U sustini problem je u tome sto je Telekom dozvolio da se zahladne odnosi sa njegovim nadprovajderom i peering partnerom Interoutom sto je dovelo do toga da su peering tacke u madjarskoj kroz interout-ovu mrezu osakacene i zavrnute, ovo podrzaumeva prolazak kroz pojedine rute sto znaci da nisu sve rute pogodjene za sada. Svi provajderi koji idu preko Telekom-ovog linka su pogodjeni ovime (wireless, kablovski, wimax).
Ako se ovako nastavi moze da bude samo gore i da se napravi nenadoknadiva steta po internet u Srbiji.
Oni su nemarni otkako su ponudili taj ADSL... Steta je samo sto 90% ljudi nema drugi izbor, inace bi svi pobegli od njih glavom bez obzira. Daleko od toga da je SBB zlatan, ali u odnosu na ove nesretnike su san snova...
Прави су Шабани Лелекомци.Играо сам Css више од 2 године,а пинг ми није 70 прелазио,да би од пре пар дана био 220!Мислио сам да ми нешто вуче нет,али јок тестирао сам нет лимитером!Уаа Лелеком!!!
Meni su u januaru momci iz call centra telekoma javili da mi je adsl iskljucen jos u novembru zbog radova na centrali. Na moje pitanje kako sam imao net ta dva meseca rekli su da sam imao srece....da mi je neko pricao rekao bi mu u lice da laze ko pas! Odmah sutradan sam otisao u Verat i uzeo wimax i nikakve probleme do sad nisam imao. cekam da telenor uvede fiksnu telefoniju, pa i da bude duplo skuplji, prelazim kod njih.
ADSL radi besprekorno vec 3-4 godine u nazad. Sta trazite dlaku u jajetu... kad cujem ovakve gluposti prosto mi se povraca... Sta ti znas ko je interoute??? Zahladneli odnosi?! Odakle ti te informacije?
Ocigledno je da ne igras online igrice, tako da ne mozes da pricas nesto u sta ne verujem da se razumes. Cs 1.6 igram intezivno, i u poslednjih par nedelja ping je znatno losiji, kao sto je jedan od predhodnika rekao ping prelazi 200, a nije isao iznad 70, pa sad vidi da li su to gluposti.
I svi ostali koji nisu `jugoslovenski`. Pobrisao sam 3-4 dobra servera zato sto sam mislio da su iskljuceni, a u stvari problem je u Telekomu i tad bio.
Neki realni max za ADSL 2+ je 12-16Mbita u sekundi, razmislite koliko resursa jede zivi streaming IPTV-a. Lelekom nema mrezu za to sto bi hteo tj srce hoce ali ljubica klokoce... tj. kroz bakar to prosto nece ici pogotovu kad krene HD koji je daleko zahtevniji od PAL signala.
Prosto navijam da SBB uvede VOIP svim svojim korisnicima i da jednostavno razvali Lelekom. Sta da Vam kazem kad sam na ADSL-u 2048/192 u periodu izmedju 15-24h imao down na NL od 25kb/s, MU 30kb/s a sad kod SBB-a bez obzira na doba dana 450-480kb/s i to za 60% love koju sam placao za ADSL.
Kamo srece da se SBB prosiri do svih i prosto natera bagru da se ponasa trzisno.
markopvict : Da li si ti video uopste linkove sa benchmark sajta koje sam ostavio ?
djokosrb : Beotel je duplo lose pre svega zbog njihove navike da vrse traffic shaping o cemu postoji obilna tema na benchmark forumu. A i ja sam bio prisiljen da pobegnem od Beotela pre tacno godinu dana. Moj ti je savet da izbegnes Beotel i buduce patnje koje mogu da te snadju sa tim cirkuzantskim provajderom.
Naravno da sam pogledao i mislim da si ti decko blago retardiran...
11.02.2010. 22:35
status: user broj poruka: 4515
Od necije izmisljotine si ovde otvorio temu koja nema veze s mozgom?! Telekom nemaran?! Zahladneli odnosi?! Prestani da lupas gluposti i da ponavljas ko papagaj jednu te istu pricu na 5 foruma.
Ima logike sto decko kaze, ako uracunamu da su prikljucili Bosanski telekom i Crnogorski koji su kupili, na nasu mrezu + jos IPTV koji opterecuje bakarne parice, mora negde da pukne.
E sad ona krajnja recenica me tera da mislim da u njegovim informacijama nesto nije ok, lici na reklamu za SBB malo bolje odradjenu od tv reklame, a ciljno trziste su upravo ljudi koji koriste internet za bilo sta.Kao nisu svi pogodjeni a opet su neki pogodjeni trt, znaci sad kad neko kaze da mu je net ok, on nije pogodjen a ako neko kaze da mu je los onda Telekom nevalja, lici mi malo na staru Slobinu propagandu.Ne mozes da ga uhvatis ni za rep ni za usi.
Citiram:
`Do tada moracemo da trpimo ovu belosvetsku bahatost, a ostali koji su pametni trk ka SBB-u ako imate mogucnosti.`
`Laksa okolnost je to, sto nisu sve rute pogodjene ali po interoutovim recima uskoro ce sve biti pogodjene.`
`Iz obavestajnih izvora najavljuju da ce Telekom imati dva prosirenja jedno malecko krajem nedelje (koje ce se mozda prolongirati na 20 dana, videcemo) i jos jedno koje ce biti prilicno vece, a mislim da je bas to vece povezano sa Telenorom.`
Pa prosudite sami jel reklama (propaganda - anti-reklama) ili nesto drugo.
Au al se ovde lupa, Telekom je vise u krizi zbog strajkova u firmi, a kada ga lepo privatizuju i kupi neki stranac povecace se sigurno kvalitet usluga :). Inace ADSL sada radi bolje nego ikad pingovi su sve nizi, a ne visi ?
jer ako je suditi po Vuku iz posta http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2089509&postcount=12 da se ` natprovajderovi centri nalaze u Chehoslovackoj` onda se mi nalazimo u najboljem slucaju u 1992 (sto i nije daleko od realnosti) i sta bi mi i vise hteli ni NASA nema bolje a SBB diluje sa vanzemaljcima m**icu im bez**raznu ......
Stavio si mi do znanja da koliko god da se pazim od takvih uvek se nadje neko pametan koji umesto da argumentovano obrazlozi zasto se ne slaze sa nekim misljenjem on vredja a taj koji vredja znaci da i nema nikakav argumenat da obrazlozi pa mu je uvreda laksi i jedini oblik odbrambenog mehanizma.
Pa bre 90% ljudi koji imaju ADSL i koriste ga jos za nesto sem surfovanja ce vam potvrditi da se u zadnjih par bas lose radi. E sad, nije to tako strasno, desava se, samo da Telekom sedne i ispravi svoje brljotine - a ispravice ih sigurno, jer nemaju izbora. Problem je sto vecina ljudi koji zele brz internet takodje nema drugog izbora - razlog sto se uopste i spominje SBB je to sto je on jedina realna opcija pored ADSL-a...
Chehoslovacka se raspala 1.1.1993 inace to je cista cinjenica tj argument znaci post Vuka je totalno ne argumentovan (bas nicime nije potkrepio te svoje teze) ili mozda pokusava od clanova foruma da napravi ovce i da ih .....
inace u toj temi se nalaze speedtestovi ponajvise od PTT-a i naslov je takav a tvoja tema tebra nosi naslov malo drugaciji ....
kuci u beogradu imam 4mbit telekomov ADSL, i radi katastrofa vec 2 god koliko ga imam. stalno nesto zeza, izgubi se na par minuta pa se vrati, ma nemam pojma sta mi se sve desavalo, i svaki put kad sam pozvao korisnicki centar dobio sam isti odgovor, da pritisnem reset dugme i da ga drzim 30sec :)
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.