Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Wireless problem
STRANA 1 OD 1
JoLoLo Wireless problem 03.10.2010. 23:30 T29864

status: user
broj poruka: 277

Pozdrav ljudi.

Da li je neko od vas imao problem sa Windows 7 i wirelessom?

Naime komsija kupio neki wireless ruter i ja pokusao da mu ga ugradim... no medjutim sta god da sam uradio pojavljuje mi se no internet access. I pise da je untrusted (ili undefined) network... jbm li ga sad zaboravih.

Ali uglavnom ruter je nov i sve lampice svetle onako kako bi trebale, mreza se kreira, maksimalan signal i sve deluje ok... kada se konektujem na ruter preko IP podesim da automatski prima ip, ali non stop mi pise ono obtaining parameters... ili kako vec :(

U win 7 na onoj slikici konekcije... prvi deo slike je uredu, on uhvati taj neki signal i konektovan je do rutera, ili tog networka, sta je vec... ali drugi deo slikice ka internetu je prekrizen i jednostavno pise no internet access.

Meni su sve ideje izlapele i jedino na sta sumnjam je da mozda to nije neka od glupih Win 7 barijera koje mu zabranjuju da se tek tako konektuje dok se nesto ne izmeni...

Ima li neko neki savet?

U pitanju je ruter TP Link WR551G
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 03.10.2010. 23:55 #249833

broj poruka: 1586
A na sta on pokusava da se nakaci? Jel pokusava da nadje net u slobodnom lovu ili hoce da uspostavi vezu sa nekim svojim drugim uredjajem...

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

JoLoLo naslov 04.10.2010. 01:13 #249839

Ma bre ima on adsl, modem sve regularno i sve ok sljaka. Kad povezem modem i taj wireless ruter na ruteru sve lepo svetli da ima signal, dole u konekcijama je prikazana ta konekcija sa maksimalnim signalom i sve deluje ok... samo nema taj internet access, ne moze da primi ip adresu i parametre... i tako stoji :(
alumiroi A da pozovete ISP-a 04.10.2010. 08:50 #249850

broj poruka: 99
Mozda mora da se prijavi MAC? Ja sam imao taj slucaj sa beogridom.

drax re 04.10.2010. 17:57 #249933

broj poruka: 246
Probaj da promeniš IP rutera ručno, jer je verovatno po default-u 192.168.1.1 a isti ima i modem.
Jesi li probao da se konektuješ preko LAN-a i rutera, odnosno da li si siguran da internet stiže preko modema do rutera?

Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve što kaže.

zvrndov Re: Wireless problem 04.10.2010. 19:07 #249948

broj poruka: 132
Možda zvuči glupo ali resetuj ADSL modem

::
:: Pozdrav ljudi
:: Da li je neko od vas imao problem sa Windows 7 i wirelessom
:: Naime komsija kupio neki wireless ruter i ja pokusao da mu ga ugradim... no medjutim sta god da sam uradio pojavljuje mi se no internet access. I pise da je untrusted (ili undefined) network... jbm li ga sad zaboravih
:: Ali uglavnom ruter je nov i sve lampice svetle onako kako bi trebale, mreza se kreira, maksimalan signal i sve deluje ok... kada se konektujem na ruter preko IP podesim da automatski prima ip, ali non stop mi pise ono obtaining parameters... ili kako vec :
:: U win 7 na onoj slikici konekcije... prvi deo slike je uredu, on uhvati taj neki signal i konektovan je do rutera, ili tog networka, sta je vec... ali drugi deo slikice ka internetu je prekrizen i jednostavno pise no internet access
:: Meni su sve ideje izlapele i jedino na sta sumnjam je da mozda to nije neka od glupih Win 7 barijera koje mu zabranjuju da se tek tako konektuje dok se nesto ne izmeni..
:: Ima li neko neki savet
:: U pitanju je ruter TP Link WR551G
zvrndov Re: Wireless problem 04.10.2010. 19:07 #249949

broj poruka: 132
Možda zvuči glupo ali resetuj ADSL modem

:: Pozdrav ljudi
:: Da li je neko od vas imao problem sa Windows 7 i wirelessom
:: Naime komsija kupio neki wireless ruter i ja pokusao da mu ga ugradim... no medjutim sta god da sam uradio pojavljuje mi se no internet access. I pise da je untrusted (ili undefined) network... jbm li ga sad zaboravih
:: Ali uglavnom ruter je nov i sve lampice svetle onako kako bi trebale, mreza se kreira, maksimalan signal i sve deluje ok... kada se konektujem na ruter preko IP podesim da automatski prima ip, ali non stop mi pise ono obtaining parameters... ili kako vec :
:: U win 7 na onoj slikici konekcije... prvi deo slike je uredu, on uhvati taj neki signal i konektovan je do rutera, ili tog networka, sta je vec... ali drugi deo slikice ka internetu je prekrizen i jednostavno pise no internet access
:: Meni su sve ideje izlapele i jedino na sta sumnjam je da mozda to nije neka od glupih Win 7 barijera koje mu zabranjuju da se tek tako konektuje dok se nesto ne izmeni..
:: Ima li neko neki savet
:: U pitanju je ruter TP Link WR551G
JoLoLo Re: re 06.10.2010. 00:47 #250383

:: Probaj da promeniš IP rutera ručno, jer je verovatno po default-u 192.168.1.1 a isti ima i modem
:: Jesi li probao da se konektuješ preko LAN-a i rutera, odnosno da li si siguran da internet stiže preko modema do rutera

Probao sam ali nije uspelo :(

A ip im jeste po defaultu isti. I kad se poveze sa modemom i ukljuci wireless odmah zanemari modem i tu adresu dodeljuje wireless-u :P
Probacu da vidim ovo da prijavim MAC, ako nista ne pomogne onda da promenim i IP...

A restartovao sam i ruter i modem po 100 puta :P
jaydee Reply : 06.10.2010. 08:57 #250415

broj poruka: 95

Pa lepo kaze drax, ista im je lokalna IP adresa po default-u i naravno da ne mogu oba da rade u isto vreme, bolje promeni IP adresu ruteru (napr. 192.168.1.2) i ubodi iz modema u LAN, ne u WAN. Procesljaj malo i konfiguraciju rutera, DHCP opseg i sl.
Ishmerish Evo probaj da uneses ovu, 06.10.2010. 09:01 #250417

broj poruka: 7285
meni radi ko luda:

174.142.24.201
Port: 3128

Cisto testa radi.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

JoLoLo Re: Reply : 06.10.2010. 12:58 #250467

:: Pa lepo kaze drax, ista im je lokalna IP adresa po default-u i naravno da ne mogu oba da rade u isto vreme, bolje promeni IP adresu ruteru (napr. 192.168.1.2) i ubodi iz modema u LAN, ne u WAN. Procesljaj malo i konfiguraciju rutera, DHCP opseg i sl

Vazi, za vikend opet idem kod njega pa cu probati sve ovo.

A ne razumem zasto u LAN a ne u WAN? o.O
jaydee LAN - WAN. 06.10.2010. 15:15 #250492

broj poruka: 95
Zato sto u WAN ubadas uredjaj koji na svom ether-u (lan) ima javnu adresu (SBB) i ruter posle siri lokalnu mrezu, a u LAN ubadas uredjaj koji na svom ether-u vec ima lokalnu mrezu (ADSL).

LAN - Local Area Connection
WAN - Wide Area Network
WLAN - Wireless Local Area Network
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs