Zeleo bih da u svom net caffeu postavim slobodnu internet zonu za goste. Od opreme imam laptop, wireless router. I naravno internet konekciju. Pitanje je kako resiti da se npr. ljudi iz okolnih zgrada konektuju na moj router i tako smanjuju protok. Da lli postoji softwer koji bih installirao i podesio na laptopu koji bi to radio?
:: Zeleo bih da u svom net caffeu postavim slobodnu internet zonu za goste. Od opreme imam laptop, wireless router. I naravno internet konekciju. Pitanje je kako resiti da se npr. ljudi iz okolnih zgrada konektuju na moj router i tako smanjuju protok. Da lli postoji softwer koji bih installirao i podesio na laptopu koji bi to radio?
i dodje komsija, popije kafu i ode kuci sa sifrom :) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: podesis sifru u ruteru :: :: Put lifeinyourPC :: :: :: :: Zeleo bih da u svom net caffeu postavim slobodnu internet zonu za goste. Od opreme imam laptop, wireless router. I naravno internet konekciju. Pitanje je kako resiti da se npr. ljudi iz okolnih zgrada konektuju na moj router i tako smanjuju protok. Da lli postoji softwer koji bih installirao i podesio na laptopu koji bi to radio?
stavis najslabiju mogucu antenu, da ne moze da dobaci kroz zidove ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Ima mnogo mogucnosti. Treba ti program da omoguci konekciju samo za korisnike koji imaju dobar signal. Npr, dodju kod tebe u caffe, i imaju 60-70db jacinu signala, ali zato neko izvan ima 85db, e sad treba ti tako nesto, da cim je losiji signal onemoguci konekciju, ako me razumesh.
Ili jednostavno, nadji program kojim mozes da nadgledas ko je konektovan na tvoj net i prati. Vidish valjda koliko imas korisnika, ono cim neko dodje sa laptop ti mu pustis i to je to...
Ili menjaj svaki dan sifre sto ti oduzima 3 sekunde pa ces navuci svaki dan komsiju da pije kafu :)
Put lifeinyourPC
:: i dodje komsija, popije kafu i ode kuci sa sifrom : :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: podesis sifru u ruteru :: :: :: :: Put lifeinyourPC :: :: :: :: :: :: :: Zeleo bih da u svom net caffeu postavim slobodnu internet zonu za goste. Od opreme imam laptop, wireless router. I naravno internet konekciju. Pitanje je kako resiti da se npr. ljudi iz okolnih zgrada konektuju na moj router i tako smanjuju protok. Da lli postoji softwer koji bih installirao i podesio na laptopu koji bi to radio?
:: Ili jednostavno, nadji program kojim mozes da nadgledas ko je konektovan na tvoj net i prati. Vidish valjda koliko imas korisnika, ono cim neko dodje sa laptop ti mu pustis i to je to.. ::
To baš i nije rešenje, jer puno ljudi koristi mobilne telefone i PDA-ove.
Idealno bi bilo kad bi na ruter mogla da se zakači externa antena, pa se postavi u najoptimalniji deo prostora, da svi imaju dovoljno jak signal (koji si namerno oslabio u opcijama rutera).
Ako hoces nesto ozbiljnije, onda Mikrotik. Tu mozes da napravis generisanje sifri za svakog korisnika ponaosob (uz fiskalni racun, recimo ili jednostavno papir sa sifrom kada ti zatraze), koja ima rok trajanja. To kosta oko 200 evra.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.