Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Susti fiksni
STRANA 1 OD 1
jowwa90 Susti fiksni 24.03.2010. 12:03 T25503

status: user
broj poruka: 152
Imam ADSL internet. Ali susti mi fiksni stalni i kad sam konektovan i kad nisam. Bio sam kod provajdera, menjao spliter vec cetiri puta i stalno susti. Ima li neko drugo resenje? (sve je dobro povezano, samo jedan fiksni na tom prikljucku)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 24.03.2010. 12:15 #199030

broj poruka: 4163
Zovi telekom i prijavi smetnje na telefonskoj liniji.

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

MACHINE Nisi dobro povezao 24.03.2010. 12:18 #199031

broj poruka: 5710
nema drugog objasnjenja, najbolji mikrofilteri su ti americki Excelsus Tech Z-blocker, negde oko 5e komad u slucaju da hoces profi sa strane

gliga79 Nije povezano kako treba 24.03.2010. 12:23 #199033

broj poruka: 4641
Imao sam takav slucaj, u komsiluku, gde su kao dobro povezali ali susti telefon konstantno.
Odem i i ima sta da vidim, pogresno povezan kabl, i u spliteru i u modemu.
Uzmi semu pa polako od pocetka, kabl po kabl i dobro gledaj sta gde pise, i gde se bode.

Intel Q6600. CM Hyper TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5

MaliAbner Re: Susti fiksni 24.03.2010. 12:29 #199034

broj poruka: 7769
Isto je bilo i kod mene dok sam bio na ADSL-u.
A da zanimljivost bude jos veca onaj najdzabe bezicni panasonic (sto se prodaje na kilo u jednoj domacoj robnoj kuci a verovatno i u ostalima) ne susti, dok ostali suste.
Probaj da ga zabodes direktno u utikac na zidu tj bez splitera koji realno nicemu ni ne sluzi.
Shabani iz lelekoma nece tu nista pomoci ja sam ih par puta zvao i oni kazu da nije kod njih bili kod mene kuci vide da postoji problem ali n`umeju da ga rese.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Imam ADSL internet. Ali susti mi fiksni stalni i kad sam konektovan i kad nisam. Bio sam kod provajdera, menjao spliter vec cetiri puta i stalno susti. Ima li neko drugo resenje? (sve je dobro povezano, samo jedan fiksni na tom prikljucku)
imarkovic > jowwa 24.03.2010. 12:40 #199038

broj poruka: 19023
splitter mora da ide PRE telefona, odnosno da kabl koji ide u telefon izlazi iz splinter-a, jer u suprotnom izaziva smetnje u signalu...

darkoc78 re: 24.03.2010. 13:16 #199042

broj poruka: 467
Spliter mora da postoji pre svakog telefona na liniji, inace bez njega telefoni suste. Znaci, za SVAKI telefon na liniji moras da imas po jedan spliter.
MaliAbner >imarkovic 24.03.2010. 13:19 #199043

Ma isprobao sam ja sve moguce kombinacije i ne vredi prvih ½ minuta radi dobro a onda pocne da susti.
Kad te neko pozove na trenutak prekines vezu i opet sve u redu pa za ½ minuta opet susti.

gliga79 Da ti malo pomognem oko modema 24.03.2010. 13:20 #199046

broj poruka: 4641
Ako si kod Lelekoma, i imas onaj veliki crni modem sa antenom, UTP kabl zuti ubaci na zuti port, a telefonski kabl ide iz sivog porta, sa krajnje desne strane, znaci suprotno od antene. To je to sto se tice modema, pogledaj pa uporedi, kod tebe.

Intel Q6600. CM Hyper TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5

darkoc78 re: 24.03.2010. 13:22 #199047

broj poruka: 467
kome nije jasno moze da vidi ovde:

http://www.robabdul.com/blog/uploaded/images/adsl-microfilter-phone-fax-pc.gif
imarkovic > MaliAbner 24.03.2010. 13:28 #199048

broj poruka: 19023
ako imas adekvatan spliter (ispravan) i ako ide pre SVIH telefona (znaci samo JEDAN spliter ti treba, ne vise), spliter ide na glavni telefonski dovod i ne sme da postoji ni jedan telefon pre njega, telekom daje Huawei, imao sam nekih problema kada sam postavljao ljudima, dok nisam saznao da treba da ide pre telefona, onda kada sam ga stavio pre telefona, sustanje je NESTALO, e sad, ako se sustanje desava i posle adekvatnog povezivanja i zamene splitera, moras se obratiti Telekomu i to je to.

kalcoti isti problem 24.03.2010. 17:14 #199084

broj poruka: 2
Proveravali su mi sve od krova,bandere i sve je ok,licno mislim da ima veze sa prosirivanjem kapaciteta za adsl.Verovatno je fizickom greskom ljudi koji to rade a kasnije neynaju da otklone kvar... Ako si resio problem javi a ako ja pre dodjem do resenja javljam ti... poz

Pisko Addon 24.03.2010. 20:46 #199116

broj poruka: 6657
Nemam problem, ali, znam uzrok (ne i pravo rešenje jer mora da se proba).

Po zvuku šuma - smetnje koji čuješ u telefonu, (tj. njegovoj frekvenciji), ja bih ali i mnogi iskusniji, prepoznali o kojoj frekvenciji otprilike se radi, kom frekventnom opsegu, a na osnovu toga bi se i locirao izvor smetnji. (Iskusno uvo prepoznaće šum adsl-a, vf smetnji, konstantnih signal smetnji itd, i to jasno jer je razlika u odnosu na 4-20kHz i npr. bluetooth ili wireless predajnika od više gigaherca...).
Famozni spliter, na srpskom i u srpskim telekomunikacijama, zove se `skretnica` ili dvostruki filter-skretnica, jer, razdvaja telefonski signal na NF i VF deo. NF ili niskofrekventni deo, je od 0,3-3,4 ili 4kHz zavisno od standarda i opreme... i to je frekventni opseg dovoljan za govor i razumevanje, preko toga, ide VF deo i u njemu ima ili ADSL ili telekom tu pakuje dvanaest ili dvadeset četiri frekventno pomerena govorna kanala (poznato kao PCM) da bi preko jednog fizičkog voda, tj. jedne ili dve parice, preneo 24 kanala istovremeno.... e, ako se radi o šumu visokih frekvencija, famozni filter ili skretnica, NE RADI svoj posao. Normalno je da se to ipak MALO čuje, u zavisnosti od telefona koji s obzirom na kinesko poreklo, isti može malo da pojača, ali neki konstantan glasan šum - jasan je znak nekvaliteta ili neispravnosti opreme. Ima i još jedan izvor šuma, ali, ponavljam, morao bih da ga čujem tj. da ga `oslušne` iskusno uvo nekog mehaničara iz telekoma, da ne kažem da isti pusti kroz uređaj i prosto očita o kojim se frekvencijama i nivoima dB-a radi... ali ne mora, dakle, moguće je da se telefonski aparat ponaša kao radio prijemnik tj. da prima smetnje nekog lokalnog izvora VF/VVF smetnji.... kao što su razni wireless kuradi-paladi od PC periferija, access pointa ili ko zna čega još u tvom neposrednom susedstvu. Pri tome, kao prijemnik-antena pojavljuju se sam telefon i ono parče kabla od splitera do telefona, jer, ako je spliter ispravan, on će prigušiti i te smetnje sa linije... AKO.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

jowwa90 Ре 25.03.2010. 13:47 #199284

broj poruka: 152
Пробао сам и да укључим фиксни уопште без сплитера и ичега и он шушти. Друг ми је рекао да је то квар неки на телефонској линији а да није до сплитера. Пробао сам већ 5 различитих сплитера и увек је неподношљиво шуштало

codeus ... 25.03.2010. 14:28 #199289

broj poruka: 4054

dali si siguran da je tvoj telefon .. ispravan ..
kalcoti resenje 25.03.2010. 16:10 #199305

broj poruka: 2
Danas su mi bili iz telekoma i problem je u kablu od moje uticnice do prve bandere(razvodne kutije),sutra mi menjaju kabal tako da je problem bio u tih 10 metara,jednostavno losa je ta zica preko koje ide adsl.Ja zivim u kuci tako da ako zivis u stanu neka ti prekontrolisu sam kabal od tvoje uticnice do parice.Pozz

MaliAbner Ja sam moj problem resio... 25.03.2010. 18:28 #199319

Presao sam na SBB i sad ne susti nista.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs