Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
SBB
STRANA 1 OD 1
Scyter SBB 03.02.2010. 09:56 T24232

status: user
broj poruka: 8138
Planiram da predjem na SBB. Uzeo bih kod njih D3 - HDTV i internet FlatHome S paket od 4mb/s (onaj sto se vezujem na 12 meseci) Zanima me, kakva su vasa iskustva sa SBB-om? Kakav je ovaj HDTV? Koja je fora sa ovim vezivanjem na 12 meseci? Jel bih kasnije opet mogao da produzim ugovor sa njima? Kakva im je tehnicka podrska?

The Way It`s Meant To Be Played
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Moja su dobra 03.02.2010. 10:32 #186022

broj poruka: 6502
ne koristim HDTV tako da tu ne znam kakva je situacija. Ali kablovska je sasvim ok, ima dosta kanala i kvalitetna je slika.
Ali internet koristim godinama jos od 256kb/s paketa pre par godina, i ja sam prezadovoljan, uvek je radio dobro vecih prekida ima retko, s ugovorom na 12 meseci nema nikakve fore, nego ti se obavezes da ces koristiti njihov net 12 meseci a dobijes za nagradu veliku brzinu. Ugovor moze da se raskine u bilo kom trenutnu uz placanje kazne 5000 din, i automatski se produzava posle 12 meseci ako ga ne raskines posto istekne ovih prvih, tako pise meni u ugovoru.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxima Re: SBB 03.02.2010. 10:36 #186023

broj poruka: 346
Ovako,poci cu od hdtv-a.Kanali koji se izvorno emituju analogno(gotovo svi domaci kanali)znaju da budu losii nego u analognom formatu zbog ad konvertovanja.Kanali koji se emituju digitalno su ok.E sad posto im je instalacija uglavnom nadzemna,ne bi bilo lose da proveris kod nekog u komsiluku koji ima sbb.U prenosu signala je ukljuceno dosta linijskih pojacivaca,pa od slucaja do slucaja(od lokacije do lokacije).Sto se tice interneta slicna je situacija,kako gde.Opet da ponovim,najbolje bi bilo da skoknes do komsiluka pa da proveris iz prve ruke kako to radi na tvojoj lokaciji(kvalitet signala,servisna podrska...)
Pozdrav

Scyter Re: 03.02.2010. 10:44 #186028

Ok, hvala vam na odgovorima. E sad, jedini problem je sto u mom kraju (Novi Beograd, Stari Merkator, Blok 2) niko ne koristi SBB. Svi koriste KDS i Telekom. Morao bih da skupim barem 50% njih koji hoce da predju na SBB. To cu i da uradim, samo, tesko da cu uspeti.

Sve u svemu, hvala jos jednom sto ste podelili vasa iskustva sa mnom.

TheBear Znam da na Novom Beogradu 03.02.2010. 11:13 #186043

dosta koriste Vector, ali bolji je SBB...

pajsgudgud Kao što rekoh 03.02.2010. 11:13 #186044

broj poruka: 3743
koristim ga na tri mesta i nemam većih zamerki...
support normality

Dachman Re: Znam da na Novom Beogradu 03.02.2010. 11:23 #186048

broj poruka: 630
Da je bolji ne bih rekao ali da je povoljniji tj. jeftiniji to jeste.

Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.

:: dosta koriste Vector, ali bolji je SBB..
::
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Re: Re: Znam da na Novom Beogradu 03.02.2010. 11:39 #186058

Samim tim sto je brzi za iste pare meni je i bolji :)

:: Da je bolji ne bih rekao ali da je povoljniji tj. jeftiniji to jeste
:: _____________________________________________
:: Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.
:: :: dosta koriste Vector, ali bolji je SBB..
:: ::
codeus ... 03.02.2010. 13:25 #186078

broj poruka: 4054

ako uzmes taj paket .. ostace ti para i za cipele
Kedi Re: SBB 03.02.2010. 13:37 #186082

broj poruka: 319

SBB net partis.si download konstantan 7.8-7.9mbit. Imam 8mbit-a .

Nekad je download varirao. I nisam bio zadovoljan sad radi extra. na skali od jedan do 10 dajem 9+ . Ping je veoma mali za razliku od pre kad je bio dosta veliki.

Sve preporuke za net. E sad verovatno ne radi svuda isto...ja samo dajem svoje iskustvno sa sbb-om.

:: Planiram da predjem na SBB. Uzeo bih kod njih D3 - HDTV i internet FlatHome S paket od 4mb/s (onaj sto se vezujem na 12 meseci) Zanima me, kakva su vasa iskustva sa SBB-om? Kakav je ovaj HDTV? Koja je fora sa ovim vezivanjem na 12 meseci? Jel bih kasnije opet mogao da produzim ugovor sa njima? Kakva im je tehnicka podrska
:: The Way It`s Meant To Be Played
gang1978 .......ja 03.02.2010. 14:04 #186084

broj poruka: 1661

.....nisam zadovoljan.

Imam bas taj paket D3 - HDTV i internet FlatHome S paket od 4mb/s i mogu reci da nisam ni malo zadovoljan jer su cesti prekidi od najmanje 2 do 6 sati nekada a to pravdaju radovima na mrezi(poboljsanje D3 i Interneta).A sto je najgore to traje vec godinu dana i nikakvog poboljsanja na kablovskoj nema.Sta vise posle svakog iskljucenja i ponovnog dolaska slika gubi na kvalitetu ne nesto osetnije ali se primeti.
Sto se tice neta dok radi radi perfektno ali cesto dolazi do zagusenja.Ping jeste mali na to im svaka cast(ping se krece u rasponu od 6 - 20 ms)

http://www.speedtest.net/result/704303147.png

naravno ovo je moj slucaj.
I pored svega mislim da je trenutno SBB najbolji izbor na tebi je da odlucis i pokusas da skupis sto vise ljudi kako bi im zagolicao mastu o prosirenju SBB-a na tvoju lokaciju.
pozzzz...i srecno..

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

philaemos Nemam zamerki. 03.02.2010. 16:53 #186119

broj poruka: 2743
Ja sam u novoj zgradi, sa podzemnim instalacijama.
Nemam nikakvu zamerku.
Imam punu brzinu DL/UL koju sam platio, net mi radi uvek, kablovska je ova klasicna, analogna i ok je, mada ja ni ne ukljucujem TV.

Demon to some. Angel to others.

MaliAbner Evo iz prve ruke... 03.02.2010. 20:02 #186171

broj poruka: 7769
Do skora je ovde kod mene provajder bio Alzovedjo ali je Bogu hvala otisao u vecna lovista.
Umesto njega je dosao Telegrad citati SBB posto u svojoj ponudi ima sve moguce pakete SBB-a opet Bogu hvala na tom dogadjaju.

Nesto pre nove sam se prijavio za Internet a od pre par dana sam dobio D3HD dekoder posto sam se odmah vezao u MIX a danas je dosao jos jedn D3 za deciju sobu.

Internet je daleko bolji i stabilniji nego ADSL, brzina neuporedivo veca i do sada nije zastajkivao za razliku od ADSL-a koji je bar dva puta nedeljno znao da zabode i pogubi default gateway adrese pa se onda do jutra heftaj za net. Inace u ponedeljak sam se razveo od ADSL provajdera bez ikakvih problema samo sam dosao u ekspozituru gde sam zasnovao korisnicki ugovor popunio forumlar za razlaz dobio potvrdu o uradjenom reversu ADSL modema i to je to.
SBB Internet razvaljuje jedino sto je mnogo brz pa je bar pola vremena besposlen...

D3 kanali jesu nesto ostriji nego analogna televizija, kod D3 nema nikakvih pojacivaca a ako ih ima oni ne mogu da uticu na kvalitet slike posto je to digitalna prica pa se sum ne uvecava znaci kakav je na izvoru takav je kod tebe na ekranu.

HDTV je moram priznati malo razocarenje za mene pre tri dana sam kupio Full HD tv ali slika i nije tako kristalna kao sto sam ocekivao. Iskren da budem nisam ubedjen da je do TV prijemnika LG 32LH3000 nego do skalamerije koja se dobija od SBB-a.

Sta sam ja primetio kod HD signala dok je mirna prica na programu slika je ko more u rano jutro kristalno jasna ali cim je na ekranu nesto dinamicnije od recimo laganog prelaska preko pejazaza ili nekog intervijua dolazi do pikselizacije koja ipak nije prietna na prvi pogled ali kad se pribilizis samom ekranu postane uocljiva.
Ali nije to toliko lose da te odbije od samog paketa HD koji i nije tako jeftin posto za SEST programa dajes 350 kinti.
Ovu pojavu nisam primetio prilikom reprodukcije DVD-a kad je na samom plejeru izlaz podesen na 16:9.

Sve u svemu za ovih nepunih mesec dana ja sam zadovoljan onim sto sam dobio od SBB-a, a nama gradjanima paradajz republike ostaje da zalimo sto je RATEL diskvalifikovao SBB u vezi fiksne telefonije posto bi oni mogli momentalno da startuju i u telefoniji. Vlada se usrala da bi odmah ostala bez 40% prihoda od danka lelekomu pa ih je diskvalifikovala.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Scyter Re: 03.02.2010. 20:21 #186174

Hvala još jednom svima koji su napisali svoja iskustva. Drago mi je što sam ih cuo od vas. Sad barem znam kako otprilike funkcioniše SBB.

MIGOSA @MaliAbner 03.02.2010. 22:32 #186210

broj poruka: 280
Reci koja je veza izmedju TV-a i D3HD dekodera?
MaliAbner Re: @MaliAbner 03.02.2010. 22:59 #186220

HDMI

:: Reci koja je veza izmedju TV-a i D3HD dekodera?
bojke1 MaliAbner 03.02.2010. 23:53 #186240

broj poruka: 479

Zaboravio si da dodas na tih 350 kinti jos 200 dinara za odrzavanje hd risivera tako da se onda cena popenje za 6 hd kanala na 550 dinara sto i nije bas povoljno.Inace sve ostalo je odlicno i sto se tice neta i sto se tice kablovske.
MaliAbner Re: MaliAbner 04.02.2010. 09:33 #186289

Pa nije ako je u Mix-u...

:: Zaboravio si da dodas na tih 350 kinti jos 200 dinara za odrzavanje hd risivera tako da se onda cena popenje za 6 hd kanala na 550 dinara sto i nije bas povoljno.Inace sve ostalo je odlicno i sto se tice neta i sto se tice kablovske.
bojke1 Re: Re: MaliAbner 04.02.2010. 10:43 #186308

broj poruka: 479
Pa ovom linku se placa i to u mix paketu.
http://www.sbb.rs/Mix/222/MIX+cenovnik.shtml/nav_start=0

Evo pogledaj sta pise u ostale naknade uz mix paket.Znaci samo uz sd d3 se ne placa prikljucna taksa i mesecna renta,ali to ne vazi ako je u pitanju d3 hd risiver.Tu se placa prikljucna taksa od 2000 dinara plus mesecna renta od 200 dinara.
Mislim ako je tacno ovo sto pise na sajtu.

:: Pa nije ako je u Mix-u..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Zaboravio si da dodas na tih 350 kinti jos 200 dinara za odrzavanje hd risivera tako da se onda cena popenje za 6 hd kanala na 550 dinara sto i nije bas povoljno.Inace sve ostalo je odlicno i sto se tice neta i sto se tice kablovske.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs