Imam laptop i desktop, oba imaju WLAN i LAN, uspela sam da ih umrezim i zicno i bezicno (imaju domen istog imena, fiksne ip adrese, podesila comodo, vide se, razmenjujem fajlove)
Problem je u tome sto kad su umrezeni, ne radi mi internet konekcija ni na jednom npr.umrezim ih lan kablom, wlan net ne radi iako pise connected.
Uradila sam bridge lana i wlana na laptopu medjutim i dalje nema neta ni na jednom ni na drugom. U cemu je problem????????
neki Firewall? Proveri i na kompu i na lapu...Mada čudno je što radi file sharing. Laički gledano, ako se `vide` a ne radi net, rekao bi da je do samog interneta...Imaš kablovski/adsl? Fiat iustitia, et pereat mundus
I jedan i drugi mogu samostalno na net, bilo preko lana ili wlana. Ja bih da to ostane isto, kao i da U ISTO VREME oni budu umrezeni
Problem je kada ih medjusobno povezem svejedno lan ili wlan, onda ni na jednom nemam net, a razmena fajlova medj` njima lepo radi. Ideja o serovanju konekcije je dosla iz ocaja... Procitaj prvi post, tu sam malo detaljnije napisala, pa POMAGAJ ako Boga znas
:: Znači ovako, desk ti je povezan na adsl i to radi ok? I ti bi sad htela da šeruješ tu konekciju sa laptopom preko wlana :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Aj da probamo da ti namestimo bar to da deliš konekciju privremeno dok ne vidimo što neće.
Stavi taj desk na net i šeruj mu tu konekciju. Stavi mu u properties na onom lan adapteru koji koristiš za kućnu mrežu ip 192.168.0.1 i subnet 255.255.255.0 Na laptopu stavi na adapteru ip 192.168.0.2, subnet isto ko na desku, i za def. gateway i preferred dns stavi 192.168.0.1
To bi tako trebalo da radi.
Jel ti čačkano po servisima nešto možda?
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Podesila kako si rekao sem sto je serovanje na lapu, medjutim nema neta i dalje na lapu, pa posledicno ni na desku zato sto ide preko lapa, dok pristup fajlovima imam
Dok nema serovanja (bridge connection), dok pristupam drugom kompu net na prvom polako umire i obratno, kako pristupam netu konekcija izmedju njih ne radi...
EDIT
Servisi nisu dirani. Samo sam podesavala IP adrese, imena domena i fajervol
stavi ti lepo sve an automatic sto se tice podesavanja pojedinacnih mreznih adaptera, na obe masine i za DNS i za IP. Potom ugasi kompjuter i uredjaje WAN/LAN. Upali uredjaje. Upali jedan komp i ucitaj Win, isto nakon toga uradi i sa drugim. Javi...
Net radi i na jednom i na drugom kompu (wireless), ali Lan preko koga su povezani ne radi (limited or no connectivity) zato sto, pretpostavljam imaju konflikt oko ip adresa
a preko hg-a .. koji ima ukljucen DHCP .. lepo na svim masinama stavi TPC/IP automatski .. neka ruter dodeli IP .. ista workgrupa .. file sharing ON .. firewol OFF...i mora da radi ...
Uvek se previdi neka glupost... Problem je pravio def. gateway u kome je ostala adresa rutera 192.168.1.1
Ako neko ubuduce ima isti problem neka stavi kao ip adrese adaptera preko kojih povezuje kompove 192.168.0.x, subnet oba 255.255.255.0, def gateway 192.168.1.x (nikako isto kao adresa rutera), dns moze i isti koji je dao provajder. Ako se sve podesi ovako, internet i direkna veza izmedju kompova radice u isto vreme, bez serovanja i bez konflikta.
pa zato sam ti rekao da ako ne znas stra radis ostavis na automatic, to u vecini slucejva resava posao....nakon resetovanja uredjaja. Sad sam video da ti je raic pogresno piskarao za default gateway...znaci kad god en znate da kofigurisete ostavite na automatic. Da si me odmah poslusala ne bi se mucila ali ni naucila :)
:: :: Uvek se previdi neka glupost... Problem je pravio def. gateway u kome je ostala adresa rutera 192.168.1. :: :: Ako neko ubuduce ima isti problem neka stavi kao ip adrese adaptera preko kojih povezuje kompove 192.168.0.x, subnet oba 255.255.255.0, def gateway 192.168.1.x (nikako isto kao adresa rutera), dns moze i isti koji je dao provajder :: Ako se sve podesi ovako, internet i direkna veza izmedju kompova radice u isto vreme, bez serovanja i bez konflikta.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.