pozdrav. Komsija ima racunar sa procesorom intel celeron 1200mhz,256mb rama itd Znaci stariji je racunar. Kupio je taj mts internet,dosao kuci,prikopcao ga i instalirao i nema net. Fora je u tome sto dobije notifikaciju dole desno u tray, Hi speed device is plugged in non hi speed port Tako nesto otprilike. Ja sam mu rekao da je mozda zbog te brzine,ali bolje majstore da pitam. Jel moze to da sredi ako kupi usb bracket 2.0 ili sta? Hvala unapred
Posto sam servisirao iste ,nece imati problem sa brzinom posto je USB 1.1 12MB/s a WCDMA tj.3g ima teoretski prenos od 3,6 a efektivno1,5 (max. sam imao 2.2) ,problem ce imati ako zeli koristiti citac mikroSD kaartica. Problem sto nema net moze biti sledeci posto mi nisi naveo koju gresku ti prijavljuje. 1.Da nema signala Prvo resenje proveriti da li ima signal 064 mreze na fonu Drugo posto je stari komp pretpostavljam da ste ga stavili pozadi na IO panelu onda a to preporucujem svima kupite produzni kabal za usb i stavite modem kraj prozora. 2. Da niste izabrali odgovarajuci profil
probali smo i sa strane i pozadi,prvo sto izbaci onaj baloon pop up kao found new hardware,e pa pise otprilike hi speed device has been plugged in a slower port. otprilike tako. ali,instaliramo ga lepo,drajveri,program i pokrene ga,ali dometa nema,tj ima mala crvena tackica na pocetku,kao tamno crvene boje. nisam gledao nista vise,otisao sam kuci. da kupi pci usb 2.0 i produzni kabl?
probali smo i sa strane i pozadi,prvo sto izbaci onaj baloon pop up kao found new hardware,e pa pise otprilike hi speed device has been plugged in a slower port. otprilike tako. ali,instaliramo ga lepo,drajveri,program i pokrene ga,ali dometa nema,tj ima mala crvena tackica na pocetku,kao tamno crvene boje. nisam gledao nista vise,otisao sam kuci. da kupi pci usb 2.0 i produzni kabl?
Jacina signala ti je dole levo i ima par crtica i ispd njih pise WDCMA ili EDGE zavisno od pokrivenosti signala. Druga stvar pogledaj kako ti je prijavio modem u device menageru. Treca kojom bojom svetli modem zeleno ,plavo ili zuto? Kabal ti je preporuka posto su na servis 60% lose tj. pogresno konfigurisani 35% zbog fizickog ostecenja jer su bili na front panelu desktopa ili direktno u laptopu a 5% su ostali kvarovi tj.` pravi`. A sto se kartice tice moze i to da bude posto ovi modemi traze bas skoro svih 0.5 A za napajanje tako da je Nemanja upravu da to moze biti problem.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.