Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
IKOM kablovski internet 5 mega PAKET+DIGITALNI TV PRIKLJUCAK
STRANA 1 OD 1
korica IKOM kablovski internet 5 mega PAKET+DIGITALNI TV PRIKLJUCAK 25.10.2010. 20:32 T30420

status: user
broj poruka: 152
Interesuje me da li neko ima neko internet preko Ikoma i kako sljaka?
Uzeo bi onaj paket za 2800 dinara pa me zanima da li vredi uzeti?
Ja sam trenutno na adslu preko ptt i to paket od 4 mega pa me interesuje da li da prelazim na kablovski ili ne, treba mi savet?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dragand76 25.10.2010. 20:37 #256379

broj poruka: 32
Gde si, koji kraj grada ?
savatije sto se mene tice...preporucujem 25.10.2010. 21:21 #256401

broj poruka: 1121
Ja ga placam, net radi bez problema i bilo kakvih prekida, sto se tice DTV-a OK je ali je to daleko od DTV=a...kao informaciju- na prijemniku ne postoji HDMI izlaz ne go samo 2 skarta +( analog, RGB s\pdif)

strikan33 ... 25.10.2010. 22:00 #256425

broj poruka: 312
I ja koristim taj paket vec par meseci i zadovoljan sam. Kao sto rece savatije daleko je to od digitalne televizije (toga jos nema kod nas), ali sve zavisi i kakav tv imas, recimo ja imam philipsa koji sam radi peglanje signala tako da mi nema razlike izmedju obicne kablovske i tog digitalnog paketa, ali neki ljudi su mi pricali da se na slabijim tv-ima od mog razlika u slici primeti (na bolje naravno).
Internet radi skroz ok, 5 mega je i vise nego sto mi je potrebno za kucnu upotrebu (da je veca brzina uploada eh).
I jos jedna prednost sto mozes da pratis preko tog paketa tv program mislim do 7 dana unapred, meni je to jako korisno, dosta filmova sam pogledao bas tako sto sam video kad ce biti i na kom programu.
Po meni vredi uzeti taj paket.
dautovic ... 25.10.2010. 22:48 #256443

broj poruka: 2855
Ja imam ikom 3/256 +digitalnu

Internet je odlican a `digitalna` to je tema za razglabanje...

@savatije, to sto neki uredjaj nema HDMI ne znaci da nema digitalni izlaz...nije samo HDMI digitalni izlaz...

@strikan33 poenta te `digitalne` sto nude SBB i IKOM je ustvari podrska za WIDE display-e i cistija slika na ekranima visoke rezolucije i nema snega...

Analogni signal je iz cvora(mesto sa kog se signal doveden optickim kablom razvodi koaskijalnom mrezom) doveden koaksijalcem, takav siglan je PAL rezolucije i na WIDE TV-u - na nekoj full hd plazmi izgleda poprilicno lose - slika je rasirena i javlja se kao `sitan sneg` DVB konvertor koji daju i SBB i IKOM sluzi da taj analogni signal konvertuje u digitalni i da poboljsa koliko toliko sliku - podrska za WIDE,cistija slika i nema tog sitnog snega koji se javlja, ali naravno ne mozes od analognog izvornog signala napraviti HD nisajednim uredjajem...

Neki kanali koji su izvorno HD izgledaju bolje preko dekodera od npr RTS1 koji je izvorno analogni itd - logicna stvar

Kod nas jedini digitalni kanal je RTS DIGITAL koji hvatas iz etra, ne onaj iz kablovske jer je on opet konvertovan u analogni i izgubio na kvalitetu...

Imam LG 37 FULL HD u dnevnoj sobi i na njemu je dekoder i stvarno primetim razliku kada je siglan direktno iz kabla - analogni i kada pustim preko dekodera...nije to to, ali razlika je primetna, a imam i na tv karti Leadtek Expert na monitoru 22`` 1680x1050 i tu izgleda dosta losije...da ne pominjem da sam ja ugradio pojacalo koje sam konfiskovao dok sam radio u SBB-u, bez njega mi je slika dosta losija...

Kazu da ce svi signali i kablovski iz etra biti digitalni do 2013, ko zna sta ce biti...uglavnom ni ovo sto nude doticne kablovske televizije nije loshe, ali kao sto i vas dvojica rekoste daleko od prave HD televizije.

Pored svih prednosti digitalne televizje meni se licno svidja i to je signal takav da ga ili ima ili nema...da pojasnim, analogna televizija moze imati velike varijacije u signalu usled raznih spoljnih uticaja - sto se odrazava da slika moze biti losa, dok kod digitlane signala ili ima ili nema, tj slika je ili klistarno cista ili je nema :) nista nema izmedju - sneg itd...eventualno ako su neka minimalna odstupanja od signala moze doci do seckanja slike - kao kada vam igra ima 15FPS-a...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rape84 IKOM kablovski internet 5 mega PAKET+DIGITALNI TV PRIKLJUCAK 26.10.2010. 00:10 #256461

broj poruka: 48

Bolje uzmi ADSL 4Mbs (oko 1500 din) +IPTV (1 din prvih godinu dana)
Rade odlično i net i IPTV!

dautovic Re: IKOM kablovski internet 5 mega PAKET+DIGITALNI TV PRIKLJUCAK 26.10.2010. 00:22 #256467

broj poruka: 2855

To je super ponuda, on je na ADSL-u preko PTT-a, valjda nece biti problema da predje na telekom

::
:: Bolje uzmi ADSL 4Mbs (oko 1500 din) +IPTV (1 din prvih godinu dana
:: Rade odlično i net i IPTV
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
korica BEOGRAD 26.10.2010. 07:00 #256543

Ljudi ja sam prezadovoljan sa postojecim adsl-om preko ptt ali samo ima ova opcicja u ponudu pa me zanima da li je isplatljivija?
Sad imam novo pitanje da li postoji iptv preko ptt ili moram da predjem na telekom?

korica JOS JEDNO PITANJE 26.10.2010. 07:11 #256544

Zanima me kakav je taj IPTV jel ometa skidanje preko torenta ili igranje igrica kad je upaljen TV?
strikan33 ... 26.10.2010. 07:48 #256548

broj poruka: 312
@dautovic
upravo sam i ja govorio da ce dobiti bolju sliku ako ima bolji tv naravno full hd, na hd ready ne verujem da bi nesto dobio.
Elem moj tv je philips 42 full hd, sa pixel precise i ko zna jos sa cim i moj brat koji ima samsunga 40 incha full hd, kaze da je slika kod mene bolja (na obicnoj kablovskoj), a kod tasta i taste koji isto kao i ti imaju lg 37 full hd moja slika je primetno bolja.
Preko dekodera uglavnom gledam samo HBO jer ostalo imam i preko kablovske a slika mi je u obe varijante super.

A kao sto rece rape84, ako mozes da predjes na ptt to ti je za sada jos bolja varijanta dobijas godinu dana za dz iptv.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs