Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Problem sa internetom
STRANA 1 OD 1
acayo Problem sa internetom 01.11.2009. 14:39 T21459

status: user
broj poruka: 851
U poslednjih meces dana mi se desava da kad ukljucim PC nema interneta ali sve lampice na modemu uredno svetle i ikonica za mrezu ne pokazuje nikakav znak uzvika ili neko upozorenje.Tek kad restartujem i modem i PC onda se vrati u normalu.Moze li to biti do nekog virusa ili je nesto drugo u pitanju?OS je win7 ultimate net je PTT-ov a mogem je Sagem Fast 1201.Da li ima resenja za ovaj problem?
Unapred zahvalan

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gliga79 Re: Problem sa internetom 01.11.2009. 14:55 #154109

broj poruka: 4641
Slican problem i kod mene samo meni ne svetli lampica `Data`, pa moram da resetujem modem, nekad i 2 puta, da bi proradilo(nekad radi odmah, ali retko). Na XP mi se nije desavalo. Isi modem imamo, i isti provajder. Ne znam sta moze da bude uzrok tome ???

RESISTANCE IS FUTILE

:: U poslednjih meces dana mi se desava da kad ukljucim PC nema interneta ali sve lampice na modemu uredno svetle i ikonica za mrezu ne pokazuje nikakav znak uzvika ili neko upozorenje.Tek kad restartujem i modem i PC onda se vrati u normalu.Moze li to biti do nekog virusa ili je nesto drugo u pitanju?OS je win7 ultimate net je PTT-ov a mogem je Sagem Fast 1201.Da li ima resenja za ovaj problem
:: Unapred zahvala
::
markopvict to nema veze sa operativnim sistemom 01.11.2009. 16:31 #154137

broj poruka: 4515
Adsl ruter koji imate izgubi konekciju iz nekog razloga.
Kada ti se to desi pogledaj stanje lamice @ (crvena, zelena, ugasena).

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
acayo Re: to nema veze sa operativnim sistemom 01.11.2009. 17:56 #154155

Kod mene je problem sto su sve lampice upaljene i link i data i ethernet i kompjuter ne prijavljuje nikakav problem sa mrezom i internetom ali ne moze da ide na internet

:: Adsl ruter koji imate izgubi konekciju iz nekog razloga
:: Kada ti se to desi pogledaj stanje lamice @ (crvena, zelena, ugasena)
:: - -
:: - - Socijalna Mreza!!
gliga79 Re: to nema veze sa operativnim sistemom 01.11.2009. 18:00 #154156

broj poruka: 4641
Meni se desava samo kad se ukljuci komp npr. ujutro. Inace dok radi komp nema nikakvih problema. Samo pri podizanju OS.
RESISTANCE IS FUTILE

:: Adsl ruter koji imate izgubi konekciju iz nekog razloga
:: Kada ti se to desi pogledaj stanje lamice @ (crvena, zelena, ugasena)
:: - -
:: - - Socijalna Mreza!!
BataCele ... 01.11.2009. 18:05 #154158

broj poruka: 1532
Ако све лампице на модему светле, а ти не можеш да приступиш мрежи, онда твој комп комуницира са неким другим на нету без твог знања и контроле.

Рекао бих да имаш `rootkit` тројанца (евентуално `backdoor`). Нарочито када кажеш да се то дешава само једном дневно при првом дизању система. Имај на уму да такви тројанци обично не иду сами већ `зову друштво у помоћ`.

Препоручујем најдетаљније скенирање са `Malwerbyte` уз активан антивирусни програм у позадини (нпр. Аваст), као и `boot scan` са антивирусним програмом.

На крају среди регистарску базу (нпр. `Advanced System Care`).

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

acayo Re: ... 01.11.2009. 18:16 #154160

Meni se ne desava jednom dnevno nego,manje vise,pri svakom drugom dizanju OS-a.I sve se vrati u normalu kada restartujem PC i modem.

:: Ако све лампице на модему светле, а ти не можеш да приступиш мрежи, онда твој комп комуницира са неким другим на нету без твог знања и контроле
:: Рекао бих да имаш `rootkit` тројанца (евентуално `backdoor`). Нарочито када кажеш да се то дешава само једном дневно при првом дизању система. Имај на уму да такви тројанци обично не иду сами већ `зову друштво у помоћ`
:: Препоручујем најдетаљније скенирање са `Malwerbyte` уз активан антивирусни програм у позадини (нпр. Аваст), као и `boot scan` са антивирусним програмом
:: На крају среди регистарску базу (нпр. `Advanced System Care`)
:: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
BataCele Заборавих 01.11.2009. 18:21 #154163

Свакако тражи да ти замене модем.

acayo Re: Заборавих 01.11.2009. 18:25 #154164

Ne znam ja nesto sumnjam na OS ili neki virus.Videcu za mesec dana kada kupim jos jedan disk i stavim svezu sedmicu da li ce da se ponovo pojavljuje problem, pa ako ga bude onda cemo zvati PTT

:: Свакако тражи да ти замене модем
:: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
BataCele Чекај мало 01.11.2009. 18:34 #154167

Те врсте тројанаца (и понеки црв) се најчешће преносе преко флеш меморије. Обично људи реинсталирају систем и већ исти дан поново инфицирају комп властитом флеш меморијом.

nemamime re 01.11.2009. 21:09 #154203

broj poruka: 294
Lako moguce da ti je komp pokupio gripu ali taj sagem je previo probleme od kako se pojavio. Prilicno je los, nabavi neki bolji.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs