Imam sezampro ADSL nešto(bež kutija...ne veća od kutije cigareta...ulaz za ptt kabal i izlaz USB...i radi)....e ja bih da kupim bežični router(ne bih da menjam za bežični kod njih, zbog skore selidbe) i da ovo sokoćalo povežem sa tim i umrežim još i laptop...zvuči optimistički...ali da li je izvodljivo?
sve sto ti treba je ADSL Router, jer on ima na sebi 4 porta za LAN, a ja ti toplo preporucujem TP-link, jer radi za sve pare, a taj modem baci u kantu, kad kupis ovaj router, sve sto trebas da uradis je da ga konfigurises, posle samo bockas kablove po potrebi.
Tp-link imas u firmi NETIKS i tamo je najpovoljnije.
Ja imam TP-Link ruter 54M Wireless Router odlican je
02.04.2010. 23:40
status: user broj poruka: 7726
Pre njega sam imao Linksys ,ali nije bio wireless.Tp-Link je isto kvalitetan kao on. Od TP Link isto imas USB WI FI lan adapter,ako imas jos jedan desktop, koji nije previse skup ,ima i jeftinijih modela ,ali ipak ista je firma.Uzmi model sa antenom.Meni radi po celom stanu bez problema vise kompova preko tog rutera.Meni je takodje lak za konfigurisanje http://192.168.1.1 preko quick setup ,otprilike ovako izgleda kad udjes u meni.
Instalacija TP Link wi fi lan adaptera je isto vrlo laka koristi njihov softver za konfigurisanje, CD dolazi sa driverom za Vista i XP ,i bez obzira sto nema drivera za Win7 ,Win7 uzima driver od Viste i radi sve bez problema.Jos jednom pohvala za TP Link.
Samo umrezavanje preko rutera ti je lako ,sam ruter daje opseg lokalnih IP adresa,sto kazu plug and play.Sto se tice share fajlova izmedju kompova ,to je druga prica, kad kupis ruter javi se neko pomoci.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.