Upravo dolazim od drugara koji je prosle nedelje uveo sbb net od 4mbits,isprobao je i radi fenomenalno,znaci jdown u pozadini skida 150 200,i jos gledam u operi sa youtube HD sadrzaj bez seckanja za iste pare koje ja platjam 1 mb biiiiiiiiiiip biiiiiiiiiip DERIKOMA!!!!!
Shvati da on plaća i TV signal 700 dinara ili koliko već, tako da ga na kraju meseca taj paket košta oko 2100-2200 dinara.
A bukvalno do juče je imao 1.5Mb/s za te pare, pa smo ti i ja imali jeftiniji internet poslednjih godinu dana ili od kada već se za 2100-2200 dinara kod Telekoma dobija 2Mb/s.
U svakom slučaju, sada ti ostaje ili da:
1. plaćaš još 1300-1400 dinara mesečno za 4Mb/s, pa se nerviraš zbog 500-600 dinara razlike, ako ti je baš toliko stalo do High Quality YouTube-a.
2. pređeš na SBB, ko zna da li će se ikada više ovi setiti da povećaju protok ili smanje cenu.
3. ne razmišljaš o tome ako ti ništa bitno za život od toga ne zavisi, a najverovatnije ti ne zavisi, čim se žališ na forumu.
u pravu si sto se CATV tice,i ovako placam kablovsku kod kds,pa mi to dodje iston kao i kod sbb.Poenta je u tome sto DERIKOM ne preduzima nista povodom toga.A na zalost nemam mogucnosti da predjem na sbb.
U pravu je markopvict, sta ste se primili... pa i telekom ce do nove godine (sigurno) da poveca sa 1MB makar na 2MB ako ne i na 4MB, zato da ne bi iskubio korisnike, po meni je to logicno. Ja placam 600din wireless net 512kb/s + mreza 1MB, prezadovoljan sam, na mrezi ima svega i svacega, oko 20TB... Meni je i ovaj net dobar zato sto sve skidam sa mreze a samo neki programcic sa neta... a vi ce da bacate pare na telekom i sbb po 2000din... hehe
Ja trenutno imam 4mbit adsl za 2600din, da sam na sbb imao bih 8mbit (inace imam njihovu kablovsku), sacekacu do kraja godine, ako adsl ne pojeftini ili za isti novac ne ubrzaju net, ja prelazim na sbb.
kod SBB za 2090 din. 8MB/s !!! Kablovska 700din. znaci 2790 din. kablovska (gomila kanala) plus 8MB net ?!!! Aj sad nadjite u Srbiji dal neko ima tu ponudu, a manje se tesite i pricajte kako ce ko i kad da poveca.... A kablovska je inace odvojena od interneta, nisam ja u obavezi da koristim njihov net ! Tako da te dve stvari ne treba mesati... Ja kablovsku imam SBB kad nisu ni imali internet u ponudi...
i smesno mi je kod Telekoma 8MB/s 4500 din. oni nisu normalni, SBB daje vise nego duplo jeftinije !!! A i da povecaju koliko ce povecati i to je pitanje, ako dupliraju a cene ostave iste opet ce biti dosta skuplji od SBB !
Ja ADSL 768/64 kbit placam 15 eura mjesecno, a recimo ADSL paket 3072/256 kbit kosta oko 56 eura...
O 8Mbita se ne prica uopste, a i da ima, ko zna kakva bi bila cijena...
Kada vidim koliko vi placate a koliko ja placam, dodje mi da se ubijem k`o siroce...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: i smesno mi je kod Telekoma 8MB/s 4500 din. oni nisu normalni, SBB daje vise nego duplo jeftinije !!! A i da povecaju koliko ce povecati i to je pitanje, ako dupliraju a cene ostave iste opet ce biti dosta skuplji od SBB :: :: ::
Ja mislim da i sbb i adsl provajderi trljaju ruke kad dovedu nove korisnike. Resenje je jednostavno idemo kod onog koji nudi bolje. Ovog meseca imam uplacen adsl tako da izbora nema, krajem meseca cu videti razvoj situacije, u svakom slucaju ja biram kome dajem pare.
paket 8MB/s, jer sam potpisao ugovor na 12 meseci, za 2090 din. mesecno, znaci ~25 evra... Ja iskreno nisam ovo ocekivao, kad su bile one glasine sa 3 na 8, ali obistinile su se. Mnogo dobra ponuda...
@miki: amen @bear.od kad su uveli ovo povecanje ja skroiz poludeo. :) skoro napunih hard od 640gb. picim steam verziju cod-a i u polas frke mi padne na pamet: sta ako je skidrow verzija nesto drugacija, lakse je provale za multiplayer. za noc skinem i tu verziju:) jbt net ko u svedskoj, japanu:))
a ja kupio 1TB pre mesec i po :) Taman znaci, mada ja solidno skidam i sa ovim 3, a sad kad mi upale 8 mogu da zamislim... Al imam 1TB + 250GB na svu srecu...
Ti si jos dobar,sad kad sam bio u Zagrebu upoznao sam jednu devojku iz BIH(neznam tacno mesto),ona kaze da njih ubise sa cenama i za ove sugave economic pakete,a o flat-u nesmeju ni da razmisljaju.
Prem da ni ovde nije eden svugde,ja sam recimo tek pre dve nedelje presao sa dial-up-a na DSL.Sta kazes za tu varijantu?,cene najjeftinije u regionu a mali procenat gradjana ima pristup i slobodne port-ove da moze da uziva u njima.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: CCC.. :: :: Ja ADSL 768/64 kbit placam 15 eura mjesecno, a recimo ADSL paket 3072/256 kbit kosta oko 56 eura.. :: :: O 8Mbita se ne prica uopste, a i da ima, ko zna kakva bi bila cijena.. :: :: Kada vidim koliko vi placate a koliko ja placam, dodje mi da se ubijem k`o siroce.. :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: i smesno mi je kod Telekoma 8MB/s 4500 din. oni nisu normalni, SBB daje vise nego duplo jeftinije !!! A i da povecaju koliko ce povecati i to je pitanje, ako dupliraju a cene ostave iste opet ce biti dosta skuplji od SBB :: :: :: :: :: ::
Vi gledate download koji je 8MB, a koliki je upload, tj. koji je odnos, bolje da su ostali na 1MB, ali stavili upload 512kb/s/1MB, svi bi bili zadovoljniji, nego odnos 4MB/256 ????????? A Telekom ce sigurno brzo reagovati, ovom prilikom moram da pohvalim Telekom servis koji su za 2 dana meni sredili net, i plus zamenili modem. Verovatno u BG prave probleme, veci grad, veca sredina :). Neki moj drug nesto mu nije radio net (lokalni provajder), zove on korisnicki servis, kaze ne radi mi net (1 dan pre neki gaucos sa buldozerom obalio banderu), kaze mu lik na prvu kupi nov kompjuter, ovaj ne veruje. Kaze ovom iz korisnickog servisa, doci cu tamo prevrnucu vam sve i tebe cu prevrnuti, odgovor je glasio stize ekipa za 5 minuta, i za divno cudo stigli su za 5 minuta :).
Upload je smesan kod SBB-a.Samo 384 kb/s za 8 mb paket.
Koristim Sezam-pro paket Direct@Home 1024/256 kb/s.Placam ga oko 1200 dinara mesecno.Paket od 2048/512 kb/s je oko 1900 dinara,sto je isplativo.Verovatno cu preci na njega.
sa megaupload skida do 450 kb/s. a za upload who cares:) to jest mene je bilo briga zbog torenta ali ima i alternative:) na sewrverima nije bilo problema ni sa 128kbs uploada. za sad sve fercera perfektno.
dobro bi bilo da telekom isto odgovori ali opet, navikli su na bahatost. svejedno nadamo se najboljem
pa i ja na 4mbit imam download od 420kb sa megauploada sto znaci da mu je to neki max za free usere. Upload me puno i neinteresuje posto torrente ne koristim odavno.
Cek jel paket 4MB/384 ili 256, po pravilu trebalo bi da bude 512kb/s, a ako gledaju po standardu u nekim razvijenijim drzavama 4MB/1MB, pokreni download iz nekog browsera pa vidi koliko ce da ti downloaduje na komp ?
Pozdrav!
:: pa i ja na 4mbit imam download od 420kb sa megauploada sto znaci da mu je to neki max za free usere. Upload me puno i neinteresuje posto torrente ne koristim odavno :: :: ::
pa da, imamo isti paket, samo sto sam ja na sbb-u.
:: pa i ja na 4mbit imam download od 420kb sa megauploada sto znaci da mu je to neki max za free usere. Upload me puno i neinteresuje posto torrente ne koristim odavno :: :: ::
Cekam te na Horgos-u,i nemoj pasos da zaboravis :)
Spasiva
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: A da se preselimo u Ukrainu? Za nju nam ne treba ni viza, a imaju ADSL 8mb/s za 5 $ mesecno. Jos i ne placaju gas... sta ces lepse :: :: _______________________ :: Ja sam najpametniji.. :: ...kaze moj desetogodisnji sin :: ::
a sbb je i na to mislio pa postoji upload booster doplatis nesto para za mnogo veci upload nezavisno od paketa, a daleko od toga da je u inostranstvu taj odnos 4mb/1mb i tamo zavisi. A i kod adsl koji je sporiji a dere sa cenama nije nesto ekstra odnos. Eseses kako moze za 1900 din. 2mb da bude isplativo !? Sbb ima za 190 din vise 4 puta vecu brzinu !
imam 4mbit adsl ali od nekih 13h(nekad i ranije) pa do 01 posle ponoci imam velika usporenja neta, sad sam kontaktirao beotel i prijavio, verujem da to radi posta ali ko zna. Ja sam plati 4mbit i hocu to a ne 1mbit
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.