Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Drugari da li je neko voljan da mi ukratko objasni
STRANA 1 OD 1
PCoprema Drugari da li je neko voljan da mi ukratko objasni 05.11.2009. 18:14 T21602

status: user
broj poruka: 292
Kako radi Net-limiter?

Hocu samo na dva kompa da ogranicim da im je konekcija ka internetu samo po 256K (oba da budu 512K) a da treci moze da koristi ceo 1Mbit kada je slobodno a kada nije ostaje mu onih 512K. Znam da moram da instaliram program na tim kompovima. Da li ovo moze tako i da li time ogranicavam i lokalnu mrezu od 100Mbit koju imam? Ja bi samo internet konekciju da sa TD-8841 rutera ovim dvoma dam 256Kbit download i recimo 32Kbit upload ili kako to vec ide a da treci kada nijedan od ova dva ne radi ima ful konekciju 1Mbit/128Kbit. Da li se NL moze primeniti na LAN kartu (primarnu konekciju na kompu) a ne na procese kao sto su brauzeri?

Hvala drustvo
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Moze 05.11.2009. 19:36 #155527

broj poruka: 4515
Najbolje je da ga instaliras i pogledas sta sve moze. Pomocu njega mozes da limitiras svaki program koji koristi mrezu. Mozes i da limitiras samu mreznu karticu. Verovatno hoces da limitiras samo internet konekciju, a da lan ostane nelimitiran.

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Fencer ... 05.11.2009. 23:18 #155646

broj poruka: 217

Ne ogranicavas lokalnu mrezu. NL ima posebna podesavanja za internet `zonu`, a posebna za local network (gde mozes da ogranicis mrezu ako hoces).

Ovo poslednje pitanje ne shvatam bas. Kao sto rece markopvict, mozes svaki program, tj proces posebno da limitiras, ali ako si ogranicio internet zonu za ceo komp, onda su ta podesavanja starija i postuju ih svi programi/procesi na tom kompu.
PCoprema Pitanje 06.11.2009. 12:14 #155783

Kako i gde se moze podesiti sifra da ostali korisnici ne mogu da menjaju parametre? Nisam
uspeo da nadjem?

Hvala jos jednom

Fencer ... 06.11.2009. 13:35 #155810

Permissions editor. Tu podesavas koji useri mogu da koriste monitor, a koji control. Znaci moraces na samom windowsu da napravis usere, ako vec nisi.
PCoprema Hvala 06.11.2009. 21:49 #155977

A da li postoji nacin da se nekako sifrom onemoguci iskljucivanje programa? Ili neki program koji stavlja sifru na izvrsni fajl? Kako obezbediti aplikaciju da je neko ne iskljuci i dobije opet full internet protok?

Fencer ... 07.11.2009. 00:26 #156041

uuuf...sam program nema tu opciju. NL je u principu program za samokontrolu :) mozda kroz user-e i polise da `zakljucas` program. Trenutno mi nista ne pada na pamet. Mozda neko drugi pomogne.

Tebi ustvari treba ruter sa traffic shapingom, a 8840/8841 to nema. Tako bi najlakse podelio protok i drzao sve pod kontolom.

edit:

cekaj bre, sada citam help file i pise da kada ugasis NL client sva podesavanja (limiti) ostaju aktivna i primenjuju se.
Znaci kombinacija usera u windows-u i permission editora u NL-u rade posao.

Eto ostaje ti samo da probas, pa javi, mozda i meni ovo zatreba u buducnosti.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs