Meni već 3 meseca radi ko zmaj, imam Sbb, komp na lan-u, lap na wifi i sve radi, net, transfer, printer, cs itd. To je iz mog iskustva, a pošto raspolažes nešto većim budžetom, možes i 641G, kažu da je bolji Fiat iustitia, et pereat mundus
Ima razlike. Ovo sto sam ti ja naveo je ADSL Wireless Router. Ima bolji Web Interface i dobijes jedan uredjaj koji ti sve radi. Posto imas Sezampro ADSL moguce je da imas i usb modem i onda mozes da ga duvas sa 340g(Broadband Wireless Ruter-om) + imas 2 kutije koje se greju, skupljaju prasinu, i to pod uslovom da si kod sezama vec dobio ruter.
Naravno što kaže markopvict, treba ti modem koji ima RJ45 izlaz, klasičan mrežni da bi koristio klasičan ruter (kao što je WR340G), ne samo USB. Onda ti treba ADSL ruter.
Šta mi sve treba da bih koristio TP-Link WR340G? Uzeću njega, idem danas da ga kupim.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Ima razlike :: Ovo sto sam ti ja naveo je ADSL Wireless Router. Ima bolji Web Interface i dobijes jedan uredjaj koji ti sve radi :: Posto imas Sezampro ADSL moguce je da imas i usb modem i onda mozes da ga duvas sa 340g(Broadband Wireless Ruter-om) + imas 2 kutije koje se greju, skupljaju prasinu, i to pod uslovom da si kod sezama vec dobio ruter :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: 8====D ~ ~ ~ :: :: :: :: Jel ima neke velike razlike između njega i 340g :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: Tp Link 8901 :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: :: 8====D ~ ~ ~ :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Jel se taj modem sa LAN RJ45 izlazom dobija uz ruter?
Jbg, na ovom polju nemam blage veze, pa zato malo smaram.
:: Sve što ti treba dobićeš uz njega :: :: Patch kablom povežeš modem i ruter, i dalje takođe pečevima do kompova (LAN 1, 2, 3 i 4) :: :: Znači treba ti modem sa LAN RJ45 izlazom, taj izlaz ide u WAN port rutera :: :: Za Wireless setuješ WPA2 wireless secutity, napraviš profil.....prosto je sve i logično :: ::
Modem sam zamenio za ADSL ruter. U njega su priključeni jedan komp, jedan laptop i telefonska žica.
E sad, na početku, tamo gde počinje kabl za telefon, imam kao neki modemčić koji sam dobio od provajdera. On služi da razdvoji kabl za telefon i kabl za internet. I to je to. Znači, ide prvo neki mali kablić koji se priključuje u zid i taj mali modem, onda ide taj modem koji razdvaja internet i telefon, i ide ruter.
Valjda sam dobro pojasnio.
:: :: eseses samo polako. TP Link WR340G je samo ruter, nije ADSL modem, prvo to da razjasnimo :: :: Dalje, kažeš `zamenio sam odavno modem`, koji sad modem imaš :: :: Modem do kog dolazi telefonska linija, mora imati RJ45 LAN izlaz da bi ga povezao sa ovim TP link ruterom :: :: Pogledja ovu sliku, biće ti jasnije :: http://www.sharkyextreme.com/img/2005/04/dlink_wlan/router_diagram.jp :: :: ::
Ok, hvala na objašnjenju. Ako nešto zeznem, javljam se ovde.
Ovaj ruter uzimam najviše zbog Nokie 5800 XM. Laptop i komp ću povezati mrežnim kablom, a sa telefonom ću da se kačim na WI-FI. Zbog toga mi i treba.
:: :: Ok, sada će taj tvoj modem umesto u taj jedan komp, LAN kablom da ide u WAN port TP-Link rutera :: :: A to malo nije model neko spliter. Posle splitera tel kabl ide u taj tvoj novi modem, a i njega ideš LAN kablom u WAN port TPLinka.
Zato što je laptop u drugoj sobi, a ja sam mrežni kabl od 15m zavukao ispod lajsni, pa mi je sad malo glupo da stoji bezveze.
A i nekako mi je sigurnije i brže sa mrežnim kablom. Ili grešim?
:: :: Zašto bi laptop vezivao kablom pored wireless-a ? Koristi konfor kad da već dobijaš :: :: Inače i moja 5800 je zakačena na taj ruter i to radi 100% :: ::
Isto ti je prebacivao preko WI FI ili zicanim putem
05.04.2010. 18:20
status: user broj poruka: 7726
jeste preko kabla brze ,ali se ne primeti uopste recimo na remote desktop.Na WI Fi stavis sifru i promeni password za ulaz na ruter isto ti je bezbedno,WPA2-PSK enkripciju stavi ,TP link preporucuje da se menja naziv SSID stanice.Teorijski gledano moze neko i preko zice da uleti preko net-a.Prebacivanje fajla spada u Windows security ne u WI FI security.Nego ne znam ako vec imas Sezam ruter ti si iza nat-a vec .
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.