Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
TELENOR INTERNET ???
STRANA 1 OD 1
sale74 TELENOR INTERNET ??? 28.12.2009. 08:51 T23245

status: user
broj poruka: 64
Uzeo sam pre mesec dana telenor internet od pocetka mi stoji 3 crte i WCDMA na blic prebaci HSDPA sa isto tri crte medjutim zvao sam korisnicki servis i rekli su mi tacnije Ne pokriva vam 3g mrezu to nije do nas ! a ja kad sam pitao pa sta da radim sporo mi radi internet? oni su odgovorili ne znamo mi ne pokriva vam deo grada 3g mrezu a, kad sam pitao jel moze da se reklamira rekli su da ne moze moram da sacekam ugovor da istekne (6 meseci)

E, sad u jednoj temi je bilo kako da se poveca signal modema (nabudzi) dali neko zna kako to da uradim ??? u pitanju je Telenor Mobile Huawei E1550
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sale74 Hvala unapred svima !!! 28.12.2009. 08:53 #175359

Nemam drugog izbora kad su bezobrazni to jest bave se prevarama !!!
gile23 ... 28.12.2009. 09:27 #175367

broj poruka: 9121
Sve ti zavisi od njihove mreze, tesko da ti to mozes da nabudzis, najjaci signal ti je u centru Beograda gde bi trebalo da bude 3G, kada ides dalje signal slabi, ima moj burazer i veoma mu lose radi, ali nije imao drugog izbora, i dosta njih kazu da je Telenor internet bolji nego MTS-ov.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sale74 :/ 28.12.2009. 09:34 #175370

ima moj drug mts 2crte EDGE MTS :( njega su uneredili !
a mene su pitali u kom delu grada zivim i kao proveravali nesto i kao radice medjutim nista
kao na uscu radi odlicno pa normalno da ce da radi kad imaju tamo pojacivace mreze
tamo stoji HSDPA 5crta konstantno !
gile23 Re: :/ 28.12.2009. 09:36 #175371

broj poruka: 9121
3G signal samo u centru BG-a i nekih vecih gradova po Srbiji, a cim se malo odaljis ode internet :), jos se mom burazeru batalio modem, znaci nesto klimao onaj USB ulaz pa mu stalno prekidao (Telenor internet) ode on pita da mu zamene, kaze onaj tamo mnogo njih ima isti problem :).

Pozdrav!

:: ima moj drug mts 2crte EDGE MTS :( njega su uneredili
:: a mene su pitali u kom delu grada zivim i kao proveravali nesto i kao radice medjutim nist
:: kao na uscu radi odlicno pa normalno da ce da radi kad imaju tamo pojacivace mrez
:: tamo stoji HSDPA 5crta konstantno !
sale74 re: 28.12.2009. 09:43 #175372

ma divni su, dok ne nalete na nekog ludaka pa im sve polomi tamo ako vec nisu :D
maxima Telenor internet 28.12.2009. 09:51 #175373

broj poruka: 346

u principu vazi za telenor i mts ,bez razlike.Mobilni (3g) internet ti je usko povezan sa kapacitetom,propusnom moci predajnika preko koga dobijas signal.To je dosta promenljivo,kvalitet signala varira od repetitora do repetitora.Najcesca brzina je u EDGE opsegu (256/64),HSDPA (3mb/256kb) i klasicni dial up.To su brzine najcesce i ostvarljive u praksi, s tim sto je HSDPA prenos dosta redak! Pre bilo kakve kupovine (nebitan operater),treba se raspitati ili jos bolje probati 3G modem kako radi na LOKACIJI koju ces najcesce koristit,ako si stalno u pokretu tu pomoci nema,prosto kako naletis na dostupan signal tako se modem autom.prebacuje! Imao sam slucaj pre par dana da je modem u centru Sida radio brzinom 3/256 a u centru BGD-a jedva u EDGE opsegu,i to je to.Znaci , pre kupovine treba proveriti kvalitet predajnika a ne ovog ili onog operatera, tu ljudi prave najcesce gresku(bolji je ovaj ili onaj).Nije neuobicajeno da kvalitet signala varira zavisno od doba dana,odnosno opterecenosti predajnika!Ako se planira provera poste,surf,sitniji download/upload zavrsice manje vise svuda posao,za ostalo od repetitora do repetitora!?

Pozdrav

dukiduledu malo mi je cudno 28.12.2009. 10:22 #175379

broj poruka: 826
da ti radi lose na hsdpa?
ja imam kablovski net,ali kad sam na terenu,nosim taj telenor,i kad imam hsdpa iliti wcdma signal,meni radi vrlo pristojno,skida mi fajlove u nekom opsegu od 60kbps do 85kbps-a,sto je sasvim,sasvim prihvatljivo...
e problem je kad prebaci na edge,ili gprs,tamo gde nema pokrivenost 3g signalom,tu mrljavi bas bas...inace kad sija plava lampica a ne zelena,ja sam zadovoljan kako radi,iskreno....

baxter Evo kako radi inernet telenor kod mene u selu 28.12.2009. 15:18 #175439

broj poruka: 730
drugar se nalazi izmedju dva repetitora

evo i od sad :)

http://www.speedtest.net/result/665056198.png

stvano dobro radi sa IPT skdam oko 220kb/s pozz

http://www.speedtest.net/result/665037165.png

http://img189.imageshack.us/img189/610/telenor.jpg

Intel C2D E8200@4Ghz Vendeta 2
MSI X38 Diamond Edition
Kingston 2x1GB DDR3 1066@1333Mhz
Asus 8800GT 512MB G92 Glaciator
WD Black 640Gb 1AALS
Chieftec 350w

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs