I dok ovo pisem,ruke mi se tresu koliko sam se iznervirao!!! Ljudi,nikako ne uzimajte MTS mobile internet. Imao sam priliku da ga testiram u cetiri grada(BG,GM,NS,CA) na razlicitim lokacijama i internet je blagi uzas. Ne znam kakva ste vi iskustva imali,ali je moje najgore moguce. Svima bih preporucio zaobilazenje u sirokom liku.Ako vam ga besplatno daju,bar uzmite modem i dajte nekom psu da se zanima sa njim. Pozdrav svima!!!
Tolika nervoza u ovo doba noci, to ti nije dobro za srce premda te i razumem. Sta ocekivati drugo od drzavne firme mada ne znam da li su i drugi bolji.
pozzz
one way or another
:: I dok ovo pisem,ruke mi se tresu koliko sam se iznervirao!!! Ljudi,nikako ne uzimajte MTS mobile internet. Imao sam priliku da ga testiram u cetiri grada(BG,GM,NS,CA) na razlicitim lokacijama i internet je blagi uzas. Ne znam kakva ste vi iskustva imali,ali je moje najgore moguce. Svima bih preporucio zaobilazenje u sirokom liku.Ako vam ga besplatno daju,bar uzmite modem i dajte nekom psu da se zanima sa njim. :: Pozdrav svima!! ::
Istina je da je ovaj internet u sredinama gde nema 3G jedva brzi od dial up-a (negde oko 8KB/s) i telekom ga je uveo u skole gde nema moguscnost ADSL-a
Moj ortak je uzeo mobilni internet Telekom-a i naravno da je blagi užas!!! U toku sat vremena se bar 10 puta diskonektovao iako je bazna stanica 50m od njegove kuće! Počne 2-3 sec.download velikom brzinom, otprilike 200-300 kb/s, a onda spusti na brzinu dial-up modema!! Ali najveći biser je bio račun za prvi mesec, oko 13.000,00 din.!!!!! Za te pare u normalnom svetu dobijaš više od godinu dana interneta!!! Pričajte i širite dalje, da ljudi koji se ne razumeju u net, ne nasedaju na telekomove provokacije!! Zapravo ovo što rade je legalna PLJAČKA!! Kažem `lagalna` zato što im je vlast to dozvolila!
ne znam sta ste ocekivali od gprs-a, ups ovaj 3g-a tamo gde ga ima...
30.09.2009. 15:16
status: user broj poruka: 4515
Kad sam video ping do googleta 200ms sve mi je bilo jasno, ali... nisu svi napaljeni na downlad i online igre kao Srbi, pa sve ostalo moze da se zavrsi istim.
Podelicu neke detalje sa vama,posto nemam mnogo zivaca za ovaj net. Testiranja na Speedtestu su pokazivala u dva slucaja da je DL oko 1.5Mbs,sto me je prijatno iznenadilo, ali odmah nakon tog testiranja bilo je sve drugacije. Naravno da u praksi te brzine su bile misaone imenice,ali ni to nije toliko bitno. Stabilnost u radu je katastrofalana,cak i kada ima 3G, varijacije su nenormalne.Nemogucnost otvaranja Google strane,a kamoli PcBerze sa silnim reklamama. Cesto pucanje veze je sasvim normalana stvar.Skidanje pesme sa neta je apsolutno nemoguce.Primetio sam blaga poboljsnja kada se modem resetuje,ali to je zaista mukotrpno. Jednostavno se ne moze na njega osloniti cak ni kada ima 3G,jer prosto ne mozete da znate ni da li ce da otvoriti neku stranu ili ne.U jednom trenutku pokazuje HDSPA standard i to uglavnom nakon same konekcije,ali vrlo brzo padne u GPRS iako na telefonu pokazuje da je 3G prisutan... Zaista ima puno stvari koje ne valjaju. U svakom slucaju,ovo je sve ono sto ne ocekujete od interneta-nazalost. Ipak moram primetiti pozitivne komentare od meni bliskih ljudi vezano za Telenor,mada ja licno nisam jos imao prilike da ga testiram. Nadam se da cemo u blizoj buducnosti imati vise izbora sto se tice ove vrste interneta... Pozdrav svima
Ja obicno 3G/EDGE net koristim tako sto se nakacim preko telefona i onda isti spojim kablom sa laptopom... Koristim Telenor i za tih par puta kad mi je trebalo nisam imao mnogo problema... Doduse, ne verujem da je moguce koristiti ga kao primarni net... U svakom slucaju, sad ce WiMax pa ce se i to resiti...
Broj postavljenih tema: 60383. Broj poslatih odgovora: 647301. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.