Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
da li ili ne li ADSL
STRANA 1 OD 1
priest da li ili ne li ADSL 14.12.2009. 15:40 T22819

status: user
broj poruka: 96
Pozdrav svima!

Korisnik sam Ynetov-og adsl-a, sve je ok brzina protok stabilnost...sve.
Svi znamo da se pojavila 1dinarX 3 meseca akcija lelekoma.

mene sada zanima da li vredi prebacivati se na lelekom,gde bi dobio wireless router,a svoj koji imam bih prodao i da imam 3 meseca net gde bi ustedeo 4500+- din na brzini 1024/128.

da li neko ima iskustva sa njima...vezana za P2P? posto sam nesto cuo da smaraju oko toga ,da nece da puste p2p protok i tako dalje....

Video sam temu da nije neko vreme radio net,ali kapiram da je to zbog nekih radova na centrali,sto se svima dogadja.

HVALA!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: da li ili ne li ADSL 14.12.2009. 15:43 #170364

broj poruka: 9121
Pusta Telekom P2P, nema problema za to :). Problem je cekanje portova, mada kako kazu portovi su za sve provajdere, znaci ako bi mogao da zadrzis isti port, a da promenis provajdera :). Ako imas mogucnost za SBB a samo vuces P2P onda ti je on najbolji izbor, za Rapid je SBB sranje na kvadrat zbog statcne IP adrese, za MU je dobar jer je recconect tek na nekih 1GB-2GB svucenih, a tada cekas oko 15-30 minuta uvek ide full brzinom, meni se jedno vece ubagovao net i vukao 0.5MB/s (ADSL 1024/128) i vukao sam sa Megauploada max brzinom. Bice sigurno i na Telekomu skoro ubrzanja (samo kad :)) jer je na SBB-u kao sto ti je vec verovatno poznato bilo ubrzanje.

Pozdrav!

:: Pozdrav svima
::
:: Korisnik sam Ynetov-og adsl-a, sve je ok brzina protok stabilnost...sve
:: Svi znamo da se pojavila 1dinarX 3 meseca akcija lelekoma
:: mene sada zanima da li vredi prebacivati se na lelekom,gde bi dobio wireless router,a svoj koji imam bih prodao i da imam 3 meseca net gde bi ustedeo 4500+- din na brzini 1024/128
:: da li neko ima iskustva sa njima...vezana za P2P? posto sam nesto cuo da smaraju oko toga ,da nece da puste p2p protok i tako dalje...
:: Video sam temu da nije neko vreme radio net,ali kapiram da je to zbog nekih radova na centrali,sto se svima dogadja
:: HVALA
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
priest ... 14.12.2009. 15:47 #170369

ja sam nesto na brzaka priao u nekoj poslovnici lelekomovoj da li cu morati da cekam opet ako hocu da se prebacim i dobio sam odgovor da bih trebao da uzemem neki (bem li ga) vin kod...nisam siguran sta je rekla ali da uzmem taj kod od provajdera kod koga sam sada i da cu onda mocu da se samo prebacim bez cekanja porta...

nemam SBB...

gile23 Re: ... 14.12.2009. 15:52 #170372

Po meni je bolji Telekom od svih tih side provajdera jer on svima njima obezbedjuje internet. A ako bude bilo nekog ubrzanja prvo ce biti kod Telekoma pa kod ostalih :). Odradi to i predji na pravog provajdera i zavrsi pricu. Ja sam imao MT882 modem kod Telekoma koji nikako nije hteo da radi na LAN, na USB je radio ali posle nekog vremena se ubaguje i jednostavno nestane konekcija sa USB-a, zovem podrsku kazu za 48h ce biti sve gotovo, sutradan ujutru stize covek proverava, menja modem i net radi, tako da ako imas problem a ne mogu oni iz Call centra da ti rese dolazi ekipa taj dan ili sutradan daju ti broj coveka koji treba da dodje kod tebe (tako je barem bilo u mom slucaju) i taj dan verovatno dodje ako ne sutra, ja sam u Cacku e sad ako si u BG sigurno se malo duze ceka podrska. To je sa te strane jedino im zameram zbog tog ubrzanja sto kasne a internet kao internet nikada nije imao problema :).

Pozdrav!

:: ja sam nesto na brzaka priao u nekoj poslovnici lelekomovoj da li cu morati da cekam opet ako hocu da se prebacim i dobio sam odgovor da bih trebao da uzemem neki (bem li ga) vin kod...nisam siguran sta je rekla ali da uzmem taj kod od provajdera kod koga sam sada i da cu onda mocu da se samo prebacim bez cekanja porta..
:: nemam SBB..
Mixx Re: ... 14.12.2009. 15:52 #170374

broj poruka: 2931
trazis od tvog sadasnjeg provajdera migracioni kod koji nosis u telekom kad sklapas ugovor. onda te oni samo prebace, nema prekida (bar nebi trebalo da bude)

