Da li ce biti problema ako stavim izmedju dva kompa UTP pec LAN kabl duzine 50M? Hocu da povezem drugi komp na svicom preko kabla duzine 50M. Moze li bez problema ovo da radi?
Ili da li mogu da stavim RJ45 zensku uticnicu u zid kao kod telefona sa 2 mesta koja je spojena UTP pec kablom 30M duzine pa odatle da dodam kraci kabl koji ima RJ45 na krajevima, po potrebi duzine do 10M?
...u sustini UTP kabl moze da bude maksimalne duzine 110m koliko ja znam, osim ako nesto nije menjano, ...a sto se tice tog produzetka, ja sam radio na tone slicnih stvari, i nisam imao problema, tako da ne verujem da ces ih imati i ti...
Pozz... ___________________________
...I sence you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
i duze...vukao sam na jenom mestu 115 metara i radi i dan danas mada zavisi od kabla koji uzimas, konkretno sam radio sa Digitus Profesional (cat 5) i njega uzimam kad god nadjem a sve ostalo sto mi je dolazilo pod ruku nije bilo tog kvaliteta
Da, ali vi ste sigurno koristili cat.5 PUN PRESEK, a UTP (Unshielded twisted pair) nije pun presek, nije sirmovan, nije zasticen, vec obican UTP sa licnastim presekom, sto i nije bas za preko 50m...zar ne? Dok sam ja radio, pravilo je bilo UTP za sitne `patch` stvari, tipa 1-10, eventualno 20m max., preko obavezno pun presek i sto kvalitetniji kabl, shirmovan.
za UTP je 50m limit, najobicniji UTP kabl, za sve ostalo ima specificirano
:: :: zavisi od kvaliteta kabela i kvaliteta samih uredjaja .. kao i same sredine u elektricnom i magnetnom smislu .. :: :: neki prosek je recimo 124.38m :: :: :: koliko moze biti maximalna duzina kabla koji povezuje PC sa ruterom, a da ne bude problema? :: :: :: :: :: ::
Sigurna duzina obicnog neoklopljenog kabla bez terminatora je do 90m, sve do te duzine ce sigurno raditi bilo da je pun presek ili licnasti kabl. SFTP moze i nesto duze, tipa 110m.
:: Sigurna duzina obicnog neoklopljenog kabla bez terminatora je do 90m, sve do te duzine ce sigurno raditi bilo da je pun presek ili licnasti kabl. SFTP moze i nesto duze, tipa 110m :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.