010. 03:12 #278214

broj poruka: 202
Tri prijatelja su uzela ADSL prosle godine preko beotela na godinu dana, ZNACI GORI SU OD TELEKOMA, po usluzi, brzini i uredjajima koje daju korisnicima, a nedaj boze da treba nesto da ih pozoves, pa cekas po 3 sata i onda ti se javi neki NADRI seronja koji je spavao za telefonom da ti TUPI kako da podesis nesto sto si podesio znaci muke sam imao mesec dana, navodno problem je uvek KORISNIK koji daje PARE em se ganjas i ubedjujes sa njima da bi se na kraju ispostavilo da nisu pustili paket :D
tj. nisam dobio ip adressu od njih za izlaz na net, znaci firma im je ala EKREM....
Moj predlog je da slikas brzinu i vreme, koje si prethodno izmerio i da im uputis mail da si ostecen sto se brzine tice a fala Bogu platio si, znaju da uzmu pare, more krvi bih im se napio, ako ih ne ganjas ili neces da se ganjas sa njima raskini ugovor i predji kod drugog provajdera :D :D IPTV nije krivac, mozda neko sledeci pita da li mi telefon ne radi zbog ADSLA?, cemu onda filteri? :D :D to ti je odgovor sa srecom :D
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman `Saga o forumskom skakavcu i posrnulom telekonju!` 31.12.2010. 07:27 #278221

Da li je IPTV kriv za veliko ADSL usporenje ?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

`Korisnik sam Beotel ADSL 512/64 u Zajecaru. Ovaj probem imaju i drugi korisnici Beotela a neki od njih i nekoliko dana pre mene (kada je krenuo IPTV). Forum Beotela je poceo da se puni sa nasim kuknjavama. Kod mene je od juce brzina vecim delom dana i deo noci osetno manja. Desava se da i juce i danas posle podneva brzina padne na nekih 37kb/s i do 19h uvece dodje do ispod 20kb/s.

Na Beotelovom forumu jedan lik je napisao da je njegov izvor u Lelekomu njemu rekao da Lelekom ima velikih problema sa IPTV i da preveliki protok ide na njega a za ADSL sta ostane a to je vrlo malo.

Voleo bih da znam da li i korisnici drugih ADSL provajdera imaju ovaj problem sa downloadom ili samo Beotel ?`

Re: Da li je IPTV kriv za veliko ADSL usporenje ?

`Cek bre, ti si Panta019 sa pcberze .

Pa zovi njih i pitaj u cemu je fazon.

Ako je IPTV kriv za to usporenje, sta ce tek biti kad startuje Wimax.`

Re: Da li je IPTV kriv za veliko ADSL usporenje ?

`Bre....sto me otkova. Sada ce da me smatraju da sam skakavac (sa foruma na forum). Za tebe sam znao da si i tamo ali sam cutao ko riba. Sumnjam na jos jednog da je i na pcberzi. Nema veze, salu na stranu, zvao sam tehnicku sluzbu Beotela, kao nesto su preduzeli ali nista od toga, medjutim nisam siguran da oni znaju pravi uzrok problema koji je nastao. Namerno sam ovakav post pustio i ovde da se zna sta se desava.`

Iiiii, sta se desava? Konj je kriv?

Mortificat Ja imam Beotel već dve godine 31.12.2010. 08:34 #278222

broj poruka: 3519
i nisam imao problema(većih). Jednom sam zvao tehničku i jeste se javio neki lik koji se upravo probudio, jer sa ja bio uporan u nameri da ih dobijem...doduše, ja sam u BG-u, ne znam za Zaječar kako je...ali ne mogu da kažem ništa loše, a i kad je ovde startovao IPTV nisam imao problema.

Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270

NastyB Eh, Beograd... 31.12.2010. 10:49 #278232

broj poruka: 729
Naravno da u Beogradu nema problema sa IPTV+ADSL, jer kojekakvih provajdera ima tušta i tma, pa tu moraju da rade kvalitetno, inače `ode mas` u propas``. To se zove konkurencija, cene su niže nego u ostatku ove bedne države, a sve je kvalitetnije.
Ovde u Valjevu znam mnogo njih koji muče istu muku, plaćaju IPTV i 4MB internet koji radi kao dial-up veza, a mogu da se žale mom dedi, jer je Kradikom jedini provajder i samo mu SBB parira tamo gde još nisu uveli digitalne centrale, pa nema mogućnosti za ADSL i IPTV. A tu ljude dere SBB...

Ljudski je grešiti, ali da se stvarno zabrlja, potreban je kompjuter.

Panta019 Shomiman 31.12.2010. 11:12 #278239

broj poruka: 1583
Kada me već spomenu hajde da se ubacim.

Ukratko rečeno Beotel me uopšte više ne interesuje. Ispucao sam se po njima pre više od godinu dana, ohladio se i kraj priče.

Samo ne razumem zašto pokrećeš ovu temu sa citatima iz neke ranije koja više nije aktuelna ?

Master Splinter.

Jebivetar hm 31.12.2010. 11:29 #278244

broj poruka: 2386
uvek sam se pitao kako parice provlache toliki protok.
Prelazim na sbb, josh kad bi ovde u Valjevu bilo mix paketa to bi bila prava stvar.

e, drz` da ti ga nabijem!

nikolape80 RE 31.12.2010. 12:04 #278249

broj poruka: 453
Polako izlazi na videlo strucnost pravnika u telekomu, pa se akcije 4x brze i slicno vracaju diplom merom. Prevelika zelja za profitom ce verovatno imati kontra efekat.

Da, IPTV je jedan od servisa koji se oslanja na QoS (kvalitet servisa), tj prioritetizaciju paketskog saobracaja. ADSL servisi su samim tim potisnuti indirektno, pa se i desava toliki zastoj

Pozdrav.

Thermaltake Bach Vx
PSU Chieftec 550W
ASUS P7P55D
Intel Core i5 750@2.66 Ghz
Thermaltake Max Orb
Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Re: RE 31.12.2010. 12:58 #278257

broj poruka: 6657
Imate problem sa razumevanjem - jeste usporenje, ali ne zbog ADSL-a, već zbog dolaznog linka i opreme koja spušta protok do nas. Sam ADSL i IPTV funkcionišu preko parica svagde, pa i ovde će - jednom KADA SE AGREGACIJA zakonski ili tržišno definiše na prihvaljiv načih.
Svi korisnici adsl-a smo potpisali da pristajemo na agregaciju i da je brzina koju plaćamo - moguća, ali ne i garantovana, šta god pojedinci ovde palamudili ili želeli (kao i ja).
Činjenica je da lelekom može da bude i bezobrazniji sa uslugom jer mu to ugovor koji potpisujemo dozvoljava, ali, da nije. Verovatno zbog konkurencije. I to nam je jedini spas.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: Polako izlazi na videlo strucnost pravnika u telekomu, pa se akcije 4x brze i slicno vracaju diplom merom. Prevelika zelja za profitom ce verovatno imati kontra efekat
::
:: Da, IPTV je jedan od servisa koji se oslanja na QoS (kvalitet servisa), tj prioritetizaciju paketskog saobracaja. ADSL servisi su samim tim potisnuti indirektno, pa se i desava toliki zasto
:: Pozdrav.
:: Thermaltake Bach Vx
:: PSU Chieftec 550W
:: ASUS P7P55D
:: Intel Core i5 750@2.66 Ghz
:: Thermaltake Max Orb
:: Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
:: Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapo
Bush adsl 31.12.2010. 20:22 #278410

broj poruka: 268

bio sam na adsl-u kod beotela 1mb, zivim na vracaru, nisam merio brzinu itd ali neko vreme je bas bas bilo sporo, pre par meseci sam presao na adsl kod telekoma 1 mb isto ali mislim da je mnogo brze i mnogo bolje nego ranije i jos sam dobio bezicni modem, na prolece u beotelu su mi trazili da doplatim 2.600 din za bezicni modem i jos pritom ne prelazi u moju svojinu nego je to nadoknada za koriscenje ! svasta !

pozdrav
toocool re 31.12.2010. 22:04 #278421

broj poruka: 1092
ja sam na beotelu
i jeste, zadnjih dana ima malo usporenje
isto sam na 1mb, i sve je funkcionisalo kao sat
sad, kazem, malo usporenje, kad skidam tu je negde oko 100, stalno radi gore dole za po 5kb
evo trenutno stanje
http://www.speedtest.net/result/1092260165.png
a kad skida izgleda ovako
http://www.postavi.com/?di=1212938307502
generalno gledano, mogu da kazem da sam zadovoljan, placam 1390 din za dva meseca (jedan platim jedan oni caste) tako da mu mesecno dodje 700 din za 1mb

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1511568

Jebivetar Re: re 01.01.2011. 03:36 #278437

Jeste ok svaki drugi mesec za 1400 dinara ali za iste pare se i kod telekoma i kod sbb-a se moze uzeti 4 puta brze. Prelazim sa Beotela na sbb 4mbit, youtube klipovi su skoro svi u visokom kvalitetu i jebu na 1mbit, tako da preazak ne gine.
Josh neshto, 4bita telekoma gazi 445kb dok kod Sbb-a gazi 490kb. Skoro 50kb nije za bacanje, pogotovo kadad se setim da sam 128kb placao 1400dinara.
Tehnologija napreduje, dodushe sporo kod nas.

:: ja sam na beotel
:: i jeste, zadnjih dana ima malo usporenj
:: isto sam na 1mb, i sve je funkcionisalo kao sa
:: sad, kazem, malo usporenje, kad skidam tu je negde oko 100, stalno radi gore dole za po 5k
:: evo trenutno stanj
:: http://www.speedtest.net/result/1092260165.pn
:: a kad skida izgleda ovak
:: http://www.postavi.com/?di=121293830750
:: generalno gledano, mogu da kazem da sam zadovoljan, placam 1390 din za dva meseca (jedan platim jedan oni caste) tako da mu mesecno dodje 700 din za 1m
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1511568
Shomiman Re: Shomiman 01.01.2011. 04:33 #278439

Srecno ti ovo `novo leto`, ne osecaj se prozvanim,samo zelim da kazem da je ok sto `Vilmos, kauboj,`po ko zna koji put`,jezdi kroz Vase snove...`,zgodno je doslo,a nigde `istrazitelja` proverenih i `ovjekovecenih`...Situacija grozna,negde radi ko sat a negde ne.Sve je to jos `uvjek` konfuzno i tera na razmisljanja...Malo je onih koji bi na sto strana kopali, ne bi li iskopali, sta za ovu nasu,kakva god bila,bratiju.Sorry ako sam te naljutio...Jbg. `vjerovatno` sam tezak...

toocool Re: Re: re 01.01.2011. 05:35 #278441

broj poruka: 1092
sve je to lepo, jos kad bi sbb bio u svakom gradu
kod mene ima beotel, telekonj,kopernikus
pa biraj manje zlo
a telekonja sam davno otkacio jer su papani najveci

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1511568

:: Jeste ok svaki drugi mesec za 1400 dinara ali za iste pare se i kod telekoma i kod sbb-a se moze uzeti 4 puta brze. Prelazim sa Beotela na sbb 4mbit, youtube klipovi su skoro svi u visokom kvalitetu i jebu na 1mbit, tako da preazak ne gine
:: Josh neshto, 4bita telekoma gazi 445kb dok kod Sbb-a gazi 490kb. Skoro 50kb nije za bacanje, pogotovo kadad se setim da sam 128kb placao 1400dinara
:: Tehnologija napreduje, dodushe sporo kod nas
Jebivetar Re: Re: Re: re 01.01.2011. 13:40 #278478

Srbija. Kod mene u `gradu` ima SBB ali nema D3 i MIX usluge.

:: sve je to lepo, jos kad bi sbb bio u svakom grad
:: kod mene ima beotel, telekonj,koperniku
:: pa biraj manje zl
:: a telekonja sam davno otkacio jer su papani najvec
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1511568
:: :: Jeste ok svaki drugi mesec za 1400 dinara ali za iste pare se i kod telekoma i kod sbb-a se moze uzeti 4 puta brze. Prelazim sa Beotela na sbb 4mbit, youtube klipovi su skoro svi u visokom kvalitetu i jebu na 1mbit, tako da preazak ne gine
:: :: Josh neshto, 4bita telekoma gazi 445kb dok kod Sbb-a gazi 490kb. Skoro 50kb nije za bacanje, pogotovo kadad se setim da sam 128kb placao 1400dinara
:: :: Tehnologija napreduje, dodushe sporo kod nas
Bush __ 01.01.2011. 14:01 #278481

broj poruka: 268

700 din mesecno za 1mb flat je veoma povoljno, prosle godine ( septembar/oktobar 2009-e) tu mogucnost su davali u beotelu novim korisnicima, stari korisnici su mogli da uplate 6 meseci unapred i da dobiju jos 6 meseci gratis, sto sam ja iskoristio, ove godine, tu mogucnost su dali samo novim korisnicima, starim korisnicima nista, mislim davali su neku glupost kao ako se obavezes da ces biti njihov korisnik jos 6 meseci dobijes neko udvostrucenje brzine 3 meseca, nisam bas najsigurniji malo sam zaboravio, a kao ako raskines ugovor, mora da prodje tri meseca da bi mogao da potpises ugovor kao novi korisnik, meni licno 1mb zavrsava sve moje potrebe, ubrzanje mi nije trebalo, trebalo mi je da sto manje placam taj 1mb flat. 31 septembra se zavrsio taj period za koji sam uplatio, 1 oktobra sam im odneo opremu i raskinuo ugovor, nisu hteli da mi daju migracioni kod, kao trebao sam da odnesem opremu i raskinem ugovor 5 dana pre isteka tog roka za koji sam uplatio, to stvarno nisam znao da treba tako, mozda je pisalo u ugovoru ali nisam citao a i ne shvatam zasto bih im poklanjao 5 dana ? druga opcija je bila da im platim 790 din kao za mirovanje za mesec oktobar da bi mi dali migracini kod. kako da ne, otisao sam kod telekoma, potpisao ugovor na 12 meseci 1mb flat, pri cemu 3 meseca placam 1din, ostalih 9 normalno, veza je mnogo bolja, brza, stabilnija, dobio sam modem/ruter da imam bezicni internet u stanu. kada sam bio kod beotela, u poslednje vreme imao sam osecaj kao da sam na dialup-u.

nije mi cilj ni da pljujem po beotelu ni da hvalim telekom to je samo moje licno iskustvo, mozda drugi ljudi imaju drugacije iskustvo.

Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs