Znaci pre vise od 2 meseca,tacnije 19.10 sam podneo zahtev za 4mbps i IPTV i jos uvek nikakav odgovor nisam dobio. Zvao sam ih 3-4 puta i svaki put mi kazu da je zahtev prosledjen tehnickoj sluzbi i da cekam. Raspitao sam se i centrala kod mene podrzava i jedno i drugo. Zanima me koliko ste vi cekali na Telekom ADSL?
Ja sam za iptv, al to mu isto, ceko 9 meseca. Na kraju kad su me zvali odusto sam. Inace isto su me tako setkali idi tamo idi vamo tehnicka sluzba... Kad bi bio neki normalni drugi operater za telefon prešo bi kod tog drugog. Sa telekomom samo lelekom. Mada sve to zavisi dal ima raspolozivih prikljucaka u tom reonu al ipak ....
Zabole ih kitoyko za tebe i tvoj zahtev. Ionako su ga negde zaturili na sigurno, da ih ne smara. Možeš da se potrudiš da provališ koji baya u `tehničkoj službi` prima mito da se to `podmaže`, pa da ga podmažeš, ako ih nema više. Ako nećeš ovo, što se tiče lelekoma, možeš da ga duvaš dok se ne smiluju. Meni su oba puta poprilično brzo realizovali zahteve, ali ih ja nisam ni slao dok pre toga nisam proverio da `ima portova` i da drugima uspeva da se domognu priključka - za svoje pare da se domognu. Kad ide, ide, kad ne ide, onda brale, ne da ne ide nego stoji. U fioci.
Ja kada sam podneo zahtev cekao sam nekih 10 dana, naravno nestrpljiv oko svega odem do telekoma da proverim i saznam da zahtev nije prosledjen da se `slucajno zagubio`, srecom pa cale nadje vezu u telekomu,posle okretanja jednog broja mene su u roku od pola sata zvali da preuzmem opremu za adsl i iptv..
Svi zahtevi se uzurbano obradjuju (dodeljuju DSLAM portovi, testiraju linije na visoke bitrate-ove kod IPTV, odredjivanje margine suma), toliko da ti sefovi vise nad glavom svaki dan. U slucaju da centrala nema portova, ako je dostignut maksimum pristupnog linka, ukoliko je linija pretplatnika na PCM ili slicnom koncentratorskom uredjaju, ili ne ispunjavca standarde odnosno minimume, onda se ceka na prosirenje/ojacanje kapaciteta. Posao adsl+iptv je posao od 3 dana max, a u suprotnom se ceka duze zbog nekog od gore pomenutih razloga.
Ukoliko je podnet zahtev za iptv+adsl (zajedno, kampanja od 2 godine) ceka se oboje na realizaciju. Ukoliko nesto od to dvoje zakaze, ceka se otklanjanje smetnje, jer je to korisnik i trazio. Mislim da je konkretno problem sa STB prijemnicima, kojih vec 2 meseca nema, i bice ih sredinom januara verovatno. Mozes da otkazes taj zahtev i da trazis adsl+ HD stb, koji je skuplji, i koji ces odmah dobiti.
Svi traze standardan STB, koga nema do daljnjeg.
Period koji se cekao duze, rece covek 9 meseci, je bio period prosirivanja IPTV kapaciteta, transportne mreze i svega ostalog sto ima veze sa ispravnim fukcionisanjem triple play servisa. Za one koji prate situaciju u telekomu, iptv je do pre tog perioda radio manje vise jadno, sa simtomima decijih bolesti, a nakon tog perioda znatno stabilnije. Sada osecamo ponovno zagusenje, a razlozi za to su....hmmm... Bolje da ne (lajem) pricam.
U telekomu najmanje ima strucnog (tehnicki osposobljenog) kadra, koji od pravnika i administracije ne moze ni da dodje do reci. Malo sumirano..
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor
Ja sam ga cekao nepunih tri sata podneo zahtev i dok sam dosao do kuce vec su me zvali(naravno nisam djak pesak),i od tada sve radi extra.Pre toga sam bio Beotelov korisnic i na njegovu realizaciju Adsl usluge cekao punih tri meseca.
Jedino je Zoza objasnio da je već bio korisnik BeoteNet-a, znači imao dodeljen ADSL port, uzeo migracioni kod od Beotelai za 30 minuta sklopio Ugovor sa Telekomom.
Ja kada sam napuštao Sezampro sam za 5 minuta od njih dobio migracioni kod i za 15 minuta sklopio ugovor sa BeotelNetom i dobio opremu. Nisu pustili signal 2-3 dana ali sam se kačio na Sezampro sa Beotelovim modemom. To je ADSL - nema prekidanja interneta.
Da li vi koji čekate mesecima već imate ADSL port ili ga tek čekate? Ako ga već imate, Telekom treba odmah ukinuti.
Jedno su tehnički razlozi - tu je problem nestručnosti stručnog osoblja - nije u stanju ni nakon ovolikog vremena da predvidi potrebnu količinu opreme, nije u stanju da to naruči na vreme, a i poprilično ih zabole što kasne - zbog mnogih drugih stvari balkanskog mentaliteta, imaju mnogo više problema nego zbog svojih stručnih promašaja. Da sve ostlo funkcioniše u lelekomu, njihove greške ne bi nikako mogle da budu dužine trudnoće hominida i tako dalje. Drugo su balkanski razlozi - prijava se drži na stolu a onda strada nakon što se omrsi sa burekom za pauzu, zaturi se, ma ukratko: neposlovan i neprofesionalan odnos gomile koja se tu zaposlila na svaki drugi način osim zdrave konkurencije zasnovane na znanju i sposobnostima. Gde je god tako, neznalice, poltroni i gmizavci već rukovode, marljivo gušeći sve koji nisu takvi. Nažalost, rešenje bi bila samo neka dobra usrana motka tipa privatizacija od nekog krvloloka i ljudoždera, koji bi ih razbucao kao mačke sa jebališta, a i nas odrao sa cenama kad ne znamo da cenimo ove naše domaće neradnike koji nas ipak ne deru koliko bi mogli. Ako niste zaboravili- većina i danas nema alternativu lelekomu.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.