Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Vajrles problem - 2 pitanja?
STRANA 1 OD 1
alexi Vajrles problem - 2 pitanja? 24.09.2010. 15:02 T29647

status: user
broj poruka: 677
Prvo:

Komsiji crkao vajrles, odjednom. Odem tamo, rucno resetujem Tp Link 501g, i ulogujem se preko Mozilla-e. Reset ok, izaberem CLIENT, kliknem Survey. Vidi antene uzasno slabo, kao i inace pretpostavljam. Medjutim, ne pojavljuje se CONNECT. Automatski se sa CLIENT vraca na ACCESS POINT cim kliknem Survey. Donosio sam taj AP kuci, kod mene radi bez problema. I sam odabir, i povezivanje i net. Zna li neko u cemu moze da bude problem?

Drugo:

Ima Gridovku na krovu, a signali su slabi jer prolaze bas kroz neku krosnju. Planiramo da tu Grid antenu zamenimo Bulletom, ali ja jos uvek nisam radio sa tim. Koji model uzeti? Prolazi li on kroz krosnju drveta? Ili mozda postoji jos nesto jace od toga?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dsava re 24.09.2010. 15:44 #247503

status: user
broj poruka: 67
Koja grid? Ima ih vise vrsta i pojacanja. Kakvi su signali bili ranije? Inace gridovi su odlicne antene. U podesavanju antena imas horizontalnu i vertikalnu polarizaciju. Kakva je polarizacija u predaji, takva mora biti i u prijemu. Krosnje drveta nesmetaju mnogo, osim na velikim udaljenostima, vise kilometara.
Problem moze biti
rasafio se sma konektor na anteni
prikljesten kabal, posto je penasta izolacija vrlo lako se prikljesi, i onda slabi signal
ostecen sma konektor koji ide u ruter, moze da pukne jedna polutka koja naleze na spic u konektoru rutera

Inace kad je signal preslab nemozes da se conectujes.
Najjaca grid kod nas je 24db, a pojacanje signala zavisi i od snage predaje i pojacanja predajne antene. Ako kod tebe radi odlicno, najpre je problem kabal ili polarizacija. Moras samostalno ispitati tacno sta je.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs