Ja imam SBB kablovski internet, i nedavno mi je sestra ostavila njen bezicni ruter (u pitanju je Netgear wgt624 v2), pa sam ja povezao taj ruter sa mojim SBB modemom, na njega nakacio 2 racunara preko lan portova i sve normalno radi. Kad god bi sestra dosla kod mene sa laptopom bi se konektovala na net i nije bilo problema.
Evo danas mi je dosao jedan drug i pokusao da se poveze na wireless preko svog laptopa i shvatio sam da ne moze da nadje konekciju. Jer, ako se dobro secam sestra je imala neki mali usb stick koji je prihvatao signal od ovog Netgeara... nisam siguran da je tako, ali mi se cini.
Pa moje pitanje je zasto je imala taj usb stick ako je to wireless, pa valjda lap top moze da uhvati taj signal svojim wirelessom? Ili to ima veze do rutera da ovaj dozvoljava da se konektuje samo preko toga sticka?
Da li ja mogu nekako da se konektujem telefonom sad na taj wireless? Ima te li neki savet, ideju, predlog? Da li bi kupovina nekog novog wireless rutera resila problem?
Fora je bila u tome sto ruteru nisam mogao pristupiti preko 192.168.1.1 kako je i na sajtu pisalo u upustvu. Nego mi je ortak nasao na nekom hakerskom sajtu kako da probijem taj port, i onda je bilo sve jednostavno da se izmeni u setup rutera :)
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.