Pomozite da povezem SBB router i ASUS Wi-Fi router
STRANA 1 OD 1
Snoopy-
Pomozite da povezem SBB router i ASUS Wi-Fi router
08.07.2010. 15:14
T28018
status: user broj poruka: 6083
Bas ovo iz naslova, router SBB je onaj Scientific Atlanta sto pise napred, a ASUS je WL-520GC. Kad ubacim LAN iz SBB routera u Wireless router, pokrenem setup, kaze zavrsio, sve ok i kad se konektujem preko laptopa, stoji onaj uzvicnik. Sta da radim, koja podesavanja da to prosljaka. Hitno mi, posto nije za mene.
Za početak ugasi kablovski modem i ruter, upali prvo ruter, a zatim kablovski i sačekaj malo. Ako si sve ispravno konfigurisao (obtain automatic ip, uključio lan iz sbb-a u wan), trebalo bi da radi
Ma gasio sam i palio i nije htelo da radi i onda sam uhvatio i uradio suprotno fabrickom uputstvu: LAN kabal sam umesto u WAN ubacio u LAN1 ulaz na routeru i evo radi. Svakako, hvala na odgovoru. Poz
SBB-ov Scientific Atlanta NIJE ruter nego kablovski modem sa USB i LAN izlazom i kada se poveze LAN izlaz modema sa LAN ulazom rutera, stvar `prosljaka`.
SBB-ov Scientific Atlanta NIJE ruter nego kablovski modem sa USB i LAN izlazom i kada se poveze LAN izlaz modema sa LAN ulazom rutera, stvar `prosljaka`.
Pa kad pokrenem setup na kompu, nakon sto pritisnem ezsetup dugme na routeru (ne modemu, ok), on kaze da ubacim kabal u WAN prikljucak i ne prihvata LAN, zato sto LAN1, LAN2, LAN3 i LAN4 sluze da se povezu racunari putem kabla, a WAN sluzi za wireless, tako kaze uputstvo i setup nece da radi nikako drugacije. Nakon setupa sam premestio kabal i onda je proradilo. Znaci, dok sam pratio uputstva, nije htelo da radi.
Kad sam rekao da sluzi za wireless, mislio sam na to kad mi u uputstvu za podesavanje bezicnog povezivanja reklo da tu udenem :). Kad sam probao preko LAN,1,2,3,4 nije htelo da nastavi sa setupom, pa sam morao na WAN, al na kraju sam premestio i radi bez tog DHCP. Samo trebalo da ga vadim par puta iz struje dok se sabrao :D
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.