Imaju onu ponudu od prva tri meseca besplatno. Ali neki su se ovde u poslednje vreme zalili na njih (ogranicenje protoka i slicno). Kako sad stoje stvari ? Sad sam na Beotelu i protok je ok, ali je modem los i nema rutera, a i 3 meseca za dz...
Samo ako uspes da sacuvas port ili da dobijes net odmah i kod telekoma samo aktiviras uslugu speed up i imaces pravih 1024/128 nekad ce ti cak i vuci vise, meni konstanto ide 133 kb/s, samo ponekad na sekundu padne na 117 kb/s :).
Pozdrav!
:: Imaju onu ponudu od prva tri meseca besplatno :: Ali neki su se ovde u poslednje vreme zalili na njih (ogranicenje protoka i slicno) :: Kako sad stoje stvari :: Sad sam na Beotelu i protok je ok, ali je modem los i nema rutera, a i 3 meseca za dz.. :: :: ::
Dobio sam 3 meseca za dz, 4mb po ceni 1mb, wireless router, kad saberes sa gratis mesecima, meni na godinu dana meseno 4mb izadje 1000 kinti. Vise od toga ne mogu da trazim.
Znaci, ako sam dobro razumeo, moram svakog meseca da doplacujem 50+ din za SpeedUP da bih dobio pravih 1024/128 ? A u suprotnom moze da se vuce koliko se smiluju da puste ?
@markopvict Jednoportni, znaci ne mogu dva kompa u isto vreme na net?
@shgh Na koju foru 4mb po ceni 1mb?
:: Samo ako uspes da sacuvas port ili da dobijes net odmah i kod telekoma samo aktiviras uslugu speed up i imaces pravih 1024/128 nekad ce ti cak i vuci vise, meni konstanto ide 133 kb/s, samo ponekad na sekundu padne na 117 kb/s :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Imaju onu ponudu od prva tri meseca besplatno :: :: Ali neki su se ovde u poslednje vreme zalili na njih (ogranicenje protoka i slicno) :: :: Kako sad stoje stvari :: :: Sad sam na Beotelu i protok je ok, ali je modem los i nema rutera, a i 3 meseca za dz.. :: :: :: :: :: ::
4MB umesto 1MB dobijes kod telekoma ako si student! A pitaj ostale kakav je SBB sa svojih 4MB.
:: Znaci, ako sam dobro razumeo, moram svakog meseca da doplacujem 50+ din za SpeedUP da bih dobio pravih 1024/128 :: A u suprotnom moze da se vuce koliko se smiluju da puste :: :: @markopvic :: Jednoportni, znaci ne mogu dva kompa u isto vreme na net? :: :: @shg :: Na koju foru 4mb po ceni 1mb :: :: :: :: Samo ako uspes da sacuvas port ili da dobijes net odmah i kod telekoma samo aktiviras uslugu speed up i imaces pravih 1024/128 nekad ce ti cak i vuci vise, meni konstanto ide 133 kb/s, samo ponekad na sekundu padne na 117 kb/s :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Imaju onu ponudu od prva tri meseca besplatno :: :: :: Ali neki su se ovde u poslednje vreme zalili na njih (ogranicenje protoka i slicno) :: :: :: Kako sad stoje stvari :: :: :: Sad sam na Beotelu i protok je ok, ali je modem los i nema rutera, a i 3 meseca za dz.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ja mislim da je besplatno, a to 50din + pdv je izgleda samo kada aktiviras uslugu da ti ubrzaju na 2 mb recimo na neko odredjeno vreme, a ovako samo je stavis da ti bude dostupna.
:: Znaci, ako sam dobro razumeo, moram svakog meseca da doplacujem 50+ din za SpeedUP da bih dobio pravih 1024/128 :: A u suprotnom moze da se vuce koliko se smiluju da puste :: :: @markopvic :: Jednoportni, znaci ne mogu dva kompa u isto vreme na net? :: :: @shg :: Na koju foru 4mb po ceni 1mb :: :: :: :: Samo ako uspes da sacuvas port ili da dobijes net odmah i kod telekoma samo aktiviras uslugu speed up i imaces pravih 1024/128 nekad ce ti cak i vuci vise, meni konstanto ide 133 kb/s, samo ponekad na sekundu padne na 117 kb/s :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Imaju onu ponudu od prva tri meseca besplatno :: :: :: Ali neki su se ovde u poslednje vreme zalili na njih (ogranicenje protoka i slicno) :: :: :: Kako sad stoje stvari :: :: :: Sad sam na Beotelu i protok je ok, ali je modem los i nema rutera, a i 3 meseca za dz.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Imam Beotel od 1. juna i placam svaki drugi mesec u trajanju od godinu dana, znachi 6 meseci besplatno. Beotel ti je dao jednoportni ruter, to nije modem shto je dobro ako treba da povezesh vishe kompova samo kupi switch. Imam njihov jednoportni ruter povezan na switch pa na wireless ruter.
