Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
telekom adsl
STRANA 1 OD 1
gman telekom adsl 08.03.2010. 18:50 T25139

status: user
broj poruka: 1111
po ko zna koji put
dobro poznato ime teme svima koji su korisnici doticnog providera
nista novo, nego ovaj put ga bas preterase
izgleda da je pocelo koriscenje agregacije, kako ima sve vise korisnika
naime, ja sam odavno na 4Mbps, ali vec nedeljama ne vidim nikako tih 4, tako da sam pre par min postao ponozni korisnik 1Mbps, necu vise da placam 4, a dobijem nesto jedva preko 3
a ugovor je 4Mbps/256Kbps
evo pogledajte i screenshot
http://img641.imageshack.us/img641/9876/telekomadsl.jpg
bednih 3.02Mbps i 0.2Kbps
ne znam kako ih nije sramota 4 spram 3 je vise od 30% sporiji download, a 256 spram 200 je malo manje od 30%, e sad, kad bi mi smanjili cenu sa 2.849,70din na 1994.80din, sve bi bilo u redu
od mene bas fino uzmu kinte, a maltene nizasta, jer ja net koristim mozda 100 sati mesecno, najvise, jedino ako skidam neku od novijih igara, jer su postale bolesno velike, 13GB, 16GB itd., tad budem malo vise na netu, tj ostavljam pc upaljen, ali i to se skine za par dana najvise
SKOTOVI
da me neko pita kako sam zadovoljan uslugom, bio bih krajnje negativan
ovako, ke*am vama, jbg, moram sa nekim da podelim frustracije, heh

mogli bi osnovati, mi gnevni korisnici telekom adsl-a, neku anti telekom organizaciju, sa ciljem da nam vrate sav protok koji nam je bio umanjen
heh

ulsi
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sawitch ... 08.03.2010. 19:25 #195040

broj poruka: 667
Vidim da niko skoro nije zadovoljan Telekomom, ali ja jesam... Placam onaj paket po 1425 dinara i download mi nekad ide i do 900kb/s dok svima drugima maksimum 110kb/s.. Prosek je preko 400.. Kako? Pojma nemam, ali tako je... :)))
m1k1 ... 08.03.2010. 19:41 #195043

broj poruka: 40
@gman
Isto se i meni desava, u poslednja 2 meseca katastrofa radi!

@sawitch
Mom bratu, koji zivi na pola sata od mene, download brzina mu je oko 2mb, na speedtestu pokazuje od 15-20mb, a placa isto koliko i ja. .)
Snoopy- 00 08.03.2010. 19:42 #195044

broj poruka: 6083
Zeznuta stvar... sta sad da radim? Da uzimam telekom adsl ovu akciju platis 1mb dobijes 4mb? Vazi za studente i profesore. Jedino me zeza da ugovorna obaveza. Da li da se prijavim?
LonleyMax Sta da ti kazem... 08.03.2010. 19:52 #195049

broj poruka: 1475
meni poslednjih nedelju dana redovno nema neta po 2-3 sata i sam ode i sam se vrati (ni ne gasim modem niti gasim konekciju na kompu - sam tek tako cisto da me zaebava)
A juce nisam mogu da uploadujem 10MB, 3.5Mb ode i cao puca veza...
Ozbiljno sam poceo da razmisljam o prelasku na SBB!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460

gman @shgh 08.03.2010. 20:36 #195060

pa pazi, ako ces adsl, tj. opredelio si se za adsl definitivno, onda uzmi telekom, on je, sigurno, najbolja opcija sto se tice adsl-a, jer je njihovo sve uzeo ti direktno od njih ili od recimo SezamPro-a
a vidim neko je spomenuo sbb i kablovski. moje iskustvo sa kablovskim, takodje je bio sbb, je nista bolje od telekomovog adsl-a, s tim sto kablari postuju brzine, ali zato im puca veza cesto. ponavljam: ovo je moje iskustvo, jer sam bio kod ortaka na gajbi u ns-u prosle godine par meseci, pa sam se u potpunosti upoznao sa sbb-om, znaci veza je pucala svakodnevno, a nekad i po ceo dan nije net mogao da se koristi
sa adsl-om imam mnogo vise iskustva, jer ga koristim na dva mesta, kod mene i kod keve i svi ostali ortaci imaju takodje adsl, preko vise razlicitih provider-a, od kojih telekom onda dodje kao najbolji, jer su ostali tek uzasni, a ne daj boze da se nesto pokvari, pa ne bi imao net nedeljama, ovo sa manjom brzinom od deklarisane je prisutno kod svih adsl-ovaca
i ja opet da treba da zapocnem korisnicki odnos sa nekim uzeo bih opet adsl kod telekoma, a sad bih probao i kablovski ovde kod mene na gajbi, ali sbb nije u mogucnosti kod mene jer je ptt kds provider kablovske tv kod mene u zgradi, a i u svim okolnim, a pttkds-ov net ne bih bas da isprobavam, jer im je usluga stara godinama, a i cene, likovi nisu update-ovali ponudu, pa, godinama. evo sad bas pogledah na ptt kds-ovom info kanalu, tv ce da poskupi za februar na 738din, onda mogu samo da zamislim koliko je kod njih 4Mbps, ako uopste imaju to u ponudi, jer kao sto rekoh ponuda usluga im kasni bar koju godinu

ulsi
Snoopy- - 08.03.2010. 20:58 #195063

Pa sta znam..
Ja sam sad na beotelu i tu i tamo su ok. Nego, sta je fora, u KGu moram da idem u banku da placam jer im cesto ne radi sistem za placanje, pa kada zaboravim da platim do 9., kao sad, oni mi ugase, pa dok uplatim i dok mi puste prodje mi 2 dana bez neta. Sranje, to me ubija u pojam. Pa nista, da vidim ako bude te akcije od desetog pa da uzmem...plus se prva 3 meseca ne placa
Chelle :) 08.03.2010. 21:59 #195074

broj poruka: 84
:) ja kad sam bio na beotelu, svi su preshli na 1mbit a meni i dalje 512gurao.... iako je speedtest pokazivao vishe, ali ta brzina se meri `u lokalu` tako da nije merodavna... Kad sam zvao podrshku, rekli su mi `mi garantujemo 1mbit do nasheg sajta https://www.beotel.net` kad nisam umro od smeha.... i preshao sam na telekom...
Mada, telekom u odnosu na SBB je bolesno skup... kod SBB-a ako potpishesh ugovor na 2 ili 4god nisam siguran... dobijash 4mbit po ceni po kojoj telekom daje 1mbit :P (~1500din)... Chak i za sluchaj da se preselish negde i tamo nemash SBB... oslobadjash se obaeze u ugovoru...
Snoopy- == 08.03.2010. 22:41 #195085

Na sbbu je ugovor godinu dana, ni 2 ni 4. A to sam gore i rekao, isto to daje telekom, 4mb po ceni 1mb, za studente i profesore. Vidim mrzi te da citas
Daum ... 09.03.2010. 03:35 #195191

broj poruka: 12798
Koji si car. Pravis screenshot browsera a imas vec napravljen .png u speedtestu :D Vidi koliko je dugme copy direct link :D

Meni telekom cak radi i bolje zadnjih par dana. Nisam mogao youtube da gledam kako treba, a sad je ok skroz...

Ne bih se uzdao mnogo u speedtest inace. Evo primera:

http://www.speedtest.net/result/741995803.png

Pise 3.5mbps, a download mi ide 430kb/s... tako da...

SkyFire Evo moj. 09.03.2010. 03:41 #195192

broj poruka: 18472
http://www.speedtest.net/result/741996736.png

Uglavnom je ovde mada nekad imam i cisto 4.0 Mbit/s

@Daum
youtube nije radio zbog njihovog servera ne zbog telekoma..Proverio sam sa drugarom iz Nemacke,ni on nije mogao da pusta klipove..

P.S.Download je i kod mene 435-470 Kb/s

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

10121972 Izvestaj sa lica mesta 09.03.2010. 05:05 #195194

broj poruka: 1

Prijatelju ja radim u tf centrali bas u telekomu i mi vezujemo portove za sve provajdere sve ide preko nas toliko o tome da nelupas tvoju glavicu o sbb-u sezamu i ostalim glupostima
Mixx Re: Izvestaj sa lica mesta 09.03.2010. 08:08 #195200

broj poruka: 2931
e super sto si se javio da nam pojasnis neke stvari da ne zamaramo nase male glupe glavice. preko kablovske (Kopernikus Smederevo) uvek, ali bas UVEK imam pun protok jedino sto zeza kad nesto budze, prevezuju itd ali to se stvarno retko desava. adsl (Telekom) se ne secam kad mi je radio bolje od 70% i speedtest, za dl i torente da ne pricam

::
:: Prijatelju ja radim u tf centrali bas u telekomu i mi vezujemo portove za sve provajdere sve ide preko nas toliko o tome da nelupas tvoju glavicu o sbb-u sezamu i ostalim glupostim
gman @ 10121972 09.03.2010. 12:57 #195247

znaci zbog tebe ja imam 3Mbps umesto 4Mbps
lolcina muska

ulsi

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs