DA li me iz euneta fortaju da upload ne moze da se poveca? Firma je u pitanju, moja, fali mi bolji upload ali kao parice i centrala su iz 1962 godine itd....Molim za misljenje pre nego li ih napadnem!
Ako je centrala iz 62 kako mogu da ti puste i tih 192kbps kad centrala podržava 33,5kbps. Postavi im to pitanje, pa da vidim šta će da ti odgovore. support normality
Sto kaze soic u tesnoj kozi: `nemorate ima ko oce da saradjuje sa nama, nemorate e tako!!`, ako vec necce da ti puste veci upload menjaj isp i gotovo, ima ko hoce pare od tvoje firme.
Ako nije greska u naslovu, proveri parametre signala
07.10.2009. 21:14
status: user broj poruka: 244
Nije toliko bitno iz koje godine ti je centrala nego u kakvom je stanju parica od centrale do uticnice ( i stanje telefonskih kablova sa kojima si povezao uredjaj na liniju, sta si sve nakacio na liniju i kako si splitovao i sl. ), kao i koliko si daleko od te centrale. Kako vidim paket od 3Mbps/192Kbps ne postoji u ponudi te pretpostavljam da ti je pusten paket 4Mbps/256Kbps a ti ni to ne mozes da izvuces. Sve pod pretpostavkom da nisi pogresio u naslovu i da je paket zapravo 2M/192K. Pod istom pretpostavkom bi onda trebalo pogledati kakvi su ti parametri signala, to moze dosta toga da ti kaze. Ako ti je margina signal/sum manja od 7-8 a slabljenje veliko preko 40-50dB onda ti je to to, ne mozes ni taj paket da izvuces a kamoli veci. U slucaju dobre margine a velikog slabljenja onda si predaleko od centrale. Ako je slabljenje malo a margina losa onda imas losu paricu i/ili dosta smetnji na istoj izmedju centrale i rutera/modema. No ako su ti parametri ok, a ne hvatas link kako treba ( opet pod uslovom da nije greska u naslovu i da ti je paket zapravo 2Mbps/192Kbps ) moraces im se obratiti, pa ces videti sa njima sta je problem.
Ovde imas objasnjenja za margine i slabljenje sta koje vrednosti u stvari znace
A ovde imas fin grafik koji pokazuje kolika je maksimalna razdaljina potrebna da bi imao odredjenu brzinu u zavisnosti i od ADSL modulacije koja se koristi. Nisi napisao koji si paket trazio, ako si trazio 6,8 ili 16 Mbps sa uploadom od 768Kbps moguce je da zaista ne moze da se pusti takav paket na tvojoj parici.
Inace zavisno od toga koji uredjaj imas mozes i sam videti kolika je maksimalna brzina koju tvoja linija moze da podrzi. Na ruteru kojeg ja koristim npr. nema tog podatka ali vidjao sam na netu/forumima da na nekim modelima rutera ima tog podatka o maksimalnoj mogucoj brzini na toj liniji sracunato valjda nekim algoritmom iz tih podataka parametara signala.
Svakako ne pusta ISP link/brzinu nego drazesni nas lelekom ( jedino ako si kod lelekoma pa ti je on ISP :-) ) i sve zavisi od tvoje linije/parice. Ne vidim logiku da ti neko ne uzme vece pare ako moze kad se vec nudis da das vise :-)
@pajsgudgud Kakve veze ima dial up upload brzina sa ADSL upload brzinom?
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.