U jednoj Osnovnoj školi u mom gradu je Telekonj uveo ADSL internet na taj način što je posle MT882 rutera povezao dva sviča i tako na nekoliko desetina kompjutera.
Nešto sam pokušao da bodem ali mi nikako nije uspelo da nateram da se priključeni kompjuteri umreže međusobno preko sviča. Naravno postarao sam se da DHCP serveri budu uključeni.
Da li možda prisustvo dva sviča dodatno komplikuje stvari pa mi zato ne uspeva.
prvo, da li su u pitanju SWITCH-evi, ili ruteri? Prvo moramo da raskrstimo da li su to adekvatni svicevi(ruteri).. tj. da li ti switch-evi mogu da dele internet, da li imaju routing? gde si ukljucio DHCP? Da li si proverio da li treba da se konfigurisu ruteri? Da li je na svim podeseno u setovanjima mreznih kartica `obtain automatic`? Da li je sve umrezeno straight shemom (kablovi)? U kom smislu se ne vide, tj. nisu umrezeni, jel kad se ubaci LAN svetli LAN diodica pozadi na mreznoj? Da li se dole u taskbaru (systray) kod ona 2 monitorcica javlja znak uzvika i pise `limited or no connectivity` ili samo stoji precrtano X i nista..? Moze da zakomplikuje stvari ako nije podeseno kako treba i zavisi da li su ti racunari u okviru workgroup-e ili u domenu.. ako su u domenu i ako si zauzeo neke rezervisane portove, onda si u problemu...
:: U jednoj Osnovnoj školi u mom gradu je Telekonj uveo ADSL internet na taj način što je posle MT882 rutera povezao dva sviča i tako na nekoliko desetina kompjutera :: :: Nešto sam pokušao da bodem ali mi nikako nije uspelo da nateram da se priključeni kompjuteri umreže međusobno preko sviča. Naravno postarao sam se da DHCP serveri budu uključeni :: :: Da li možda prisustvo dva sviča dodatno komplikuje stvari pa mi zato ne uspeva :: :: ___________________________________ :: :: Master Splinter.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.