SBB ubrzanje interneta 01.11.2009 - proverena informacija
STRANA 1 OD 2
Panta019
SBB ubrzanje interneta 01.11.2009 - proverena informacija
30.10.2009. 21:44
T21427
status: user broj poruka: 1583
Zadnja informacija u vezi ovoga je :
Citat sa SB foruma.
Za one koji su pod ugovorom ili hoce da ga potpisu paketi ce biti: (ovo uzmite sa rezervom jer je novi info u međuvremenu dobijen)
4/256 8/384 12/512 16/768
Booster upload je usluga koja se aktivira preko home stranice traje mesec dana i kosta 900 din... Upload se koriscenjem boost duplira ali nije moguc upload veci od 768 kb cak ni sa koriscenjem boost-a
Nisam pitao da li ta boost usluga moze da se koristi na period manji od mesec dana...
Uzmite sa malom rezervom ovaj info o novim brzinama paketa jer je moguce da nesto nisam dobro zapamtio posto nisam zapisivao ali mislim da je to to...
ma ne treba meni up load zbog odrzavanja ratio na torentima nego zbog counter strike 768 bi mi bio dovoljan da mi sljaka radio preko neta i cs jer igram na serverima koji su puni 15vs15 a kad mi zakoci malo dodje mi da polomim komp
:: to jeste problem. sa 1536/128 je tesko odrzavati ratio na torentima. skine se igrica za par sati, a za upload treba 7 dana. :: :: :: :: kakvi kraljevi samo nek podizu brzinu ali opet mi up load mali : :: :: :: :: :: ::
to sam i zaboravio. taman kad je najveca drama a ono izbaci connection interrupted :) u svakom slucaju neka podignu up i down a istovremeno smanje cenu usluga... ili barem da razdvoje internet od kab. televizije
SBB vise ne zavisi od nemilosti Telekoma i naravno imaju koristi od toga.
Od Telekoma zavise i PTT net, Eunet, Beotel, Sezampro itd. i dok Telekom ne odvrne ADSL slavinu niko ne moze. Za sada nikakvo ubrzanje ADSL-a se cak ni ne nazire.
:: Upload je okupatorska izmišljotina koja služi agresorima i zlikovcima da obmanjuju nadasve častan narod svijetlog obraza, junački i pošteni :: :: Supermarketi ``Čutura`` :: ::
nego da bude normalna i razumna... Mislim stvarno, ko im rusi sneska? Npr. za 8/384 odnos dodje 1:20, karamba!!! Samo jos da snime neku iskrenu reklamu i da uginem od tuge :))).
re:SBB ubrzanje interneta 01.11.2009 - proverena informacija
30.10.2009. 23:52
status: user broj poruka: 948
30. Oktobar 2009. · Radovi na mreži
Poštovani korisnici, obaveštavamo vas da će zbog radova na mreži, u nedelju 01. novembra, u periodu od 00:00 do 17:00 časova, doći do kratkotrajnih prekida u radu Internet saobraćaja. Hvala na razumevanju i strpljenju.
ovo je poslednje obavestenje,ako je to nagovestaj ubrzanja onda: MILAN TAROT ZA PREDSEDNIKA SRBIJE!!!
Ua Strani placenici domaci izdjanici Dole Upload i Download ziveo Mile Traznicija.... ZIVEO.
:: E neka si im rekao. I jos si trebao dodati da taj castan narod neguje cojstvo i junastvo. :: Za sve sto niste mogli recite da niste hteli. :: :: :: Upload je okupatorska izmišljotina koja služi agresorima i zlikovcima da obmanjuju nadasve častan narod svijetlog obraza, junački i pošteni :: :: :: :: Supermarketi ``Čutura`` :: :: :: ::
Salu na stranu stranu ne verujem da ce od Telekom ubrzanja nesto da bude uskoro.
Ne znam čemu novo povećanje brzina kada su i ove sadašnje vrlo labave ... ?
Imam Telekomov paket, valjda se zove Click 4, to je ono 4096/256. Iskreno, ja to nigde nisam mogao da iskoristim. Pokušajte da uradite Speed Test pa ćete videti. Te brzine se mogu dobiti samo u lokalu sa nekim beogradskim provajderom. Pokušate li da povučete nešto izvan Srbije, nema šanse ni 2mb da iskoristite, a o 4mb da i ne govorim.
Znači, ovi naši `provajderi` prvo treba da srede veze ka inostranstvu i lokalnu infrastrukturu pa kada hoću da povučem fajl sa youtube ili ne znam ni ja čega, stvarno dobijem deklarisanu ( ili bar približnu brzinu ), a ne 1/2 ili još češće 1/3 deklarisane brzine.
Inače, da napomenem, znam da ADSL od 4mb daje maksimalno oko 3.5MB ( to mi je jasno ), ali ja ne uspevam da dobijem ni tih 3.5mb.
Jesi li mozda dobio garanciju protoka? Jesi li mozda dobio garanciju na pouzdanost veze? Servis kakav si ti iskonstuisao u glavi pri brzini od 4Mbit kosta oko 50 000dinara na mesecnom nivou. ADSL ne nudi to, ali radi za sve pare...
ADSL je najjeftiniji broadband, izmisljen za sirotinju i milione korisnika.
:: Ne znam čemu novo povećanje brzina kada su i ove sadašnje vrlo labave ... :: :: Imam Telekomov paket, valjda se zove Click 4, to je ono 4096/256. Iskreno, ja to nigde nisam mogao da iskoristim. Pokušajte da uradite Speed Test pa ćete videti. Te brzine se mogu dobiti samo u lokalu sa nekim beogradskim provajderom. Pokušate li da povučete nešto izvan Srbije, nema šanse ni 2mb da iskoristite, a o 4mb da i ne govorim :: :: Znači, ovi naši `provajderi` prvo treba da srede veze ka inostranstvu i lokalnu infrastrukturu pa kada hoću da povučem fajl sa youtube ili ne znam ni ja čega, stvarno dobijem deklarisanu ( ili bar približnu brzinu ), a ne 1/2 ili još češće 1/3 deklarisane brzine :: :: Inače, da napomenem, znam da ADSL od 4mb daje maksimalno oko 3.5MB ( to mi je jasno ), ali ja ne uspevam da dobijem ni tih 3.5mb :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Željko Arnautović :: PC Berza d.o.o :: Pa ne kazem da je totalno pogreshno, ali imam iskustva i sa kablom i ADSL, kao primer navodim rapidshare, koji tvrdim imaju bash brze servere, i kod premium korisnika mi je uvek skidalo max brzinom, bilo to 112, 178 ili 800kbs zavisno od paketa, cak i do 12 magabajta po sekundi na akademskoj mrezi, a sad za ostalo zavisi od sajtova, neki sajtovi ne mogu da bace preko 150-200 kbs pa onda i ne redi imati vecu brzinu... Ali svakako mislim da je pozitivno povecavati, jer kasnimo za svetom... kao i u svemu ostalom .)
ali meni je i 3MB i vise nego dovoljno, upload me i ne zanima toliko, mislim bilo bi pozeljno da je veci ali i tenutnih 256 je dovoljno za sve potrebe. A vidim znaci neki radovi na mrezi, ja sam se cudio sto mi je jeuce prekidao net i radio lose. A inace SBB je zakon, a ADSL je skuplji i sporiji ! Telekom samo pljacka.
Mislim da ja dzabe placam net.ADSL Sezam-Pro Direct@Home 1024/256 kb/s.Kosta 1280 din.,ja placam 5% manje,posto sam dugogodisnji korisnik.Za mesec-dva cu placati 10% manje,jer cu biti korisnik koji ima kod njih staz 2 god.
Inace,po meni je Sezam-Pro jedan od najboljih provajdera,zbog tehnicke podrske i isplativosti.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.