Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Pomoc oko umrezavanja
STRANA 1 OD 1
JovankaO Pomoc oko umrezavanja 17.04.2010. 13:08 T26112

status: user
broj poruka: 446
Imam laptop i desktop, oba imaju WLAN i LAN, uspela sam da ih umrezim i zicno i bezicno (imaju domen istog imena, fiksne ip adrese, podesila comodo, vide se, razmenjujem fajlove)

Problem je u tome sto kad su umrezeni, ne radi mi internet konekcija ni na jednom npr.umrezim ih lan kablom, wlan net ne radi iako pise connected.

Uradila sam bridge lana i wlana na laptopu medjutim i dalje nema neta ni na jednom ni na drugom. U cemu je problem????????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub-Z Možda... 17.04.2010. 14:36 #205591

broj poruka: 1621
neki Firewall? Proveri i na kompu i na lapu...Mada čudno je što radi file sharing. Laički gledano, ako se `vide` a ne radi net, rekao bi da je do samog interneta...Imaš kablovski/adsl?
Fiat iustitia, et pereat mundus

JovankaO re 17.04.2010. 14:54 #205594

Adsl, i proradi net cim iskljucim vezu izmedju kompova, ustvari cim disejblujem konekciju koja me vezuje sa drugim kompom (disable lan ili wlan)

Imam Comodo fajervol i podesen je cini mi se ok, jer i kad ga iskjlucim na oba kompa nista se ne menja

Bridge connection nisam posebno podesavala.
Sub-Z Ništa mi ne pada na pamet osim 17.04.2010. 15:22 #205604

broj poruka: 1621
da ti možda nije čekiran TCP/IP protokol( LAN-Properties-General)....ne znam šta bi drugo bilo...
Fiat iustitia, et pereat mundus

JovankaO Re: Ništa mi ne pada na pamet osim 17.04.2010. 15:29 #205608

Cekirano je

:: da ti možda nije čekiran TCP/IP protokol( LAN-Properties-General)....ne znam šta bi drugo bilo..
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
::
JovankaO re 17.04.2010. 19:56 #205703

Pomagajte, ako ne nadjem resenje necu imati net dok ne prebacim 350GB sa lapa na desktop
raic ajd 17.04.2010. 20:02 #205707

broj poruka: 9006
Znači ovako, desk ti je povezan na adsl i to radi ok? I ti bi sad htela da šeruješ tu konekciju sa laptopom preko wlana?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

JovankaO Ne 17.04.2010. 20:11 #205718

I jedan i drugi mogu samostalno na net, bilo preko lana ili wlana. Ja bih da to ostane isto, kao i da U ISTO VREME oni budu umrezeni

Problem je kada ih medjusobno povezem svejedno lan ili wlan, onda ni na jednom nemam net, a razmena fajlova medj` njima lepo radi. Ideja o serovanju konekcije je dosla iz ocaja...
Procitaj prvi post, tu sam malo detaljnije napisala, pa POMAGAJ ako Boga znas

:: Znači ovako, desk ti je povezan na adsl i to radi ok? I ti bi sad htela da šeruješ tu konekciju sa laptopom preko wlana
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

raic re 17.04.2010. 20:35 #205723

Aj da probamo da ti namestimo bar to da deliš konekciju privremeno dok ne vidimo što neće.

Stavi taj desk na net i šeruj mu tu konekciju.
Stavi mu u properties na onom lan adapteru koji koristiš za kućnu mrežu ip 192.168.0.1 i subnet 255.255.255.0
Na laptopu stavi na adapteru ip 192.168.0.2, subnet isto ko na desku, i za def. gateway i preferred dns stavi 192.168.0.1

To bi tako trebalo da radi.

Jel ti čačkano po servisima nešto možda?

JovankaO re 17.04.2010. 21:23 #205736

Podesila kako si rekao sem sto je serovanje na lapu, medjutim nema neta i dalje na lapu, pa posledicno ni na desku zato sto ide preko lapa, dok pristup fajlovima imam

Dok nema serovanja (bridge connection), dok pristupam drugom kompu net na prvom polako umire i obratno, kako pristupam netu konekcija izmedju njih ne radi...

EDIT

Servisi nisu dirani. Samo sam podesavala IP adrese, imena domena i fajervol
mikac962 Re: 17.04.2010. 21:56 #205748

broj poruka: 555
A da li si unela DNS adresu tvog provajdera? Kod statickih adresa na racunarima mora se i ovo uneti, inace nema neta.

JovankaO Da, unela sam DNS 17.04.2010. 22:08 #205758

Net radi normalno i konekcija sa drugim kompom radi normalno, samo ne u isto vreme
MACHINE Ovako 17.04.2010. 22:15 #205760

broj poruka: 5710
stavi ti lepo sve an automatic sto se tice podesavanja pojedinacnih mreznih adaptera, na obe masine i za DNS i za IP. Potom ugasi kompjuter i uredjaje WAN/LAN. Upali uredjaje. Upali jedan komp i ucitaj Win, isto nakon toga uradi i sa drugim. Javi...

JovankaO @ Machine 17.04.2010. 22:39 #205763

Net radi i na jednom i na drugom kompu (wireless), ali Lan preko koga su povezani ne radi (limited or no connectivity) zato sto, pretpostavljam imaju konflikt oko ip adresa
MyDoom Cekaj... 17.04.2010. 22:42 #205764

broj poruka: 553
A sto ne povezes oba kompa na ruter tj. preko tog modema?Ne razumem.
Proveri da li je na oba kompa ukljucen file and printer sharing.

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Lifestyle!
http://www.youtube.com/watch?v=1OMJ7vSgQl4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4
http://www.youtube.com/watch?v=HNJC2_WZg_g

JovankaO Re: Cekaj... 17.04.2010. 22:49 #205769

Radi se o telekomovom hg520i ruteru, ne bih ako ne moram tako da ih povezujem a ne znam ni da li bi radilo nisam ni probala?

File sharing ukljucen i radi.

:: A sto ne povezes oba kompa na ruter tj. preko tog modema?Ne razumem
:: Proveri da li je na oba kompa ukljucen file and printer sharing
:: Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
:: Lifestyle
:: http://www.youtube.com/watch?v=1OMJ7vSgQl4&feature=relate
:: http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B
:: http://www.youtube.com/watch?v=HNJC2_WZg_
codeus .. 17.04.2010. 22:57 #205772

broj poruka: 4054

a preko hg-a .. koji ima ukljucen DHCP .. lepo na svim masinama stavi TPC/IP automatski .. neka ruter dodeli IP .. ista workgrupa .. file sharing ON .. firewol OFF...i mora da radi ...

JovankaO re 17.04.2010. 23:03 #205774

Idem sad sa berze. Ako jos neko ima jos neki predlog dobrodosao je... pogledacu temu sutra ujutru.
markopvict ako ne radi preko lana 18.04.2010. 00:54 #205792

broj poruka: 4515
Setuj mreznu karticu na racunaru na 10Mbit FULL Duplex.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovankaO Sredila sam 18.04.2010. 13:59 #205847

Uvek se previdi neka glupost... Problem je pravio def. gateway u kome je ostala adresa rutera 192.168.1.1

Ako neko ubuduce ima isti problem neka stavi kao ip adrese adaptera preko kojih povezuje kompove 192.168.0.x, subnet oba 255.255.255.0, def gateway 192.168.1.x (nikako isto kao adresa rutera), dns moze i isti koji je dao provajder.
Ako se sve podesi ovako, internet i direkna veza izmedju kompova radice u isto vreme, bez serovanja i bez konflikta.
MACHINE Re: Sredila sam 18.04.2010. 14:26 #205856

broj poruka: 5710
pa zato sam ti rekao da ako ne znas stra radis ostavis na automatic, to u vecini slucejva resava posao....nakon resetovanja uredjaja. Sad sam video da ti je raic pogresno piskarao za default gateway...znaci kad god en znate da kofigurisete ostavite na automatic. Da si me odmah poslusala ne bi se mucila ali ni naucila :)

:: Uvek se previdi neka glupost... Problem je pravio def. gateway u kome je ostala adresa rutera 192.168.1.
:: Ako neko ubuduce ima isti problem neka stavi kao ip adrese adaptera preko kojih povezuje kompove 192.168.0.x, subnet oba 255.255.255.0, def gateway 192.168.1.x (nikako isto kao adresa rutera), dns moze i isti koji je dao provajder
:: Ako se sve podesi ovako, internet i direkna veza izmedju kompova radice u isto vreme, bez serovanja i bez konflikta.
raic re 18.04.2010. 14:45 #205860

Jbmlg, nisam skontao da ima ruter, mislio sam da ima običan adsl modem pa da mora šerovanje. Sad je sve jasno.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs