status: user broj poruka: 6657 | Frekvencije mikrotalasa su veoma opasne. Nisu beveze predajne snage tako male, a optička vdljivost uglavnom neophodna kao i usmerene antene sa što većim dobitkom u dB-ima. Svako preterivanje, ne samo što izlazi iz zakonskih limita i propisa, već je stvarno zdravstveno opasno. Jednostavno, verovali vi ili ne, prbližava vas onkologiji, citostaticima, skenerima, zračenju i nadrilekarima kada sve ovo ne uspe. Ručnim - majstor Bata prčkanjem, svakako nećete ispoštovati nikakvu normu i propis a, ličnost na kojoj testirate da li je to ili ne zdravstveno pogodno, ste vi lično ili vaši budući potomci, koji bi mogli da imaju po prst-dva manje, leukemiju od 2. godine i slično.... šta vam to treba? Upravo, ako imate tako nekog shabana u komšiluku, i njega i opremu treba razbucati. Bar ja tako verujem, da, osim zbog posla, i lično sam istraživao tu tematiku i doneo svoj konačni sud: opasno je brate, opasno.... prevše je toga već oko nas (i mobilna i sve wireless spravice i kurta i murta) da bi još i sam nešto upalio... A ti sa Zlatibora... moga bi do Beograda, ali kada Zemlja ne bi bila okrugla (već na 60km nemoguća je optička vidljivost bez dizanja na visove...) i kada bi bila ravna... - ali nije. Može do Avale, ali ne tim talasima, može UKT.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
|