Da li je moguce staviti ovakvu TP Link Antenu na huawei HG520S? Imam problem sa signalom, i to u sobi do na 2m odatle ima 4 od 5 linija, a tu nema, dok hvata mrezu koja je dva sprata ispod sa 3/5 linija... Ruter je nekih 15m i dva zida udaljen od kompa...
Nisam ni drajver ni nista, windows update je sam skinuo poslednji driver...
Pa sta onda da radim ljudi, ima li resenja?
Kaze da antena na 551g ima 2dbi, e sad kad bih stavio ovu jacu od 8dbi, jel bi bilo razlike? Za antenu kaze `admitted power 1w`, ne znam sta je to, ali za karticu ne pise snaga... dBI je intezitet kolko se secam, e sad jel to max intezitet antene a od kartice zavisi kolko snage ce da isporuci, ili nevezano od kartice antena baca 8dBi?
Uh, ne bih bas kupovao novu(imam neke razloge), ako mi niko ne kaze da ce pomoci nova antenica, ili da mogu da menjam antenu na huaweiu, onda cu videti da uzmem jos jedan spliter, pa da na jednom bude fon a na drugom ruter, valjda ce hteti tako...
Moguce je staviti. Treba ti jedan ovakav kablic http://img163.imageshack.us/f/img1415z.jpg/ Ako ruter nema konektor za dodatnu antenu, ovo je koaksijalni kabal, odseces konektor, blankiras kabal i zalemis ga na vodove. Dve antene neidu bez splitera, posto sabiraju sumove, tako mozes da dobijes jos goru situaciju. Odlemi original antenu. Prvo probaj da takvu antenu zakacis na karticu u kompu, posto ima kabal i mozes da je dignes i setas po prostoriji. Jaca antena ima i vecu povrsinu, tako da ce i tako bolje hvatati signal. Dva zida su velika prepreka posebno ako su sa armaturom, tako da je ipak bolje da bude jaca predaja. Posle povedi racuna o polarizaciji, ako jedna antena stoji uspravno tako bi trebala da stoji i druga antena. Posle polozaj kucista kakav je? Ako antena prema ruteru gleda preko celog kucista, to jest celo kuciste zaklanja antenu i to moze da ti smeta, posto je kuciste metalno i uzemljeno, obrati paznju da tako nesto nesmeta signalu. Ovakve kablove imas da kupis u netiksu.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.