Imam adsl 1mb/128kb kod telekoma.Primetio sam pre mesec-mesec ipo blago ubrzanje download-a i upload-a.To se desilo bas u vreme nekih radova kada je stucaao povremeno,mada ruku na srce radi ok vec 2 g.Ranije sam dobijao max.download 100-107kb/sek,upload 5-6 kb/sek.Sada je to 115-125kb/sek,upload 12-13kb sek,stabilnih. Lokacija Bg-B.Brdo-Zarkovo.Sta se desava kod ostalih? Pozdrav
I meni se to desilo identicno,ali posle sledece situacije.Odlucio sam da aktiviram adslspeedup trebalo mi je da poskidam malo brze sa torrenta-veci fajl,a da mogu i da surfujem.Pre aktivacije max download 106kb/s,a nakon isteka 3h max download mi je do 125kb/s i tako je i ostalo:D
to sam i ja svojevremeno uradio.Eto cake,za dz.dupliran upload.Ja sam samo aktivirao speedup ,nisam ga koristio i to ubrzanje je ostalo!! U tom grmu lezi zec!!
Registruj se za speedup i imaces stvarnih 1Mb(ukoliko si uzeo paket click1). E ovako modem pre aktiviranja speedup(click 1 paket) ima 1024/128 a posle aktivacije ove usluge modem se setuje Bandwidth Down/Up(kbps) 2048/192. Ovu brzinu od 2Mb imaces ukoliko aktiviras speedup uslugu(3 sata oko 50din+pdv) inace ranije mogao si koristiti punu brzinu od 2Mb a da nisi morao aktivirati/placati svakih 3 sata.
Ono sto mene interesuje koje su stvarne brzine korisnika adsl telekom koji imaju pakete od 4Mb pa navise posto oni nemaju mogucnost registracije za speeup(dali su na gubitku???)
Da,registrovao sam se za speed-up i dobio pravih 1/128.Sam proces registracije je besplatan,cisto da ne buni ljude.Upload duplo brzi,nije malo za 2-3 sata razlike(100mb),ispletes carape samo tako!
:: :: Ono sto mene interesuje koje su stvarne brzine korisnika adsl telekom koji imaju pakete od 4Mb pa navise posto oni nemaju mogucnost registracije za speeup(dali su na gubitku???)
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: 3.5 Mb/s / 0.21 Mb/ :: :: Baby B :: :: :: :: :: Ono sto mene interesuje koje su stvarne brzine korisnika adsl telekom koji imaju pakete od 4Mb pa navise posto oni nemaju mogucnost registracije za speeup(dali su na gubitku???)
Ista situacija i kod mene. Posle aktivacije speedup usluge dobio sam pravih 1Mbps/128kbps, a pre toga je bilo baš kao što je maxima napisao u prvom postu.
Pazi ovako,samo podnesi nalog za( MOGUCNOST) aktivacije adsl speedup,i nemoras da je koristis.Najkasnije posle 24h,(verovatno u ponedeljak) ces imati download120-125 i upload 12-13 kb/s,TRAJNO.Naravno,ukoliko je koristis placas oko 50din plus PDV za cini mi se 3 sata. I to je sve! Imas i objasnjeno sve na njihovom sajtu.
Smisao registracije za speedup(koja je besplatna) je dobiti protok koji si zapravo platio. Tj ukoliko nisi registrovan za speedup i koristis paket od 1Mb imaces oko 850Kbp/s protok a ukoliko se registrujes za speeup(besplatno je) imas velike sanse da dosegnes 1Mb.
Naravno ukoliko zelis svoj paket od 1mb(posle registracije speedup) da ubrzas na 2mb moras platiti 50din+pdv i vazi samo 3 sata, cini mi se da je svaka cetvrta aktivacija besplatna. Naravno ovo je preskupo i cisto dranje.
Ovo se isplati jedino korisnicima start, click1 i click 2 paketa dok su drugi po mom misljenju osteceni bar za 100kbp/s po 1Mb.
@irena Koji ugovor, ne lupetaj... ADSL tehnologija je ta koja ne moze da isporuci brzinu koja je na žici (ATM Mrezi)... ATM header, PPPoE citaj malo po netu...
Koja je brzina na žici? Ne može da se izvuče 125KB na adsl-u gde je na žici 1024/128 kbps.
U pitanju je verovatno 2Mbit na žici, a onda je softverski limitiran na 1Mbit.
@markopvict slazem se sa tobom, ali neka telekom onda ispostuje ono sto je prodao a korisnici ADLS-a kupili inace ovo je cista kradja. Samo kad pogledas da neko uzme paket 16mb a telekom ga uskrati za 1.5Mb, neka tom korisniku omoguce ono sto je platio a ne da zavlace i lazu kao imas 16mb.
To je raspali adsl, niko te ne krade.Telekonj ti pusti na zici 16Mbit, ali sad sto te tehnologija zakine za jedno 15%, jbg njih bole qre. Da bi dobila/o punih 16Mbit u praksi treba da ti pusti na zici 20Mbit :-) Nemoj da se tripujes da imas neki do j@j@ internet, to je najjeftiniji broadband koji ne garantuje nista. Ni brzinu ni pouzdanost, namenjen je za Srbistan i ostale siromasne zemlje koje su gladne 24/7 full-download-ovanja torrenta, koji skinu sve sa interneta i onda brisu. Sreca je da pa adsl u 95% slucajeva radi extra, ali ostalih 5% ima problem zbog lose infrastrukture i jeftine kineske opreme. Zanimljivo je sto sad Srbistanci hoce i upload...
Ko ima firmu nek ti kaze koliko kostaju 1:1 internet servisi, sa garancijom protoka... Sto je najgore glupi Srbski privrednici vole da se koriste forama, kao propao mi posao od 1 000 000 Evra zbog adsl-a od 1000dinara...hahahaha Mozes misliti koja je to firma...
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.