Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
wirelles switch
STRANA 1 OD 1
Antilohije wirelles switch 01.11.2010. 01:50 T30591

status: user
broj poruka: 688

Verovatno nisam jedini koji ima stari telekomov ruter samo sa LAN podrskom a bez wirelles mogucnosti. Pretpostavljam da je zamena za novi modem u telekomu velika peripetija. Interesuje me moze li se stvar prevazici ubacivanjem nekog wirelles switch-a tako da se dobije bezicni pristup, cisto za laptop, desktope bih zadrzao na utp lanu. Ima li neko ovako nesto da je probao i da preporuci? Interesuje me naravno da nije mnogo skupo (da nije skuplje od akanja sa zamenom kod telekoma) i da moze da poveze 4-6 kompova ili drugih mreznih uredjaja preko utp kabla + da ima wirelles pristup.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikele79 re 01.11.2010. 01:54 #258462

broj poruka: 99
Uzmes neki Wirelless router, imas TP link 543g koji ti je oko 30 eura, a radi savrseno, imas wirelless + 4 LAN porta, dovoljno.......

Antilohije rere 01.11.2010. 02:02 #258465

Telokomov modem je vec sam po sebi ruter, zato sam i mislio na neki switch - trebalo bi da je jevtinije. Plasim se da ubacivanjem jos jednog rutera nesto ne zakomplikujem. Trenutno raspolazem sa planetovim utp switchom sa 8 mesta....

mikele79 Re: rere 01.11.2010. 02:08 #258469

broj poruka: 99
Hteo sam da napisem AP ruter sa Wirelless, tesko ce da nadjes switch koji ima wirelless i da bude nesto specijalno jeftin. Nema tu sta da se zakomplikuje sa UTP kablom ides od npr. LAN2 do WAN-a na tom novom ruteru, nasetujes ga i gotovo, ne mozes nista da zeznes, radio sam to 100 puta!

:: Telokomov modem je vec sam po sebi ruter, zato sam i mislio na neki switch - trebalo bi da je jevtinije. Plasim se da ubacivanjem jos jednog rutera nesto ne zakomplikujem. Trenutno raspolazem sa planetovim utp switchom sa 8 mesta...
::
Antilohije rerere 01.11.2010. 02:17 #258470

OK ako sam shvatio kako treba, taj novi TP LINK ruter bocnem preko utp kabla u planet-ov ethernet switch koji vec ima bocnut telekomov modem i sve nastavlja da fercera, nema nikakvih gejtova kolizije prioriteta i sl. Lap vuce internet normalno (vise ne moram da hvatam komsijski kao siroce) a u isto vreme i desktopovi vuku internet i sve se vidi u mrezi?

Ajd` da probam i to, ali imam osecaj da ce tu biti zajebancija.

Hvala ti

neXus2000 ... 01.11.2010. 02:50 #258474

broj poruka: 3351
Ovo niko nije video ni cuo.....razumeli? :))

Uzmes taj modem malo ga ovo-ono, da se ne vide posledice i vratis im ga neispravnog. E onda ih zamolis, ako moze jedan sa wireless, zbog laptopa.
pesicnik omg 01.11.2010. 10:18 #258514

broj poruka: 209
Samo kupi WIRELESS ACCESS POINT i to ti je to :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs