Interesuje me koliko su korisnici MTS-a ili Telenora zadovoljni ili ne, ovom vrstom pristupa internetu, ne interesuje me cena u odnosu na kvalitet spram ADsL-a ili kablovskih provajdera, jer u mom kratkom testu 3g mts-a, to je daleko ispod normi kablovskog neta koji imam kod kuce...samo misljenje i opsta ocema korisnika .... Napominjem da nisam zaposlen ni kod jednog internet provajdera , da ne vrsim nikakve ankete od kojih bi ostvario materijalne prihode, niti u buducnosti zelim da ikoga reklamiram.....cista zona licne edukacije... za svaki normalan odgovor od forumasa (koji ne nosi idiotsko podj.....nje) ...unapred hvala
Imao sam prilike da probam neki MTS paket, mislim da je bio onaj najjeftiniji i moram da kazem da je to bilo daleko ispod mojih ocekivanja. Brzina je u najboljem slucaju bila u rangu sa klasicnim modemom, a cesto i pored dobrog signala uopste i nije radilo. Mislim da je takav vid pristupa internetu samo za korisnike kojima je internet potreban za recimo elektronsku postu ili tako neke sitne stvari. Za ostalo definitivno nije.
Gde si se ti zaledio do sada? Bila je skoro tema o ovome, i to skoro isključivo pljuvačka. Ljudi su na osnovu reklama zaključili ko zna šta (možda i ono što obećavaju u reklamama), a, zaboravili su jednu prostu računicu: ko hoće da bude mobilan, i, baš mora da bude on-line, što zbog posla (para) što zbog strasti-ovisnosti (a ima para), ima to da plati i dovoljno mu je bilo šta. Dakle, i brzina dial-up-a, samo da radi nekako. Kad se konkurencija rastegne i pritegne, onda će verovatno biti drugačije, a do tada: a što bi puštali brzinu kad ne moraju? Ionako neki nesrećnici MORAJU tako da se konektuju jer im druge nema. I tu čekaju naše pirane i šišači ovaca. Dakle, samo za one koji ovo moraju. Pravo je sra**e u svemu tome to što koliko god da platiš, imaš q. Ima i druga strana medalje: na nekim baznim stanicama ima sasvim pristojan (ne i obećan) protok, ali, toliko ih sporo nadograđuju, ako to uopšte i rade, da je to bruka.... a obično ti ne treba net oko kuće i velegrada već u nekim vukojebinama i zapizdinama i kad si u pokretu... ma, pretraži forum lepo je to tamo objašnjeno od frustracija do ljudi koji to realno gledaju (u ovakvim monopolističkim uslovima). Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
To je sve cista reklama, u realnosti je sve daleko crnje... Naravno nigde ti nece reci koje brzine da ocekujes, vec ti samo kazu maximalnu sto je oko 3.5mbps, ali ti niko ne kaze da neces nikad ni videti deklarisanu brzinu...
Imas ovde moje licno iskustvo sa Telenorom. Koliko sam citao, ista je potpuno situacija sa Telekomom.
i kao i sve ovde sto se dobro upakuje na TV na kraju ispadne golo govno kad se raspakuje...Imao sam na htc tytnII neko vreme telenor varijantu a na lap top-u telekom i na kraju sam posle mnogo kilometara pokidanih zivaca odustao i od jednog i od drugog jer je bilo mesta i momenata kada je sve to radilo na nivou dobrog starog 56k modema u kompu i desavalo se da ne mogu ni mail da proverim k`o covek a o nekom ozbiljnijem radu i da ne pricamo...a da se ne lazemo, jos uvek je sve to vrlo skup sport....
da sve zavisi od stanice do stanice. U firmi smo uzeli MTS 3G paket zbog nedostatka ADSL kapaciteta u nekim mestima i zbog operativaca na terenu, kojima cesto internet treba radi dopisivanja mailovima. Navedeni sistem pokazuje dva potpuno razlicita lica: 1. Recimo u okolini Pozarevca veza je stabilna i protok je 2KB/s. 2. U firmi u BGu (retko koriscen, ali ipak isproban), protok je preko daleko od reklamiranih vrednosti, ali daleko iznad isprobanih 2KB/s - oko 100KB/s.
Sada se razmislja o paketu Telenora, pa ako bude i tu iskustava, javicu.
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.