problem je - nece da se konektuje na net na win7 x64 ultimate. Modem je Scientific atlanta epc2100r2 i povezan je preko USB-a. Znam, reci cete pa povezi ga na mreznu. OK, to je resenje ali imam samo jedan slot za mreznu (koji je zauzet vezom sa drugim kompom), ne bih sad da kupujem mreznu karticu zbog toga. Jel ima neko drajver za ovaj modem za win 7 x64. Guglovao sam ali slaba vajda...
Nisam... ma evo sad skidam svakakve drajvere, valjda ce neki da radi. Mislio sam da je neko sa foruma vec imao ovakav problem i resio ga, pa da mi da konkretan link, da se ne majem bezveze. Ipak ovde ima mnogih sa Sbb-a i sa sedmicom, nemoguce da niko nije imao ovu muku
:: Jesi probao drajver od viste6 :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
:: Jel imas taj drajver :: :: :: :: Jesi probao drajver od viste6 :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: ::
probao sam sa SBB sajta, ne prepoznaje ga sedmica. @gile i ja sam izguglao ovo, ali je spam u pitanju, nece fajl da se skine. Trazi da mu ostavljam podatke i gluposti
Hoce li raditi sa ethernet to usb adapterom? Jel ima neko iskustva, da ne kupujem za dzaba? Hoce li proraditi ako kupim mreznu? Al mi se neda da predjem na sedmicu pa to ti je.. I sa xp x64 nisam mogo da imam net, i sad sa ovim isto. Koj djavo ovaj Sbb daje ljudima modeme iz praistorije, kakva je ovo podrska kad nemas drajvere za windows covece. Aj da je ubuntu pa da razumem ali ovo...
Ne znam kako ce se ponasati, mozda neko ima iskustva to ti je ujedno i najjeftinije resenje. I ja sam imao MT882, pa kada sam se prebacio na Win 7, USB driver ni da cuje, a Ethernet baguje, lepo dodje covek i ja se taman ponadao HG 520s, kada ono opet mi dade MT882, ali zato ovaj MT882 radi u full-u :).
Sbb modem (mislim Scientific atlanta) je i predvidjen primarno za mrezno povezivanje a usb se(posto je propusna moc 10 Mbps) koristi samo u krajnjoj nuzdi (ako komp nema mreznu kartu ili ako nema instalirane drajvere za istu). Polovna mrezna pci je 200-300 dinara koliko sam video na oglasima, to ti j jeftinija varijanta od rutera. Mislim da je besmisleno da insistiras na usb drajverima i da imas win 7 x64. @ gile23, samo za informaciju, ovi modemi se koriste i u canadi i u SAD, potpisuje ih cisco company,poslednja tura sto ih ugradjuju iz sbb-a su bas sa logom cisco, ali kao i sve, radi se u kini, mozda su ruzni i obicni, ali rade stvarno ok
Mozda ne ovaj, ali zato MT882 skoro svaki search vodi ka nekom indijskom forumu.
Pozdrav!
:: :: :: :: Sbb modem (mislim Scientific atlanta) je i predvidjen primarno za mrezno povezivanje a usb se(posto je propusna moc 10 Mbps) koristi samo u krajnjoj nuzdi (ako komp nema mreznu kartu ili ako nema instalirane drajvere za istu). Polovna mrezna pci je 200-300 dinara koliko sam video na oglasima, to ti j jeftinija varijanta od rutera. Mislim da je besmisleno da insistiras na usb drajverima i da imas win 7 x64 :: @ gile23, samo za informaciju, ovi modemi se koriste i u canadi i u SAD, potpisuje ih cisco company,poslednja tura sto ih ugradjuju iz sbb-a su bas sa logom cisco, ali kao i sve, radi se u kini, mozda su ruzni i obicni, ali rade stvarno ok
Pa ja nemam vezu koja je veca od 10 Mbps. Uostalom,ako vec ima usb kabl, onda bi trebal da ima i drajvere za usb. Ako moze da radi na XP preko USB bez problema zasto bi bilo besmisleno da moze i na 7x64 ??? OK, iskopcao sam drugi komp, privezao modem na mreznu. Evo sad radi doduse i to jedva zivo. Kupicu dodatnu mreznu i to je to.
:: :: :: :: Sbb modem (mislim Scientific atlanta) je i predvidjen primarno za mrezno povezivanje a usb se(posto je propusna moc 10 Mbps) koristi samo u krajnjoj nuzdi (ako komp nema mreznu kartu ili ako nema instalirane drajvere za istu). Polovna mrezna pci je 200-300 dinara koliko sam video na oglasima, to ti j jeftinija varijanta od rutera. Mislim da je besmisleno da insistiras na usb drajverima i da imas win 7 x64 :: @ gile23, samo za informaciju, ovi modemi se koriste i u canadi i u SAD, potpisuje ih cisco company,poslednja tura sto ih ugradjuju iz sbb-a su bas sa logom cisco, ali kao i sve, radi se u kini, mozda su ruzni i obicni, ali rade stvarno ok
U google-u ukucaj: Cisco DPC/EPC2100 Cable Modem, naime Cisco je kupio Scientific atlanta i sada drivers-e za tvoj modem imaš na stranici Cisco-a. Meni su uz modem dali i CD sa USB drivers i User`s Guide... Evo ti link: http://www.cisco.com/web/consumer/support/modem_DPC2100.html#~drivers
imam i ja disk i probao sam ove drajvere... da li si ti, ili bilo ko odavde, uspeo da instalira internet sa ovim modemom u USB na win7 x64 i kako. Svi predlozi i linkovi koje sam ovde dobio (hvala vam na njima) vec sam bezuspesno i sam isprobao pre toga. Treba mi neko ko je uspeo da ovo uradi, ima li takvih?
:: U google-u ukucaj: Cisco DPC/EPC2100 Cable Modem, naime Cisco je kupio Scientific atlanta i sada drivers-e za tvoj modem imaš na stranici Cisco-a. Meni su uz modem dali i CD sa USB drivers i User`s Guide.. :: Evo ti link: http://www.cisco.com/web/consumer/support/modem_DPC2100.html#~driver ::
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.