SBB je najbolji net samo da se kupi ruter jer SBB daje modem uz kablovski internet.
:: Imaju onu ponudu od prva tri meseca besplatno :: Ali neki su se ovde u poslednje vreme zalili na njih (ogranicenje protoka i slicno) :: Kako sad stoje stvari :: Sad sam na Beotelu i protok je ok, ali je modem los i nema rutera, a i 3 meseca za dz.. :: :: ::
@ dautovic Ne zašto kažeš da je ADSL za studente smeće. Radi pouzdanije nego SBB ( koristim oba). Otvara dosta stranica, koje na SBB-u ne možeš da otvoriš. Kod skidanja materijala sa neta u vidu .mkv, avi fajlova, protok nam je( govorim u NS i BG) od 412 do 466 KB/s, dok sa SBB-om od 230 do 360 KB/s na serverima koje ja koristim. Npr, Avatar od 13 GB skinem za 8 sati što je jako dobro. Na SBB-u direktno kao jedan fajl treba mi oko 18 sati za isti( uz prekide). Prednost SBB-a kablovskog je što torrenti idu od 350 do 450 KB/s, dok kod Lelekoma od 260 do 320 KB/s. Inače, u ovom paketu 4Mbit/s, sve ostalo je skoro isto. operator
Moje iskustvo je dijametralno suportno, prvo sto u poslednje vreme koriscenja ADSL-a nisu mogli da izguraju placenu brzinu 2048 nego je uvek bilo 18xx, drugo gubitci kod ADSL-a su prilicni dok ih kod SBB kabla skoro nema, ni u dolaznom ni u odlaznom saobracaju. Sto se tice brzine na 2048 je max bio nekih 212kb/s dok je kod SBB na 4096 brzina 485-490 kb/s sto je vise od 10% razlike tj blize je 15%.
Jos nisam naleteo na sajt koji ne mogu da otvorim tako da mi ta opaska o nemogucnosti otvaranja sajtova nije jasna.
Prekide u saogracaju nisam iskusio pa ti sad vidi.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: @ dautovi :: Ne zašto kažeš da je ADSL za studente smeće. Radi pouzdanije nego SBB ( koristim oba) :: Otvara dosta stranica, koje na SBB-u ne možeš da otvoriš. Kod skidanja materijala sa neta u vidu .mkv, avi fajlova, protok nam je( govorim u NS i BG) od 412 do 466 KB/s, dok sa SBB-om od 230 do 360 KB/s na serverima koje ja koristim. Npr, Avatar od 13 GB skinem za 8 sati što je jako dobro. Na SBB-u direktno kao jedan fajl treba mi oko 18 sati za isti( uz prekide). Prednost SBB-a kablovskog je što torrenti idu od 350 do 450 KB/s, dok kod Lelekoma od 260 do 320 KB/s. Inače, u ovom paketu 4Mbit/s, sve ostalo je skoro isto :: operator :: ::
Imam obican flet paket od 1.5mb i skida mi 181kbps zakucan nikad nisam imao gubitka u protoku. Nisam naisao ni na jedan sajt koji ne moze da otvori. Toliko!
Ako je infrastruktura dobra, tj signal do modema... Nema problema ni kod jednog interneta. Kako to ADSL od 4Mbit ide do 466KB/s? Ja to u zivotu video nisam, a radim u internet provajderu... To se kosi sa samom tehnologijom.
A to sto ne moze da se otvori neki sajt.... Daj mi adresu, pa cu da ti kazem zasto moze ili ne moze.
I ja sam na postpaid sbb, sa 2mbit, nema nikakvih problema sa sajtovima a brzine su po propisu, jedino što vikendom nekad zna da bude lošiji ping. Doduše ortak koji živi kod glavne železničke malo malo pa se žali da nešto čeprkaju i drndaju signal, možda im je tu neki čvor, šta li.
He, pomenuo mi je ortak što radi u telekomu da sbb nema dozvolu da postavlja optičke kablove pa im ovi iz telekonja seku kad god siđu u šaht, lep li je srpski biznis
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.