Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Kako blokirati pristup facebook-u?
STRANA 1 OD 1
phoboskv Kako blokirati pristup facebook-u? 15.12.2010. 21:23 T31823

status: user
broj poruka: 940
Elem, sestra mi je dosla sa sinom iz Australije, a tu je i keva, od kojih ne mogu da dodjem do kompa a da se ne posvadjamo. Ipak, sestra mi nije bila dugo tu, pa mi je glupo da joj bas `zabranim` da koristi komp, ali ona ne zna za meru . Pa je tu i sestric, pa keva, svi su se navukli na budjavi facebook. Dakle, treba mi neki programcic kojim mogu da zabranim pristup facebook-u, a da za sve ostalo internet moze da se koristi. Pustao bih im fejs na kasicicu svaki drugi dan, a pravdao bih se da postoji neki problem sa facebook-om, i da tu nista ne mogu . Probao sam za zonealarm-om, ali on ponekad blokira, a ponekad ne (uglavnom ne).

Dajte neki konstruktivan predlog i pomozite da ih nateram da kupe laptop (na kom `nece biti` problema sa fejsom)

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
savatije u zavisnosti od browsera... 15.12.2010. 21:28 #272898

broj poruka: 1121

dodaj FB u restricted sites...ma da nije fer

Pisko Od izvora dva putića 15.12.2010. 21:31 #272899

broj poruka: 6657
Nažalost, moguća su samo dva rešenja:
da ih sve pobiješ, kao oni likovi kojima se svi čudimo po crnim hronikama, koji su tako nešto odradili svojim bližnjima `zbog igrice` `zbog interneta` `zbog računara`....
Kako je ovo stvarno neukusan predlog, evo ti drugi:
Na svom - jedinom - nalogu na pc-u stavi password i nemaj drugog boga do sebe samog na tom računaru.
I ne daj ga nikome (password).
A njima KUPI DRUGI RAČUNAR (može i polovnjača neka prosečna, bez grafulja, extra kartica i ostalih kuradi-paladi), gde staviš sve naloga koliko ima zainteresovanih, pa neka se kolju oni međusobno a ne ti sa njima.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

mighty Re 15.12.2010. 21:44 #272913

broj poruka: 1670
Otvori fajl C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts u Notepadu i dodaj red

127.0.0.1 www .facebook. com

Izbaci samo ove space-ove koje sam gore ubacio u adresu.

Ne moraš ništa više da radiš ili da instaliraš, to je to.

Edit: Kako da na forumu postavim adresu, a da mi je odmah ne pretvori u link i doda http: ispred nje?
Equinoxe Re: 15.12.2010. 22:00 #272934

broj poruka: 12057

Kao što kolega reče, host fajl. Zaštiti ga NTFS dozvolama i nema FB da se otvori.

Pisko Loši moji savetnici... 15.12.2010. 22:22 #272958

broj poruka: 6657
Čovek NE TREBA da spreči pristup FB-u, već da ga ogadi i uspori. SKORO onemogući. Ako ga stvarn o onemogući, sve je providno i smešno. Mada, ni ovo prvo nije puno bolje.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

pajsgudgud Aobo blocker 15.12.2010. 22:23 #272959

broj poruka: 3743
super programčić. Ukucaš reč i facebook u crnu listu i kraj. Mogu da ti bacim link ka istom pošto se malo teže nalazi. Kada kažem bacim mislim na mail.

Programe je preporučio kolega sa berze Rasa44 i još jednom ću mu se zahvaliti na pomoći.

support normality

Equinoxe Re: Loši moji savetnici... 15.12.2010. 22:23 #272960

broj poruka: 12057

Uh, daj im 9600 ISA modem čekaće 59 dana da im se otvore slike ne brini. To je boles`.

:: Čovek NE TREBA da spreči pristup FB-u, već da ga ogadi i uspori. SKORO onemogući. Ako ga stvarn o onemogući, sve je providno i smešno. Mada, ni ovo prvo nije puno bolje
::
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
vladarko Hmmm, sa ISA modemom mora i neki ISA to USB adapter... 15.12.2010. 22:35 #272969

broj poruka: 4228
... za novije računare. Može i PCI 56K, sa AT+MS=V34 u Extra Settings da ga prepolovi.

Pozdrav!

Vlada

nidzakv Re: Re 15.12.2010. 22:40 #272972

broj poruka: 660
Bem ti telekom adsl

:: Otvori fajl C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts u Notepadu i dodaj re
:: 127.0.0.1 www .facebook. co
:: Izbaci samo ove space-ove koje sam gore ubacio u adresu
:: Ne moraš ništa više da radiš ili da instaliraš, to je to
:: Edit: Kako da na forumu postavim adresu, a da mi je odmah ne pretvori u link i doda http: ispred nje

+ ovo

127.0.0.1 apps.facebook.com (glupe aplikacije tipa poker farmwille itd)
127.0.0.1 sr-rs.facebook.com (ovo ne znam sta je ali i preko ovoga moze da se udje na fb)

Imamo isti problem :D

Die Mark Zuckerberg DIEEEE :D
Tr0pIcAn0 ... 15.12.2010. 22:58 #272985

broj poruka: 633
Najbolje preko firewall-a, zato su i pravljeni..Preko ESET smart security-ja u 2 poteza se zabrani i dozvoli..

MSI KA790GX
AMD Phenom II x4 925
Thermaltake V1 CL-P0401
Kingston KHX 920Mhz CL4 2x1GB
PowerColor HD 4770 512MB
Samsung SpinPoint F3 500GB 16MB
Silverstone SST-ST50F-230 500W

neXus2000 ... 15.12.2010. 23:08 #272996

broj poruka: 3351
Kao sto rekose hosts fajl. Ali nije dovoljno dodati ww w. facebook.com, nego i samo facebook.com, pa es-la.facebook.com, pa fr-fr.facebook.com, sve sto ima veze sa facebook-om na drugim jezicima.

Mora tako, jer sam ja na poslu postavljao na kompovima hosts fajl koji sam modifikovao sa facebook i ww w. facebook, ali nije bilo vajde pa su se kacili i na fr-fr.facebook.com.
phoboskv Re. 15.12.2010. 23:59 #273049

Hvala svima, probacu nesto od ovoga. Mislim, jes` da nije fer, ali ovde su vec mesec dana, i ne popustaju. Bio sam strpljiv do sada, ali bre preterase ga. Hocu samo malo da im `proredim` posete fejsu. Bar svaki drugi dan.

@Pisko ... brate, stvarno si napisao bljuvotine. Nije mi cak ni smesno (ako si to hteo da postignes)..sve drugo se granici sa patologijom. Inace, bas treba da sprecim pristup, jer nikako ne moze da bude providno za nekog ko na racunaru zna samo da koristi facebook i eventualno youtube.

@Pajsgudgud

Aj, ako ti nije tesko, baci mi na mail taj programcic.

pajsgudgud Poslao 16.12.2010. 00:22 #273053

broj poruka: 3743
Enjoy.

support normality

ICEsd A jel neko probo 16.12.2010. 00:28 #273056

broj poruka: 2158

da stavi *.facebook.com ? Obicno * zamenjuje sve oznake koje stoje ispred (.).Zanimame dali ovako moze da se skrati posao, da ne proveravam sad malo me mrzi olenjio sam se.
Witcher Re: A jel neko probo 16.12.2010. 05:34 #273084

broj poruka: 491
Nije moguće tako blokirati sa znakom pitanja na kraju, ali sa zvezdicom jeste.
Dakle ovako (*facebook.com*)

ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass

:: da stavi *.facebook.com ? Obicno * zamenjuje sve oznake koje stoje ispred (.).Zanimame dali ovako moze da se skrati posao, da ne proveravam sad malo me mrzi olenjio sam se.
MaliAbner Uradi ono sto ti je Pisko predlozio... 16.12.2010. 06:32 #273085

broj poruka: 7769
A sestru zamoli da kad sledeci put dodje ponese sa sobom i onaj Laptop koji ce sutra da kupi...

Ma rasteraj to nekim dimom i onda se zabarikadiraj... nema vecg zla do te `knjige lica`...

Inace najiteligentnije resenje je neki ruter koji u sebi ima blokadu pojedinih web adresa u tom i tom vremenu... recimo od 00:00-17:00 i od 19:00-24:00... nema nista bolje od toga pa neka se heftaju u ljubicu sa tom socijallistickom mrezom...

Tomato Republic Of Serbia !!!

phoboskv Ree.. 16.12.2010. 12:35 #273114

Probao sam sa host-om, i radilo je sve ok, ali je onda pocelo nesto da tripuje i da mi blokira celokupni protok, ne samo facebook.
Sada koristim program koji mi je Pajsgudgud poslao i odlicno mi zavrsava posao. Jos jednom mu se zahvaljujem, a i svima vama na brzim odgovorima.

@MaliAbner
Dobra ideja za router

Pozz...

gogi1 fb 16.12.2010. 14:41 #273131

broj poruka: 2076

brate pitaj sestru kako da namestim da mi niko ne vidi spisak prijatelja, probao svasta ali mi nikako ne uspeva.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs