Ovako... imam kablovski internet SBB(modem webstar by scientific-atlanta), i zeleo bih da ga prikljucim sa doticnim ruterom, odnosno sa jos jednim dodatnim kompom koji je jedan sprat ispod, uz Belkin ruter nisam dobio nikakav CD sa drajverom nista, povezao sam ga sa sbb-ovim modemom, ukljucio u mreznu, sve lepo treperi na obicnom modemu, ali na belkinu nije takva situacija, lampica wired svetli, lampica router svetli, ali modem ne svetli, i ne radi internet, u cemu je problem?
cini mi se da sam sve lepo povezao... znaci problem je da ne mogu da osposobim da mi radi internet na standardnoj masini, a kamoli na jos jednom kompjuteru koji je sprat ispod, sta da radim? meni je covek napomenuo u radnji da ne trebaju drajveri samo se ukuca neki IP valjda, ali dzabe jer mi internet ne funkcionise, gde sam pogresio?
Cini mi se da jesam, sve rupe sam popunio `vazne` samo su one za wired ostale nepopunjene, tj nzm kolko vec portova ima 4 jos... ne razumem se bas najbolje u vezi toga, ali nisam mutav sto se prikljucivanja tice, nisam mogao da pogresim. mada radio mi je net, ali kad sam usao u taj IP za konfig modema, nesto sam cacnuo :/ i od tada nema... to sam zaboravio da napomenem, i sad nzm kako da vratim? :-) modem na ruteru je treptao kad je radio, i posle toga lampica se ugasila za modem, i automatski i net nije radio vise, a na sbb-ovom modemu pokazuje da ima signal.
Ako je sve radilo sa fabričkim podešavanjima, rešenje bi trebalo da je jednostavno: resetuj ruter na fabrička podešavanja. Imaš malu rupicu koja se nalazi u blizini priključka za napajanje, nečim tankim (čačkalica, spajalica) pritisni dugmence i drži 10-15 sekundi da se resetuje.
I kada sve to uradish...naravno OBAVEZNO ugasi SBB modem iz struje 1 minut .... i ruter..upali oba... i pusti ih 1 minut da se sve samo podesi... upali rachunare i vozi.... jako prosto..imam belkin.. . obavezno mora da se resetuje SBB modem..to valjda isto znash.. MSI 770-C45 AM3 Athlon x3 445 TakeMS 2x1gb DDR3 1333Mhz 2 x 160GB Maxtor nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 Asus DVD/RW Blueberry 550W
2. Poveži LAN kabl iz modema u WAN port rutera 3. Poveži LAN kabl iz porta 1-4 rutera sa računarom 4. Uključi modem 5. Posle minut-2 uključi ruter 6. Šta sad ne radi?
Uradio sve tako, i isto je, samo mi svetli router lampica, i nijedna vise, i internet onda radi samo kod mene, ne mogu da se konektujem na router. a USB kabl od modema ne smem da ugasim, jer onda nemam internet.
:: 2. Poveži LAN kabl iz modema u WAN port ruter :: 3. Poveži LAN kabl iz porta 1-4 rutera sa računaro :: 4. Uključi mode :: 5. Posle minut-2 uključi rute :: 6. Šta sad ne radi :: :: EDIT: isključi USB kabl modema iz računara :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
hahha ti si car!!! sve shto IMASH ugasi iz yebenog SBB modema!!!! onda..uzmesh jedan kabl utaknesh u LAN port na modemu a drugi kraj kabla..gurnesh u RUTER! onda drugi kabl ukljuchi u LAN port 1 na RUTERU a drugi kraj GURNESH u LAN port na kompu! a wirelles LOGICHNO ne treba kabl..i shta tu ne radi!!!??? Pa naravno da ne radi kad idesh na NET preko usb...boze bozeeeeeeeeeee.. nishta ne chitash shta ti pishemo.... MSI 770-C45 AM3 Athlon x3 445 TakeMS 2x1gb DDR3 1333Mhz 2 x 160GB Maxtor nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3 Asus DVD/RW Blueberry 550W
evo ti i slike...... znachi gde sam napisao SBB tu ide kabl iz SBB modema u to mesto na RUTERU! a gde sam napisao KOMP.... odatle ide kabl u rachunar! ugasish sve... uplasi posle minut i sachekaj minut - dva da nadje sve.. i to je to.... ako tako ne radi.... ne znam shta da ti kazem.>a USB kabl iz MODEMA UGASI!!! tj iskljuchi!!! evo ti dole link sa slikom!
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.