problem sa procesom acgenral.dll prilikom diskonektovanja sa net-a?
STRANA 1 OD 1
operator
problem sa procesom acgenral.dll prilikom diskonektovanja sa net-a?
13.01.2010. 21:34
T23704
status: user broj poruka: 4275
Doticni problem se javlja na masini P3 sa SP2. Koliko se secam doticni problem se javljao sa Adobe programima, pa sam krpio winXP, ali sta se desava, kad ih nema. Ni jedna zakrpa sa MS sajta nije resila doticni problem, pa sam se na kraju obratio za pomoc. Problem se desava prilikom diskonektovanja modema, nakon 5-6 minuta, i dalje bira, ali nema ni jednog spyware, malware na masini, kako ni crva. U to sam siguran 100%(koliko se moze biti od 26.11.09). Preko ADSL-a,wireless-a i sat. neta nema doticnog problema, a pracenjem sistema u radu nije se pojavio ni jedan novi proces(praceno preko proces Manager-a, Proces Explorer-a i sl. prg), koji bi ukazivao na taj problem. Ja sam skinuo sve zakrpe, koje su mi preporucili iz Microsoft-a, ali ako se neko seti moguceg resenja problema, a da nije instaliranje SP3, jer bi to ubilo masinu sa 256 mb rama. Bilo koje drugo resenje je prihvatljivo. I da ponekad se desava da user1 ne moze da pristupi user-u 2, sve dok ne restartujem kompove, onda radi ok, ali se ponovo pojavi doticni problem nakon izvesnog vremena, otprilike oko 10-tak dana. Znam da su u pitanju mali zeleni, ali ako ima ko neku `caku` za resavanje tog problema, neka mi javi. Ni reinstalacijom doticnog fajla ne resavam problem. Ni jedan online antivirus, spyware, malware prg ne vidi razliku( koristio samo Norton, ESET, Kaspersky i dr.), tako da sam ostao bez ideja. Provjeravao sam i sa: -spyboot,adaware,malwarebytes,SUPERAntiSpyware i dr., ali nisam nasao ni jedan niz, koji bi ukazivao na bilo koju napast, osim na ne kompatibilnost sa odredjenim prg ili sa procesom, ali mi ne ukazuje na dati problem.
ali u tvom tekstu ima par propusta... SP3 je jos optimizovaniji od SP2 tako da je potpuno nebitna cinjenica da imas 256mb ram-a(ja sam nedavno instalirao SP3 na duron 750mhz i 128mb ram-a i radi sasvim pristojno),i druga,NI JEDAN antivirus,malware spyware i slicno,nece videti pojedine ROOTKIT-e koji koriste enkripciju da se `zamaskiraju` i sakriju od svih tih programa,ucine svoje maliciozne `registry keys` unose nevidljivim,i procese sakrivene od svih poznatih programa za prkazivanje procesa... tebi treba
Koristio Unhack Me 5.70, ali nije nista video. Inace, ni jedan od prg za rootkitove nije nasao nista, tako da mislim da je problem sa SP2. A onosto kazes da je SP3 manje zahtevan po pitanju memorije i potrosnje resursa nije tacno. Ne veruj mi na rec, pitaj baxa 2003. Servisi koji su mi potrebni na SP2 rade dobro sa svim prg koji mi trebaju, ali MS update mi je neophodan za odredjene procese da ne pisem sada listu. I nije im nista maskirano. Primetio bih uporedjujuci sa backupom, koji je bio uradjen nakon instalacije, tako da je problem uvek isti. Treba ga resiti, ali kako. I dalje sam ubedjen da nije nista od napasti, jer se ne vidi ni pod B OS-om ni pod bilo kojim Unix-olikim sistemom, koji je kompatibilan sa NTSC-om. Ipak, hvala na predlogu. Jos neko? Masina sluzi za E-Banking, nije za kucnu upotrebu. Nema ni Keyloogera, niti bilo cega od doticnog. Problem se javlja i na masini Q8400 8 GB 500 GB X260. Problem perzistira samo kod dialup-a, a nije ni dialer. Problem je sa jednim od servisa pod Win, ali kojim? Jedam od servisa gasi doticni proces i prijavljuje gresku. Od Microsoft-a, Nortona, Singy-a i ESET-a nisam dobio ni jedan pametan predlog.
genericki proces .. koriste ga mnogi programi ne samo adobe .. sta koristis IE ili mozilu .. koji modem ... koji driveri .. da probas neke druge dirvere za modem .. nije crv nemoj da maltretiras masinu sa skeniranjima ...
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.