razmisljam se nesto da predjem sa euneta 1mbps na sbb, potpisem ugovor i dobijem 4 puta vise, ali sam cuo od ortaka da njegovi prijatelji wow-ovci imaju problema sa doticnim, kao imaju ogroman ping a i redovno im nestaje net na po sat vremena... poceo sam malo da igram LoL pa bi to mogao da bude problem.
kad sam bio na vozdovcu kod sbb-a, primetio sam da xp ujutru prijavljuje ponovno povezivanje na net(sbb is now connected), ali koliko se secam nikad nisam bio svedok tome, znam samo po tom obavestenju, samo je jednom ili dvaput nestao net u toku dana za 10 meseci. to je moje jedino iskustvo sa njima.
ako ima korisnika sbb-a na banovom brdu ili padini, molim da mi kazu svoja iskustva, da znam da li da se drzim euneta ili mogu slobodno da stremim ka kablovskom netu?:)
Bio sam ranije na sezampro-u 1mbps, sad sam na SBB-u 4mbps. Pre nekih 15 dana imali su neki problem pa net nije radio jedan dan, odnosno veza je cesto pucala, ali tada je sve zavrseno, do danas nema nikakvih problema, veza je stabilna. Jedino sto se covek brzo navikne na brzi protok, pa mi sada ova brzina nije nista senzacionalno.
Pozd.
P.S. Promena IP adrese je komplikovanija nego kod adsl-a gde samo restartujes modem, ovde restartovanje modema ne donosi novu adresu, vec mora da se restartuje mac, a to je komplikovanije. To govorim zbog rapida i ostalih gde se ceka za download.
mozda jos nije kasno... bio sam korisnik euneta od 98, adsl od pocetka 07, i nisam menjao provajdera, mogu ti reci da je eunet po mom misljenju najbolji provajder u smislu da ti najredje puca veza (u odnosu na kolege i drugare koji su bili kod drugih provajdera, ali je sada taj problem, mislim, redji nego ranije) i tech support.
telekom je za studente omogucio da do kraja avgusta koriste 4mbps po ceni 1mbps, treba ti samo indeks, i migracioni kod, prebacis se na telekom za max 2 dana i imas brzi net. Prebacio sam se, uzeo sam i OPENIPTV, nije lose, zadovoljan sam. Malo sam razocaran u eunet jer tek kada sam im trazio mig kod, poceli su sa ponudama da mi dupliraju brzinu i da ne platim 3 meseca net, pod nazivom `dugogodisnji korisnik` sto je bilo krajnje jadno, jer su to mogli sami da mi ponude, bez da ja prvo odustajem od njih.
Gledajuci tvoj speedtest, saljem ti moj novi. Starije sa euneta nemam, radi poredjenja. http://www.speedtest.net/result/905240561.png A i ping je za divno cudo jedno 5-6 puta manji nego kod euneta... Download varira, zavisi od servera i sve, ali pluta od 400 do 550KB/s max peek.
Posto si nov korisnik kod telekoma, verovatno prva 3 meseca neces platiti.
Pa za godinu dana mozes videti da li ti odgovara, na kraju krajeva, za godinu dana mozes promeniti i uzeti SBB... eto nadam se da sam ti pomogao.
@hocukuci: e to me je zanimalo, bitno je samo da je stabilan internet. za promenu ip-a ne brinem, kod euneta je to slabo prolazilo, pa sam se navikao da cekam izmedju dva dl. a sem toga, verujem da cu vise koristiti torrente.:)
@miletic: student sam, i nisam znao za tu informaciju, tako da nije ni to lose, ali me zanima kablovski najvise zbog torrenata za koje sam godinama mislio da su s*anje, sve dok me sbb nije razuverio.:) plus sto moze da se pristojno surfuje netom dok radi vuze, samo to je vredna stvar. isto sam dugogodisnji korisnik euneta, dialup od recimo 2001-2002., a adsl nekoliko godina kasnije, obozavam 24/7 podrsku i smatram da su odlican provajder, samo... 4x brze za iste pare, niko ne bi bio imun. speedtest rezultat ti je fantastican, ali do kraja avgusta je 10dana, ne isplati mi se prelazak.:/
ima li jos neko nesto da kaze o sbb na banovom brdu?^_^
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
ostalih devet se heftaš po starom. Šta je s mozgom?
Elem ajd po stoti put da ponovim koristim sbb na tri mesta u gradu i prezadovoljan sam. Na jednom mestu sam za tri godine imao tri prekida možda, na drugom nešto više puta ali sve ukupno nije trajalo više od jednog dana. Na trećem nije do sada bilo prekida iako je geografski gledano od ova tri najdalji deo grada. Prva lokacija Lekino Brdo, druga Savski Venac, treća Železnik.
@Miletic Moje mišljenje je da je to fer ponuda od EUneta - ti želiš da ideš kod drugog provajdera zato što taj nudi bolje uslove. iz EUneta se trude da zadrže dugogodišnjeg korisnika nudeći mu bolje uslove - po meni, to je izuzetno profesionalno, a uopšte ne sporim tvoju odluku da ih napustiš, jer to je tvoj izbor.
Probaj da budeš dugogodišnji korisnik kod Telekoma. ako budeš hteo da odeš možda ti i kažu ćao - a kvalitet podrške im je obrnuto proporcionalan broju korisnika.
Mojoj devojci niko iz njihove podrške nije znao da ponudi objašnjenje za podešavanje za IPTV nakon učitavanja firmvera za HG520i.
Malo sam se rasplinuo, al` kad je rana sveža...
Pozdrav!
Vlada
:: mozda jos nije kasno.. :: bio sam korisnik euneta od 98, adsl od pocetka 07, i nisam menjao provajdera, mogu ti reci da je eunet po mom misljenju najbolji provajder u smislu da ti najredje puca veza (u odnosu na kolege i drugare koji su bili kod drugih provajdera, ali je sada taj problem, mislim, redji nego ranije) i tech support :: :: telekom je za studente omogucio da do kraja avgusta koriste 4mbps po ceni 1mbps, treba ti samo indeks, i migracioni kod, prebacis se na telekom za max 2 dana i imas brzi net. Prebacio sam se, uzeo sam i OPENIPTV, nije lose, zadovoljan sam. Malo sam razocaran u eunet jer tek kada sam im trazio mig kod, poceli su sa ponudama da mi dupliraju brzinu i da ne platim 3 meseca net, pod nazivom `dugogodisnji korisnik` sto je bilo krajnje jadno, jer su to mogli sami da mi ponude, bez da ja prvo odustajem od njih. :: :: Gledajuci tvoj speedtest, saljem ti moj novi. Starije sa euneta nemam, radi poredjenja :: http://www.speedtest.net/result/905240561.png :: A i ping je za divno cudo jedno 5-6 puta manji nego kod euneta... Download varira, zavisi od servera i sve, ali pluta od 400 do 550KB/s max peek :: :: Posto si nov korisnik kod telekoma, verovatno prva 3 meseca neces platiti :: :: Pa za godinu dana mozes videti da li ti odgovara, na kraju krajeva, za godinu dana mozes promeniti i uzeti SBB... eto nadam se da sam ti pomogao.
@pajsgudgud: izvinjavam se ako si to spominjao ranije, mora da mi je promaklo. hvala sto si ponovio jos jednom, i otklonio mi sumnje.:)
@vladarko: sve je relativno. eunet je zaista uradio pravu stvar i ne moze im se zameriti, ali evo cisto da dam drugi primer, znam za lika koji je visegodinji sbb-ov korisnik i on je kao `verna musterija` dobio 8 megabita umesto 4 kada su povecavali brzine. znaci nije nameravao da ih menja, samo su mu to ponudili i on je naravno prihvatio.:) to sto ih niko nije terao da mu to ponude, moze se smatrati samo plusom.:) a sve rane zarastaju (ako ne, to moze biti veoma problematicno :D )...
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
@pajsgudgud mislim da se nisam dobro izrazio, potpises na 12 meseci 4mbps, plus 3 meseca ne placas. Posle cemo videti :)
@vladarko - Ruff je odlicno objasnio zasto sam potez nazvao jadnim, jer sam cuo od drugara da im je povecan protok po istom principu, ali bez pitanja ili podnosenja zahteva. Ocekivao sam u tom nekom periodu da mozda i mene pozovu, misleci da to rade kao svojevrsnu proceduru. Odluku o odlasku doneo sam kao ukupan utisak (a bilo je raznih faktora), a verovao ili ne, ta ponuda me je samo podstakla da odem, jer sam se osecao kao, da tako kazem, `zapostavljen` korisnik. Nadam se da ce, bar na osnovu iskustva sa mojim adsl slucajem i slicnim, ponuditi ostalim dugogodisnjim korisnicima povecanje usluge bez da prethodno cekaju da isti zatraze migracioni kod. Naravno, ukoliko za 12 meseci internet ne pojeftini ili se ne ukaze neka nova ponuda, ko zna, mozda se i vratim, ako oni ponude nesto bolje...
dakle ukoliko si student imaš pretplatu prva tri meseca za dinar, a brzina je socijalna.
Problem je što ja plaćam 4Mbit 1400 plus ktv pa sve izađe 2100. Ja ne znam da li je u ovu adsl ponudu uključen i Iptv za koji sam skontao da se dodatno plaća. Dakle u prednosti sam za 700kinti minimum.
@ruff ma opušteno, nisi jedini koji je pitao za sbb, a ja ko vodenica vrtim jednu istu priču :D support normality
IPTV je dodatna usluga, sa određenim paketima kanala i ako ti budu trebala podešavanja slobodno me kontaktiraj!
@Ruff, @Miletic Ja ne vidim opravdan razlog za selektivno povećavanje brzine. s vremena na vreme provajderi povećaju protoke (više im se isplati da nam povećaju protok, nego da im manje plaćamo), ali to onda urade za sve korisnike makar istog paketa. Ako je EUnet tom tvom drugaru povećao protok `tek tako, iz čista mira`, to mi je na granici nadrealnog.
Priznajem da je moj akcenat bio na podršci: EUnet ima najprofesionalniju tehničku podršku od naših provajdera, i to ne najmanje loše, već dobru. Sa Telekomom (Telekonjom, Lelekomom) neka nam je Bog u pomoći.
Pozdrav!
Vlada
:: http://www.telekom.nadlanu.com/isp/privatni/cenovnik.aspx?ac=solo&br= :: :: dakle ukoliko si student imaš pretplatu prva tri meseca za dinar, a brzina je socijalna :: :: Problem je što ja plaćam 4Mbit 1400 plus ktv pa sve izađe 2100. Ja ne znam da li je u ovu adsl ponudu uključen i Iptv za koji sam skontao da se dodatno plaća. Dakle u prednosti sam za 700kinti minimum :: :: @ruff ma opušteno, nisi jedini koji je pitao za sbb, a ja ko vodenica vrtim jednu istu priču : :: support normalit :: ::
mozda sam se lose izrazio pa je doslo do zabune...
Ponuda telekoma, koja NE stoji na sajtu, glasi:
Studenti koji se do kraja avgusta prijave za koriscenje telekomovog ADSL-a, dobice uz ugovornu obavezu na 12 meseci paket Click4 po ceni Click1 (sto je 1425 dinara sa porezom). IPTV se dodatno placa i ono je 700 din bez poreza (osnovni paket, arena, pink i cinemax paketi).
Prva 3 meseca interneta su besplatna ako nisi ranije koristio telekom adsl. Prvi mesec IPTV je probni i besplatan je.
Cenovnik koji si naveo ne obuhvata ponudu koju sam sad napisao, pa je to mozda zbunilo, mozda ako ja nesto nisam lepo napisao, unapred se izvinjavam.
:: :: @Ruff, @Miletic Ja ne vidim opravdan razlog za selektivno povećavanje brzine. s vremena na vreme provajderi povećaju protoke (više im se isplati da nam povećaju protok, nego da im manje plaćamo), ali to onda urade za sve korisnike makar istog paketa. Ako je EUnet tom tvom drugaru povećao protok `tek tako, iz čista mira`, to mi je na granici nadrealnog
da bude jasno, ovo za sbb da je ponudio duplu brzinu po istoj ceni dugogodisnjem korisniku, tako sam cuo, dakle iz druge ruke je. mada ne verujem da otac ima razlog da mi izmislja neke bajke, tako da verujem da je prica istinita.:) za eunet da je povecavao pakete, to prvi put cujem. i sad sam se i ja malko ubedacio.:)
:: Priznajem da je moj akcenat bio na podršci: EUnet ima najprofesionalniju tehničku podršku od naših provajdera, i to ne najmanje loše, već dobru. ::
tu se slazemo. obozavam 24/7 dostupnost (par puta sam ih zvao u periodu 1-4 ujutru, lol) a svako ko mi se javio na drugom kraju, znao je sta prica. cak su me i naucili neke fazone za ruter da ne moram svaki put da se cimam kad/ako se zabaguje... to mi je zaista olaksalo zivot. cak i to sto su skuplji od ostalih provajdera, smatrao sam da vredi razlike samo zbog podrske.
@miletic: shvatio sam da je 4mbps samo do kraja avgusta, mali nesporazum. to sto si naknadno pojasnio sta je u pitanju je odlicna ponuda, ali posto stalno samo lose stvari cujem o telekomu, mislim da cu preskociti vezivaznje na godinu dana za njega.:/ u svakom slucaju hvala za veoma korisnu informaciju.:)
evo cisto da javim da sam danas presao na sbb i jutjub radi ko lud.:)) hvala vam na odgovorima.:)
i da ne otvaram novu temu, da pitam ovde... brine me ovo http://www.pingtest.net/result/27189456.png packet loss mi je u proseku 2%... kaze da to ne valja za online gaming... jel u pravu, ili moze da se ignorise?:/
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui
Meni svaki put drugacije izbaci, ne brini nista...
:: :: evo cisto da javim da sam danas presao na sbb i jutjub radi ko lud.:)) hvala vam na odgovorima.: :: :: i da ne otvaram novu temu, da pitam ovde.. :: brine me ov :: http://www.pingtest.net/result/27189456.pn :: packet loss mi je u proseku 2%... kaze da to ne valja za online gaming... jel u pravu, ili moze da se ignorise?: :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui :: ::
pa i meni, al dobro evo sad je 0% svaki put kad sam uradio. moguce da je to bilo nesto u pocetku. hvala na pomoci.:)
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui
:: Meni svaki put drugacije izbaci, ne brini nista.. :: :: :: :: :: evo cisto da javim da sam danas presao na sbb i jutjub radi ko lud.:)) hvala vam na odgovorima.: :: :: :: :: i da ne otvaram novu temu, da pitam ovde.. :: :: brine me ov :: :: http://www.pingtest.net/result/27189456.pn :: :: packet loss mi je u proseku 2%... kaze da to ne valja za online gaming... jel u pravu, ili moze da se ignorise?: :: :: :: :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.