Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Pitanje u vezi ADSL rekonekcije
STRANA 1 OD 1
FAQ Pitanje u vezi ADSL rekonekcije 08.11.2009. 01:18 T21690

status: user
broj poruka: 532
Da li se ADSL modem(ruter) sam restartuje kada nestane sinhronizacije odnosno dodje do greske ili nestanka signala ili se mora ugasiti pa upaliti ponovo. Ako on to sam radi gde se to podesava ili radi automatski nakon nekog perioda, kojeg i kako to cini?

Zahvaljujem
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re: 08.11.2009. 04:08 #156389

status: user
broj poruka: 2158

Zavisi kako je modem/ruter podesen, za telekomove modeme znam da stoje na automacko konektovanje preko PPPoE naloga(tj. stalno su konektnovani), radi po principu dial up modema kada veza pukne posle odredjenog vremenskog intervala(mislim da stalno pokusava dok se ne poveze, neznam tacan interval) ide pokusaj reconnect-a.

Ova podesavanja imas na stranici za konfigurisanje rutera/modema obicno je 192.168.1.1 (ili default gateway IP) pa nadjes opciju za WLAN i tu imas podesavanja.

Toliko mi sada pada napamet javice ti se neko strucniji za ovo nadam se ja sam ovo iskopao jer sam morao da otvaram portove pa polako cackao svaku opciju i pretrazivao Google za objasnjenje svake.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs