Imam problem oko neta kuci ,sestra uzela komp i sad bi trebali nekako da delimo wireless konekciju ,a ja nemam router .Ne znam ni kako to ide ni koji ruter je 0k za 2 kompa .AKo bi neko mogao da mi objasni kako to ide ,imam wireless katricu u kompu i stavio sam u njen jednu jos samo ruter ??? thnx
E sad,ako se ta antena na routeru skida i ja povezem externu koja je uperena u ap provajdera kako cu onda hvatati signal sa dva kompa u kuci na ruteru ? ili mi mozda treba onaj ruter za dve antene?? thnx
au druze, pa nisi rekao, tebi treba ap\router uredjaj, imas u Netiksu (www.netiks.rs), kontaktiraj ih, objasni im i oni ce ti najbolje reci sta ti je potrebno, kako sam te skontao, tebi treba wireless ap\router uredjaj, preko koga ces moci da povezes racunare i antenu sa istim i ap-om+provajder preko ap-a, samo ja ti tu zaebanciju nikako ne bih preporucio, ako imas zlih komsija, ima da ti kradu internet samo tako...
Ako ti nije problem da taj komp sa kojeg sherujes internet konekciju bude ukljucen da bi onaj drugi imao net onda mozes da napravis AdHoc mrezu sa te dve kartice koje vec imas. Znaci napravis AdHoc mrezu, share-ujes internet konekciju i to je to.
ruter za dva kompa ? jos neko rece kolac u tiganju .. pa netreba ti nista vise od jednog twistedpair utp kabela .. utp kabelom spojis kompove .. jedan ide na net i sheruje konekciju .. dodelis rucno ip adrese za mreznu i resis stvar sa 100 dinara ..
...kao sto je imarkovic rekao, imaces dosta problema tako, ...najbolje bi bilo da lepo ti to sharujes, kao sto su ti predlozili, sta ces, jedan komp mora da radi stalno...
Ne znam kakav ti je provider, ali kod mene u gradu, provider je branio AP uredjaje da se kace na njega, bas zbog deljenja, tako da sam uzeo ADSL, i briga me za njih...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
a jel mogu uzeti klasican ruter ,u njega externu antenu ,a iz njega utp kablovima do oba kompa ? meni je jako bitno da net ne zavisi od kompova jer mi je frka da upalim jedan da bih mogao da surfujem na drugom
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.