meni brlja jako... uglavnom nece da ide na stranice `server not found` i slicni tripovi! A jajare iz call centra nece da se jave! Zovem cekam ko majmun sat i po vremena, zazvoni im tamo reko sad ce da se javi (zvonilo 10 puta) i prekide mi vezu!
Bilo je problema....tipa...otvaraš google...muči se par sekundi i otvori ga. Klikneš opet....Firefox cannot.....bla bla...i tako. Kao da ne ume da razreši IP sajta. Verovatno DNS (domain name server) problemi.
@pesicnik: taj link sto si mi dao vrlo bih rado otvorio, al nece! u prethodna mislim dva sata hteo je samo google na srecu da otvori i evo od pre par minuta oce berzu pa sam uzeo da se pozalim (traje to vec duze vreme al do sada nije trajalo po dva sata)!
openDNS: promenis DNS server sa automatic na use foliowing: 208.67.222.222 208.67.220.220 ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: ima li neko resenje za to :: :: @pesicnik: taj link sto si mi dao vrlo bih rado otvorio, al nece :: u prethodna mislim dva sata hteo je samo google na srecu da otvori i evo od pre par minuta oce berzu pa sam uzeo da se pozalim (traje to vec duze vreme al do sada nije trajalo po dva sata) :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722 :: ::
Ili smo svi kolektivno zapatili neki virus, sto je malo moguce ili Telekom vrsi neke radove radi ubrzanja neta sto je jos manje moguce :). I ja imam isti trip koji sam jos sinoc primetio :). @Mixx stvaio sam DNS-ove radi u fullu baca se :).
Ili nešto čačkaju ili im je nešto riknulo. Mene je zezao celo pre podne, pa je malopre kao proradio. Ali i dalje zeza mail server. Treba mu sto godina da se konektuje.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
I ja imam dosta problema prethodnih dana sa Telekom ADSL-om. Baš malo pre nije radio nekih pola sata, otvarao je samo Telekomov sajt i možda još 2 - 3 sajta od onih što sam probao.
Pouzdano znam da su na centrali u Smed. Palanci trenutno tehničari iz Smedereva koji montiraju novih 200 ( ili beše 400, nisam siguran ) ADSL portova i opremu za IPTV koji konačno treba da krene sa radom. Verujem da su problemi koje imam povezani sa tim radovima na centrali.
Izgleda da je Telekom krenuo sa nekim opsežnijim radovima na svim centralama, šta će od svega toga ispasti - videćemo.
@rasha Odradi ove DNS-ove sto je stavio mixx rade odlicno :). Po meni trenutno po pitanju mail-a gmail rules, hotmail i live su vise okrenuti messengeru nego nekom poslovnom razgovoru, yahoo se jos drzi ali ode on, ubi ga bing :). @zeljko Znaci dolaze portovi za IPTV i za ADSL idu paralelno, znas li kada ce da zavrse sa ugradnjom tih portova, cisto ako znas :) i jel to okvirno nekoliko dana ili meseci :).
Pozdrav!
:: Ili nešto čačkaju ili im je nešto riknulo. Mene je zezao celo pre podne, pa je malopre kao proradio. Ali i dalje zeza mail server. Treba mu sto godina da se konektuje :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
:: openDNS :: promenis DNS server sa automatic na use foliowing :: 208.67.222.22 :: 208.67.220.220 :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: ima li neko resenje za to :: :: :: :: @pesicnik: taj link sto si mi dao vrlo bih rado otvorio, al nece :: :: u prethodna mislim dva sata hteo je samo google na srecu da otvori i evo od pre par minuta oce berzu pa sam uzeo da se pozalim (traje to vec duze vreme al do sada nije trajalo po dva sata) :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722 :: :: :: ::
:: @zeljko Znaci dolaze portovi za IPTV i za ADSL idu paralelno, znas li kada ce da zavrse sa ugradnjom tih portova, cisto ako znas :) i jel to okvirno nekoliko dana ili meseci :).
Prema rečima ljudi koji tamo rade ( ako ne lažu ), to bi u Smed. Palanci trebalo da proradi u toku meseca. Ja sam malo skeptičan jer su i krajem prošle godine isto to rekli.
@Mixx hvala za DNS-ove :). Ok cisto sam pitao posto verovatno rade po celoj Srbiji odjednom, drug ceka ADSL pa cisto da vidim da li ce to biti skoro. Hvala.
Pozdrav!
:: :: @zeljko Znaci dolaze portovi za IPTV i za ADSL idu paralelno, znas li kada ce da zavrse sa ugradnjom tih portova, cisto ako znas :) i jel to okvirno nekoliko dana ili meseci :). :: :: Prema rečima ljudi koji tamo rade ( ako ne lažu ), to bi u Smed. Palanci trebalo da proradi u toku meseca. Ja sam malo skeptičan jer su i krajem prošle godine isto to rekli :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Željko Arnautović :: PC Berza d.o.o :: https://www.pcberza.rs - https://www.bginfo.rs - https://www.kginfo.rs - https://www.nsinfo.rs - https://www.nisinfo.rs :: :: ::
Na poslu problemi takodje brljavi ima , nema gubi pakete trenutno radi, malopre pre oko sat - dva bilo je problema, imam 4 modema razliciti brojevi svugda je zezalo posto na svaki mogu w-lanom............
Posto konkurencija ozbiljno dise za vratom i pored monopola koji imaju a koji ce po svemu sudeci nestati cim se pojavi drugi operater.
SBB ima kablovsku od skora i vrlo brz internet, ako je suditi po nastupajucem tenderu za drugog operatera fiksne telefonije imace i telefoniju.
Zato shabani iz lelekoma ubrzano instaliraju adsl prikljucke da bi svi koji zele presli na iptv ali kuku lele od onih silnih kockica zamrzavanja i ostaloga. Jednostavno da bi taj iptv radio kako valja do svakoga mora da dodje optika a ne bakar pogotovu ako zele da pruze HDTV.
SBB ima solidnu infrastrukturu sto se vidi i po brzini interneta koju nude, ako dobiju i telefoniju imas tri u jednom TV, internet, i telefon (telefon po relativno smesnim cenama) posto lelekom ne moze da dere.
Kolega u Peruu ima sve ovo na kabelu i kaze da telefon doplacuje samo ako prica internacional znaci sve u nacionalnoj mrezi je uracunato u cenu pretplate, a mi latinsku ameriku smatramo za treci svet.
2001 kada sam svojih 56k dozivljavao kao revoluciju:) drug unorveskoj je placao t3 liniju(ako se ne varam 165Mbit/s)cirka 60E
Tko lijeti vrijedi,tko ne lijeti ne vredi.
:: Kolega u Peruu ima sve ovo na kabelu i kaze da telefon doplacuje samo ako prica internacional znaci sve u nacionalnoj mrezi je uracunato u cenu pretplate, a mi latinsku ameriku smatramo za treci svet :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Pazi skoro da ni ne moraju da mu to dozvole posto ima dovoljnu bazu za VOIP, znaci svi koji su pretplatnici SBB su u jenoj mrezi i mogu da se VOIP-uju do mile volje a za cenu sto grama kikirikija.
d/l radi ok, ali torent mi ne prelazi 10-12kB/s vec par dana. nisam nista menjao. jel ima jos neko isti prob? ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: :: Ipak je DNS kriv, Mixxove adrese rešavaju problem :: ::
Probaj vise razlicitih torrenata verovatno je do torrenta :).
Pozdrav!
:: d/l radi ok, ali torent mi ne prelazi 10-12kB/s vec par dana. nisam nista menjao. jel ima jos neko isti prob :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: :: :: Ipak je DNS kriv, Mixxove adrese rešavaju problem :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.