Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Telekom je nemaran - ADSL ugrozen
STRANA 1 OD 2  
Panta019 Telekom je nemaran - ADSL ugrozen 11.02.2010. 18:29 T24454

status: user
broj poruka: 1583
Svi koji preko ADSL-a u zadnje vreme imaju uzasno los ping i ne bas tako sjajne brzine (cak i preko Telekoma) ovo je mozda odgovor na pitanje.

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2089509&postcount=12

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2089584&postcount=16

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2090014&postcount=18

U sustini problem je u tome sto je Telekom dozvolio da se zahladne odnosi sa njegovim nadprovajderom i peering partnerom Interoutom sto je dovelo do toga da su peering tacke u madjarskoj kroz interout-ovu mrezu osakacene i zavrnute, ovo podrzaumeva prolazak kroz pojedine rute sto znaci da nisu sve rute pogodjene za sada. Svi provajderi koji idu preko Telekom-ovog linka su pogodjeni ovime (wireless, kablovski, wimax).

Ako se ovako nastavi moze da bude samo gore i da se napravi nenadoknadiva steta po internet u Srbiji.

Danny Crane.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 11.02.2010. 18:43 #188290

broj poruka: 8138
Lopovi BRE! Prešao bih odmah na SBB kad bih mogao. Ne kažem da cveta u SBB-u, ali su barem jeftiniji.

The Way It`s Meant To Be Played

mslavko82 11.02.2010. 18:52 #188292

broj poruka: 721
Oni su nemarni otkako su ponudili taj ADSL... Steta je samo sto 90% ljudi nema drugi izbor, inace bi svi pobegli od njih glavom bez obzira. Daleko od toga da je SBB zlatan, ali u odnosu na ove nesretnike su san snova...

snacke1984 Re 11.02.2010. 19:27 #188304

broj poruka: 381
Прави су Шабани Лелекомци.Играо сам Css више од 2 године,а пинг ми није 70 прелазио,да би од пре пар дана био 220!Мислио сам да ми нешто вуче нет,али јок тестирао сам нет лимитером!Уаа Лелеком!!!
Filo Nikad telekom 11.02.2010. 20:50 #188332

broj poruka: 7

Meni su u januaru momci iz call centra telekoma javili da mi je adsl iskljucen jos u novembru zbog radova na centrali. Na moje pitanje kako sam imao net ta dva meseca rekli su da sam imao srece....da mi je neko pricao rekao bi mu u lice da laze ko pas!
Odmah sutradan sam otisao u Verat i uzeo wimax i nikakve probleme do sad nisam imao.
cekam da telenor uvede fiksnu telefoniju, pa i da bude duplo skuplji, prelazim kod njih.
markopvict ne smarajte 11.02.2010. 20:52 #188333

broj poruka: 4515
ADSL radi besprekorno vec 3-4 godine u nazad. Sta trazite dlaku u jajetu... kad cujem ovakve gluposti prosto mi se povraca...
Sta ti znas ko je interoute??? Zahladneli odnosi?! Odakle ti te informacije?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
m1k1 @ markopvict 11.02.2010. 20:58 #188336

broj poruka: 40
Ocigledno je da ne igras online igrice, tako da ne mozes da pricas nesto u sta ne verujem da se razumes. Cs 1.6 igram intezivno, i u poslednjih par nedelja ping je znatno losiji, kao sto je jedan od predhodnika rekao ping prelazi 200, a nije isao iznad 70, pa sad vidi da li su to gluposti.
markopvict de se ne razumem :-) 11.02.2010. 21:04 #188337

Pa nek bude 200ms, i sta sad? Mozes samo da places...
Cek da vidim tih 200ms... Sad ce da padne scrn sht!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

m1k1 O da... 11.02.2010. 21:08 #188339

Mi gejmeri koji smo navikli na igru na stranim serverima mozemo samo da placemo u nadi da ce Telekom uraditi nesto!
markopvict daj ip od servera gde je zagusenje?! 11.02.2010. 21:10 #188340

bas da probam... na ovim nasim ping je od 15 do 35ms

8====D ~ ~ ~

djokosrb e sad 11.02.2010. 21:20 #188342

broj poruka: 6876
prijavio sam se za adls kod beotel neta,samo ne znam dal ce biti isto kao i kod telekoma ,mislim na visok ping u igrama

naime,sad imam,kablovski net,lokalne televizije,telemark,800 dinara mesecno,512 kbs

E sad u Cs ping izmedju 5-9,a ljudima (koje znam),25 pa na gore

Samo da ne bude,neka zajebancija,sa pingom

m1k1 Izvoli 11.02.2010. 21:41 #188351

82.149.235.135:27015
83.141.25.42:27015

I svi ostali koji nisu `jugoslovenski`. Pobrisao sam 3-4 dobra servera zato sto sam mislio da su iskljuceni, a u stvari problem je u Telekomu i tad bio.
MaliAbner Osnovni problem je IPTV... 11.02.2010. 22:14 #188361

broj poruka: 7769
Neki realni max za ADSL 2+ je 12-16Mbita u sekundi, razmislite koliko resursa jede zivi streaming IPTV-a.
Lelekom nema mrezu za to sto bi hteo tj srce hoce ali ljubica klokoce... tj. kroz bakar to prosto nece ici pogotovu kad krene HD koji je daleko zahtevniji od PAL signala.

Prosto navijam da SBB uvede VOIP svim svojim korisnicima i da jednostavno razvali Lelekom.
Sta da Vam kazem kad sam na ADSL-u 2048/192 u periodu izmedju 15-24h imao down na NL od 25kb/s, MU 30kb/s a sad kod SBB-a bez obzira na doba dana 450-480kb/s i to za 60% love koju sam placao za ADSL.

Kamo srece da se SBB prosiri do svih i prosto natera bagru da se ponasa trzisno.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Panta019 Re 11.02.2010. 22:22 #188365

markopvict :
Da li si ti video uopste linkove sa benchmark sajta koje sam ostavio ?

djokosrb :
Beotel je duplo lose pre svega zbog njihove navike da vrse traffic shaping o cemu postoji obilna tema na benchmark forumu. A i ja sam bio prisiljen da pobegnem od Beotela pre tacno godinu dana.
Moj ti je savet da izbegnes Beotel i buduce patnje koje mogu da te snadju sa tim cirkuzantskim provajderom.

Danny Crane.

markopvict Naravno da sam pogledao i mislim da si ti decko blago retardiran... 11.02.2010. 22:35 #188368

Od necije izmisljotine si ovde otvorio temu koja nema veze s mozgom?! Telekom nemaran?! Zahladneli odnosi?!
Prestani da lupas gluposti i da ponavljas ko papagaj jednu te istu pricu na 5 foruma.

8====D ~ ~ ~

Panta019 markopvict 11.02.2010. 23:20 #188388

Necu da se spustam na tvoj nivo i necu nikoga da vredjam kao sto si ti to upravo uradio meni.

Danny Crane.

markopvict bilo bi dobro da nije istinito... 11.02.2010. 23:44 #188401

Surova realnost...

8====D ~ ~ ~

ICEsd re: 12.02.2010. 02:43 #188420

broj poruka: 2158

Ima logike sto decko kaze, ako uracunamu da su prikljucili Bosanski telekom i Crnogorski koji su kupili, na nasu mrezu + jos IPTV koji opterecuje bakarne parice, mora negde da pukne.

E sad ona krajnja recenica me tera da mislim da u njegovim informacijama nesto nije ok, lici na reklamu za SBB malo bolje odradjenu od tv reklame, a ciljno trziste su upravo ljudi koji koriste internet za bilo sta.Kao nisu svi pogodjeni a opet su neki pogodjeni trt, znaci sad kad neko kaze da mu je net ok, on nije pogodjen a ako neko kaze da mu je los onda Telekom nevalja, lici mi malo na staru Slobinu propagandu.Ne mozes da ga uhvatis ni za rep ni za usi.

Citiram:

`Do tada moracemo da trpimo ovu belosvetsku bahatost, a ostali koji su pametni trk ka SBB-u ako imate mogucnosti.`

`Laksa okolnost je to, sto nisu sve rute pogodjene ali po interoutovim recima uskoro ce sve biti pogodjene.`

`Iz obavestajnih izvora najavljuju da ce Telekom imati dva prosirenja jedno malecko krajem nedelje (koje ce se mozda prolongirati na 20 dana, videcemo) i jos jedno koje ce biti prilicno vece, a mislim da je bas to vece povezano sa Telenorom.`

Pa prosudite sami jel reklama (propaganda - anti-reklama) ili nesto drugo.
gile23 ... 12.02.2010. 08:07 #188428

broj poruka: 9121
Au al se ovde lupa, Telekom je vise u krizi zbog strajkova u firmi, a kada ga lepo privatizuju i kupi neki stranac povecace se sigurno kvalitet usluga :). Inace ADSL sada radi bolje nego ikad pingovi su sve nizi, a ne visi ?

Pozdrav!
IceCream pe meni je sve to sasvim jasno 12.02.2010. 08:41 #188431

broj poruka: 791
jer ako je suditi po Vuku iz posta
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2089509&postcount=12
da se ` natprovajderovi centri nalaze u Chehoslovackoj` onda se mi nalazimo u najboljem slucaju u 1992 (sto i nije daleko od realnosti) i sta bi mi i vise hteli ni NASA nema bolje a SBB diluje sa vanzemaljcima m**icu im bez**raznu ......
Panta019 Re: bilo bi dobro da nije istinito... 12.02.2010. 09:25 #188436

Stavio si mi do znanja da koliko god da se pazim od takvih uvek se nadje neko pametan koji umesto da argumentovano obrazlozi zasto se ne slaze sa nekim misljenjem on vredja a taj koji vredja znaci da i nema nikakav argumenat da obrazlozi pa mu je uvreda laksi i jedini oblik odbrambenog mehanizma.

Danny Crane.

:: Surova realnost...
::
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: 8====D ~ ~ ~
mslavko82 12.02.2010. 10:34 #188447

broj poruka: 721
Pa bre 90% ljudi koji imaju ADSL i koriste ga jos za nesto sem surfovanja ce vam potvrditi da se u zadnjih par bas lose radi. E sad, nije to tako strasno, desava se, samo da Telekom sedne i ispravi svoje brljotine - a ispravice ih sigurno, jer nemaju izbora. Problem je sto vecina ljudi koji zele brz internet takodje nema drugog izbora - razlog sto se uopste i spominje SBB je to sto je on jedina realna opcija pored ADSL-a...
IceCream re 12.02.2010. 10:53 #188451

broj poruka: 791
Chehoslovacka se raspala 1.1.1993 inace to je cista cinjenica tj argument
znaci post Vuka je totalno ne argumentovan (bas nicime nije potkrepio te svoje teze) ili mozda pokusava od clanova foruma da napravi ovce i da ih .....

inace u toj temi se nalaze speedtestovi ponajvise od PTT-a i naslov je takav a tvoja tema tebra nosi naslov malo drugaciji ....
despot83 Lelekom je SRa&*e 12.02.2010. 14:22 #188463

broj poruka: 711
http://www.speedtest.net/result/714463390.png

ovo je njihov 1 mbit flat

ZAS U

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese people

dejanvuk ... 12.02.2010. 16:23 #188485

broj poruka: 10

kuci u beogradu imam 4mbit telekomov ADSL, i radi katastrofa vec 2 god koliko ga imam. stalno nesto zeza, izgubi se na par minuta pa se vrati, ma nemam pojma sta mi se sve desavalo, i svaki put kad sam pozvao korisnicki centar dobio sam isti odgovor, da pritisnem reset dugme i da ga drzim 30sec :)

trnutno studiram u singapuru i ovo imam za 50 singapurskih $ u stanu, to je nekih 25e.
http://www.speedtest.net/result/710063460.png

ovde sam vec 2 meseca, i jos ni jednom mi nije zaglavio net ili da sporije radi ili tako nesto.

tako ce kad nas da bude, za jedno 50tak godina.
Kovle ... 12.02.2010. 16:25 #188486

broj poruka: 976
Meni bas radi kako treba, nikakvih problema nemam, izmereno sinoc http://www.speedtest.net/result/713922280.png

https://www.hd-space.org

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs