Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Problem sa wireless-om
STRANA 1 OD 1
RavenG Problem sa wireless-om 16.01.2010. 21:54 T23787

status: user
broj poruka: 148
Gazda kod koga stanujem i ja koristimo jedan adsl (1mb sezam pro) podeljen na dva racunara. Do skoro sam na ruter, koji je kod njega, bio vezan kablom, ali smo presli na varijantu da se ja sa wireless adapterom vezem na ruter.
Kupio sam tp-link TL-WN422G i u pocetku je sve ferceralo kao i sa kablom.
Medjutim pre 2-3 dana je poceo signal da mi nestaje i da imam nestabilnu vezu koja stalno puca ili je spora kao da je dial-up. Za to vreme je kod gazde sve OK (proveravali smo) - i brzina i kvalitet signala. Podesili smo i da predaja signala sa rutera bude na max.
Nalazim se sprat iznad gazde, ali sa druge strane kuce mi je adapter. Otprilike je to neka udaljenost 10-15 metara.
Da li ima veze to sto i gazdin burazer koji zivi ispod njega povremeno, sa istim adapterom kao i ja koristi ovaj net. Proverili smo i kod njega je sve OK podeseno i nista nije cackao (i kod njega radi bez problema)
Proveravao sam i na speed-testu i brzina mi je ka nekim serverima koje sam i ranije proveravao otprilike za cetvrtinu manja nego pre.
????????????????????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Problem sa wireless-om 17.01.2010. 07:09 #181234

broj poruka: 9459
Meni lici da ti imas neke smetnje,u biti moze da smeta svaki el.uredjaj koji se nadje na putu,a ispusta visoke frekvencije(priblizne na kojoj radi i wireless,2.4ghz) izmedju tebe i rutera,zato su usmerene antene zakon.Proveri koliki ti je sum sa programom Network Stumbler,nesme da ti ide ispod -60dB,jer se ruter muci da ti nesmetano isporuci podatke,i zato ti verovatno protok oscilira i nije zakucan na onoliko koliko ti je komsa dao da koristis.
Ako imas mogucnosti nakaci neku drugu antenu i priblizi je sto vise komsiji.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Gazda kod koga stanujem i ja koristimo jedan adsl (1mb sezam pro) podeljen na dva racunara. Do skoro sam na ruter, koji je kod njega, bio vezan kablom, ali smo presli na varijantu da se ja sa wireless adapterom vezem na ruter
:: Kupio sam tp-link TL-WN422G i u pocetku je sve ferceralo kao i sa kablom
:: Medjutim pre 2-3 dana je poceo signal da mi nestaje i da imam nestabilnu vezu koja stalno puca ili je spora kao da je dial-up. Za to vreme je kod gazde sve OK (proveravali smo) - i brzina i kvalitet signala. Podesili smo i da predaja signala sa rutera bude na max
:: Nalazim se sprat iznad gazde, ali sa druge strane kuce mi je adapter. Otprilike je to neka udaljenost 10-15 metara
:: Da li ima veze to sto i gazdin burazer koji zivi ispod njega povremeno, sa istim adapterom kao i ja koristi ovaj net. Proverili smo i kod njega je sve OK podeseno i nista nije cackao (i kod njega radi bez problema
:: Proveravao sam i na speed-testu i brzina mi je ka nekim serverima koje sam i ranije proveravao otprilike za cetvrtinu manja nego pre
:: ???????????????????
::
pedjapop Хмммммммм 17.01.2010. 10:00 #181241

broj poruka: 144
Искуство ми говори да прво треба сумњати на газду... воле да крадууууу!

Veruj meni!

Seerauber Re: Problem sa wireless-om 17.01.2010. 11:40 #181252

broj poruka: 948

eeeevoooo rešenja!
http://www.youtube.com/watch?v=7u9Czty9Wn4
http://www.youtube.com/watch?v=yDVydiiBfiE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=p8TjvNYx_rM&feature=related
RavenG Cool 17.01.2010. 13:01 #181262

Cini mi se da su dobre ove homemade fore. Probacu nesto od predlozenog pa cu javiti da li sam uspeo.
RavenG JBG 17.01.2010. 22:28 #181476

Nista od onih fora sa homemade pojacavacima nije dalo rezultat. Malo sam izvrteo USB kabal oko racunara i nasao sam poziciju koja zadovoljava za sada neke kriterijume.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs