Pa uzmes grid antenau od 24dB i neku wireless pci karticu,recimo TP link TL-WN353G i uzivas.Znaci kabel da ne bude duzi od nekih 12-15 metara i to je to.
Za kabel gledaj da uzmes sto kvalitetniji,dosta znaci sto se tice signala.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Sta kupiti od opreme. Treba mi wirleless PCI kartica i antena i 10m kabla? Postoji opticka vidljivost da baznom stanicom a udaljenost je oko 2k :: :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=791855
U biti gledaj samo da nije onaj `pijacarski` koji ima malo onih pletenih zica za oklop kabla i onu foliju,a u sredini bas tanka zica.Bolji posao ce ti odraditi neki prastari kabel(oni kruti)sto treba da se pomuci nebi li raspleo oklopnu zicu.Odes lepo u neki elektro materijal,pa izaberes kabel,ako taj sto ide uz antenu nije kvalitetan(mada sumnjam da ce staviti bas neki najgori).Posto je tebi dosta 10m.Razlika izmedju pojedinih kablova nece biti velika.
:: U pakomu i win winu imaju neke grid antene sa 10 metara kabla,ne znam koliko je to kvalitetan kabal i koliki bi bili gubici :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=79185 :: ::
Imash Yagi 18db (2500din) + uzmi obican koaksijalni kabli i probaj. Karticu uzmi TP link 651G (1500din), ona ima sve sto ti treba... perfektna kartica. Ako to ne sljaka lepo, ti stavi umesto tog koaksijalnog kabla CDF400 ili RG11 (75oma). Pokusaj da nadjes neku jacu antenu, predlozili su ti ali nemoj da dajes velike pare. Druga mogucnost je da uzmesh ruter (koji ima mogucnost skidanja antete) TP LINK 552G (ne znam tacnu oznaku) - 3500din + Antena + 2m (dobar kabli RG-11 ili CDF400) + Lan kabli koliko hoces mozes da stavis, nema gubitaka (max 100m). Lan kabli ti je mnogo jeftiniji. Ti izracuna i jednu i drugu opciju koliko te izlazi, pa ako je mala razlika (npr 10-15e) i koristis vise racunara ti idi na varjantu sa ruterom...
kabel treba da bude 50 oski, a ne 75 oma koji se koriste za TV. Nekad su se ti kablovi koristili za mreze i ako mozes da nadjes nekog ko je imao takvu mrezu i ostalo mu kabela uradio si pravu stvar.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Batali kupovinu wireless kartice i koaksijalnog kabla. Kupi Hyperlinkov grid od 24dBi ako ti treba oprema na 2,4 GHz, a ako hoces opremu na 5GHz, uzmi VoltPlus parabolu od 32dBi. Umesto kartice kupis Bullet 5 uredjaj i miran si. Moze da radi na 2,4GHz i na 5GHz. Ima da se kupi u Netiksu. Za vise informacija pogledaj na http://www.ubnt.com/products/bullet.php
Radi to sve super i sa 75-omskim kablom... Gledao sam koliko se gubi na duzini, RG-11 (75oma) je isti kao i CDF400 (50omski) od koga je jeftiniji. Imash RG-11 kod ovih sto ugradjuju SBB ili Total, pa ako imas nekog uzmi tamo. A znaci, probaj i obicni koaksijalni isto sljaka super.
Treba mi oprema na 2,4. Samo mi je antena proble,tj kabal. Uz pakomu uz antenu ide 75 koloksijalni kabal, a antena je 24dbi,sad ne znam koliki bi gubitci bili na kablu od 10m.
Ma slobodno pazari taj gid od 24dB i neku W karticu TP link od 1500din i sljakace to bez problema.Sto se tice duzine kabla od 10m,neces imati nikakvih problema.Problemi nastaju od 15+ metara,mada i tada moze lepo da radi ako je kabel kvalitetan(govorim o 75omskom).Upravo koristim istu opremu i nemam nikakvih problema sa signalom,sve je na 100%.Probao sam bar 5-6 razlicitih wireless kartica od 1000-1500 din i sve su odradjivale posao identicno.
:: Treba mi oprema na 2,4. Samo mi je antena proble,tj kabal. Uz pakomu uz antenu ide 75 koloksijalni kabal, a antena je 24dbi,sad ne znam koliki bi gubitci bili na kablu od 10m :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=79185 :: ::
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.