:: ja sam nesto na brzaka priao u nekoj poslovnici lelekomovoj da li cu morati da cekam opet ako hocu da se prebacim i dobio sam odgovor da bih trebao da uzemem neki (bem li ga) vin kod...nisam siguran sta je rekla ali da uzmem taj kod od provajdera kod koga sam sada i da cu onda mocu da se samo prebacim bez cekanja porta..
:: nemam SBB..
gile23 Re: Re: ... 14.12.2009. 15:58 #170378

Sram te bilo ja editujem da te pohvalim u postu,a ti me preteknes :). Evo sad da napisem ono sto nisam stigao da napisem kada me je Mixx pretekao to je da ADSL nikada nije imao problema do juce ili danas, kada je ovaj net poceo da se buguje kako se na kraju ispostavilo zbog radova na dodatku portova a i to se resava sa DNS-ovima koje je mixx dao :).

Pozdrav!

:: trazis od tvog sadasnjeg provajdera migracioni kod koji nosis u telekom kad sklapas ugovor. onda te oni samo prebace, nema prekida (bar nebi trebalo da bude
:: _____________________________________________________________________
:: Chuck Noris is a pussy
:: :: ja sam nesto na brzaka priao u nekoj poslovnici lelekomovoj da li cu morati da cekam opet ako hocu da se prebacim i dobio sam odgovor da bih trebao da uzemem neki (bem li ga) vin kod...nisam siguran sta je rekla ali da uzmem taj kod od provajdera kod koga sam sada i da cu onda mocu da se samo prebacim bez cekanja porta..
:: ::
:: :: nemam SBB..
MaliAbner Re: Re: ... 14.12.2009. 16:02 #170381

broj poruka: 7769
Iznenadio bi se kad bi znao koliko firmi ima privatne lilnkove (mimo lelekoma) ka inostranstvu Verat.net to ima vec skoro 6-7 godina, cak nisu ni toliko spori a nisu ni jedini.

SBB je nakon ukidanja monopola lelekoma na podzemnu infrastrukturu samo dovukao optiku do granice i razvukao je po `paradajz republiki`.

Rapid je pusagija samo tako, odavno vise skoro da ne skidam sa rapida, NL, MU, HO su zakon ostalo mi ni ne treba.
Jeste da linkova za rapid ima najvise ali za dan dva se pojave i za ostale tako da je stvarno smesno loziti se za rapid koji u poslednjih par godina valja samo ako je PREMIUM mada i tu nesto kenjaju.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Po meni je bolji Telekom od svih tih side provajdera jer on svima njima obezbedjuje internet. A ako bude bilo nekog ubrzanja prvo ce biti kod Telekoma pa kod ostalih :). Odradi to i predji na pravog provajdera i zavrsi pricu. Ja sam imao MT882 modem kod Telekoma koji nikako nije hteo da radi na LAN, na USB je radio ali posle nekog vremena se ubaguje i jednostavno nestane konekcija sa USB-a, zovem podrsku kazu za 48h ce biti sve gotovo, sutradan ujutru stize covek proverava, menja modem i net radi, tako da ako imas problem a ne mogu oni iz Call centra da ti rese dolazi ekipa taj dan ili sutradan daju ti broj coveka koji treba da dodje kod tebe (tako je barem bilo u mom slucaju) i taj dan verovatno dodje ako ne sutra, ja sam u Cacku e sad ako si u BG sigurno se malo duze ceka podrska. To je sa te strane jedino im zameram zbog tog ubrzanja sto kasne a internet kao internet nikada nije imao problema :)
:: Pozdrav
:: :: ja sam nesto na brzaka priao u nekoj poslovnici lelekomovoj da li cu morati da cekam opet ako hocu da se prebacim i dobio sam odgovor da bih trebao da uzemem neki (bem li ga) vin kod...nisam siguran sta je rekla ali da uzmem taj kod od provajdera kod koga sam sada i da cu onda mocu da se samo prebacim bez cekanja porta..
:: :: nemam SBB..
saxija re 14.12.2009. 16:11 #170388

broj poruka: 4016
preblem je u tome sto ADSL ne moze ni teorestki da izvuce maximum brzine, covek koji ima 4Mb lelekom je u sustini 3.5-3.6, malo li je jos 60 KB/s kad skidas nesto, to ti je pola megabita, SBB jeste shit zbog staticke IP ali nije strasno, ja imam WIFI 1Mb i stat. IP cekam 15 min izmedju skidanja 2 parta (rapid), rapid je inace teski shit jer vrlo cesto nece da busti punu brzinu (1Mb) nego manijaci po 384Mb/s, ja ga maximalno izbegavam i takodje hotfile koji pravi velike pauze izmedju partova

trla baba wlan

http://www.amdgeeks.net/overclock/845

MaliAbner Re: re 14.12.2009. 16:19 #170397

broj poruka: 7769
Pa vidi bas u tome i jeste stvar skidas samo nesto sto ima linkove sa tri cetri hostera, onda pustis jedan fajl sa jednog, drugi sa drugog i tako do poslednjeg fajla.
Cak i ako su dva hostera u pitanju pustis dva i dva s tim da prvo ide sa jednog pa sa drugog da izbegnes pauzu.

Daj bre ljudi upotrebite logiku, je recimo kad RS i MU pocnu da se vuku ko babe 30kb/s ubacim jos cetri hostera pa neka se lelekom hefta u ljubicu, tako kad god pozelim izvucem standardno dobrih 215kb/s (na paketu 2048/196) i bez problema mogu da svucem 15-20GB samo nema toliko materijala za skidanje

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: preblem je u tome sto ADSL ne moze ni teorestki da izvuce maximum brzine, covek koji ima 4Mb lelekom je u sustini 3.5-3.6, malo li je jos 60 KB/s kad skidas nesto, to ti je pola megabita, SBB jeste shit zbog staticke IP ali nije strasno, ja imam WIFI 1Mb i stat. IP cekam 15 min izmedju skidanja 2 parta (rapid), rapid je inace teski shit jer vrlo cesto nece da busti punu brzinu (1Mb) nego manijaci po 384Mb/s, ja ga maximalno izbegavam i takodje hotfile koji pravi velike pauze izmedju partov
:: trla baba wlan
:: http://www.amdgeeks.net/overclock/84
saxija re re re 14.12.2009. 16:33 #170403

broj poruka: 4016
pazi ali ako imas nesto samo sa jednog hostera onda nastaje problem, dobro je kad imas vise ali nema svaki put, imao je pre forum uploadserbia koji je kacio account za rapid koji je sljakao po jedan dan i tako u krug ali puce i sad

trla baba wlan

http://www.amdgeeks.net/overclock/845

snacke1984 re 14.12.2009. 18:19 #170457

broj poruka: 381
Ja sam letos presao sa verata na lelekom adsl mogu da ih pohvalim ali samo za ADSL.Ni jednom mi nije pukao net 1024/128,a dok-sam bio na veratu makar jednom u 3-4 dana mi je pucao net,mada moguce je i od onih budjos rutera tp link 8810!

priest znaci 14.12.2009. 18:31 #170463

da prelazim!

ql taman zastekam 60e,prodam staru grafulju i uzmem nesto novo/polovno :)

thx svima

Pisko Re: Re: Re: ... 14.12.2009. 19:25 #170486

broj poruka: 6657
Abnerče, mi plaćamo najgluplji paket adsl-a. Welcome to club. Mrzi me da menjam. Najmanje dobijamo za pare od svih paketa. Ali, tu me dovelo povećanje brzine... valjda je krenulo sa 512, ne sećam se više....
Prava vest je da napokon ljudima dolaze portovi...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: Iznenadio bi se kad bi znao koliko firmi ima privatne lilnkove (mimo lelekoma) ka inostranstvu Verat.net to ima vec skoro 6-7 godina, cak nisu ni toliko spori a nisu ni jedini
:: SBB je nakon ukidanja monopola lelekoma na podzemnu infrastrukturu samo dovukao optiku do granice i razvukao je po `paradajz republiki`
:: Rapid je pusagija samo tako, odavno vise skoro da ne skidam sa rapida, NL, MU, HO su zakon ostalo mi ni ne treba
:: Jeste da linkova za rapid ima najvise ali za dan dva se pojave i za ostale tako da je stvarno smesno loziti se za rapid koji u poslednjih par godina valja samo ako je PREMIUM mada i tu nesto kenjaju
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Po meni je bolji Telekom od svih tih side provajdera jer on svima njima obezbedjuje internet. A ako bude bilo nekog ubrzanja prvo ce biti kod Telekoma pa kod ostalih :). Odradi to i predji na pravog provajdera i zavrsi pricu. Ja sam imao MT882 modem kod Telekoma koji nikako nije hteo da radi na LAN, na USB je radio ali posle nekog vremena se ubaguje i jednostavno nestane konekcija sa USB-a, zovem podrsku kazu za 48h ce biti sve gotovo, sutradan ujutru stize covek proverava, menja modem i net radi, tako da ako imas problem a ne mogu oni iz Call centra da ti rese dolazi ekipa taj dan ili sutradan daju ti broj coveka koji treba da dodje kod tebe (tako je barem bilo u mom slucaju) i taj dan verovatno dodje ako ne sutra, ja sam u Cacku e sad ako si u BG sigurno se malo duze ceka podrska. To je sa te strane jedino im zameram zbog tog ubrzanja sto kasne a internet kao internet nikada nije imao problema :)
:: :: Pozdrav
:: :: :: ja sam nesto na brzaka priao u nekoj poslovnici lelekomovoj da li cu morati da cekam opet ako hocu da se prebacim i dobio sam odgovor da bih trebao da uzemem neki (bem li ga) vin kod...nisam siguran sta je rekla ali da uzmem taj kod od provajdera kod koga sam sada i da cu onda mocu da se samo prebacim bez cekanja porta..
:: :: ::
:: :: :: nemam SBB..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs