Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
adsl problem...
STRANA 1 OD 1
muchacho adsl problem... 13.10.2009. 13:08 T20917

status: user
broj poruka: 36

Pozdrav svima na forumu!

Ljudi imam sledeći problem, ali pre svega da objasnim stvar.
OS je Vista 32 home premium, na laptop-u, modem je usb SAGEM 800-840, onakav kakav se dobija u EUnet-u, sa kojim imam i ugovor o korišćenju.

Juče je računar kao i uvek prepoznavao modem, sve lampice gore regularno i računar ga je prepoznao, ali neće da uspostavi vezu. Krene da uspostavlja vezu i ne dođe do onog ˝Verification user name and password˝, nego jednostavno izbaci pre toga, još na ˝dailing˝ i ode na TRY AGAIN itd... Ponovim to, sve opet isto...
Deinstaliram modem i ponovo ga instaliram i posle toga sve je u redu... Ja sav srećan itd... Jutros pokušam ponovo, kad opet isti problem. Pa sve iz početka, pa opet deinstalacija, pa instalacija, pa opet poveže iz prve.

E sad nije rešenje da stalno to radim, da svaki dan po2-3 puta ponovo instaliram modem, jer net prebacujem sa jednog na drugi računar.

Samo da na pomenem, da na drugom, stonom računaru (XP OS), sve radi bez problema, tako da verujem da nije do modema i do provajdera, već do mog laptop-a. Samo ne znam šta je u pitanju, ništa nisam dirao, niti menjao.

Hvala svima u napred!

Poz!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict daj broj greske... 13.10.2009. 13:27 #148470

broj poruka: 4515
Mada po mojoj proceni je to Error 721.
Znaci da nisi dobro podesio protokol prlikom instalacije modema.

PPPoE LLC 8/35

U stvari to je Glista i ne izbacuje broj greske...
Ponovo instaliraj modem i proveri da li su dobri ovi parametri.

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
muchacho RE: broj greske 13.10.2009. 13:51 #148475

broj poruka: 36

Mislim da nije to, jer sam bas taj protokol i izabrao, a i prethodno je radio sa njim 3 meseca bez problema.
A da, u pravu si, Vista ne izbacuje koja je greska u pitanju.
dsb Zameni modem za ruter 13.10.2009. 22:46 #148662

broj poruka: 244
Sta god da je problem sa tim racunarom koji zeza pa malo radi, malo ne radi ( usb drajveri, sistem ili sta vec ), zasto jednostavno kod provajdera ne zamenis taj usb modem za neki ruter sa kojim neces imati tih problema. Jos kupis i switch i eto jos veceg veselja jer ne moras da setas ruter sa kompa na komp i imas net na oba.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs